Haberler

Şehit Askerler Memleketlerine Uğurlandı

Diyarbakır-Lice karayolunda, terör örgütü mensuplarının yola döşediği el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 6 asker, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Diyarbakır- Lice karayolunda, terör örgütü mensuplarının yola döşediği el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 6 asker, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Diyarbakır-Lice karayolunda bulunan Ali Bardak köyü yakınlarında dün terör örgütü mensuplarınca yola döşenen 1 tonluk el yapımı patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında patlatılmış, olayda 6 asker şehit olmuş, 1 asker de ağır yaralanmıştı.

Şehit askerler için Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüszeyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, şehit askerlerin yakınları, mesai arkadaşları askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, şehitlerin cenazelerinin ambulanstan alınarak katafalka konulması ile başladı. Şehitlerin cenazelerinin getirilişi sırasında törende bulunan Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik ve jandarma Er Fatih Yeni Ay'ın yakınları sinir krizleri geçirdi.

ŞEHİT YAKINLARINDAN ASKER SELAMI

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşuna geçildi. Saygı duruşunda Şehit Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik'in yakınları asker selamında bulundu.

Daha sonra bir konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, şehitlerin aslında aralarından hiç ayrılmadığını, onların daima Türk milletinin kalbinde yaşadığını söyledi. Çelikkollu, "Bölücü terör örgütü ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla hendek kazıp barikat kurarak, personelimize kahpece saldırarak, araç yakıp yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş kirli yüzünü tekrar göstermiştir. Eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm olanaklardan faydalanarak insanlığa, hukuka demokrasiye ve özgürlüğe tamamen ters en alçak cinayetleri işleyenler ve buna alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.

Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından şehitlerin cenazeleri katafalktan alınarak ambulansa götürüldü. Bu sırada Şehit Astsubay Başçavuş Çelik ile Jandarma Er Kaya'nın yakınların tabutların önüne gelerek ağıtlar yaktı. Şehit Astsubay Başçavuş Çelik'in yakınları baygınlık geçirdi.

Törenin ardından Şehit Jandarma Astsubay Halit Zilani Çelik İzmir'e, Jandarma Er Mustafa Nerkis Kütahya'ya, Jandarma Er Kadir Görgülü Adana'ya, Jandarma Er Fatih Yeniay Adana'ya, Jandarma Er Recep Bodur Amasya'ya ve Jandarma Er Mustafa Bilgili memleketi Amasya'ya gönderildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Astsubay Halit Adem Huduti Diyarbakır Lice Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

title