Haberler

Şeker Hastalığından Bacaklarını ve Gözünü Kaybetti

Zonguldak'ta oturan 53 yaşındaki Aysel Özcan, 15 yıl önce yakalandığı şeker hastalığı nedeniyle 2 bacağını ve 1 gözünü kaybetti.23 yıl önce eşinden boşandıktan sonra 2 çocuğu ile birlikte yaşamaya başlayan Aysel Özcan, 1997'de sol bacağındaki...

Zonguldak'ta oturan 53 yaşındaki Aysel Özcan, 15 yıl önce yakalandığı şeker hastalığı nedeniyle 2 bacağını ve 1 gözünü kaybetti.

23 yıl önce eşinden boşandıktan sonra 2 çocuğu ile birlikte yaşamaya başlayan Aysel Özcan, 1997'de sol bacağındaki uyuşma ve ağrı nedeniyle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde Özcan'a şeker hastalığı tanısı konuldu. Hastalığı ilerleyen ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Özcan'ın önce sol bacığı diz altından, 2 yıl sonra da sağ bacağı kalçasından kesildi. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Özcan, 1 yıl sonra da yine aynı hastalık nedeniyle sol gözünü kaybetti.

16 yıl önce ölen babası Bayram Özcan'dan kalan aylık 200 lira yetim maaşı ve oğlu 36 yaşındaki Hakan Yurdagül'ün inşaat ve diğer günlük işlerde çalışarak kazandığı para ile geçimini sağlayan Aysel Özcan, diğer gözünü de kaybetmek istemediğini söyledi. Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi görevlilerince evinden alınarak Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göz Polikliniği'ne götürülen Aysel Özcan, her ay bu şekilde kontrollerini yaptırdığını ifade etti. Sağ gözünü de tamamen kaybetmek istemediğini anlatan Aysel Özcan, şöyle dedi:

"Tekerlekli sandalye ile günlük işlerimi yapmaya çalışıyorum. Zaten bu şekilde yaşamak zorken, bir de az da olsa gören gözümü tamamen kaybetmek istemiyorum. Bunun için daha büyük hastanelerde tedavimin yapılması için yardım istiyorum." - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Bayram Özcan Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title