Haberler

Şehit Aileleri de 'Akil Grubu' Kuracak

Güncelleme:

Taner Uran, kendi aralarında akil grubu oluşturacaklarını belirterek terörün gerçek yüzünü Türk milletine anlatacaklarını söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin yıllık değerlendirme toplantısı, Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Göynük Beldesi'ndeki Lamer Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya Derneğin Genel Başkanı Taner Uran, Genel Sekreter Murat Bakbak, 42 ilin şube başkanı ve 18 temsilci katıldı. Toplantı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Taner Uran, terörün bitirilmesiyle ilgili süreci değerlendirdiklerini söyledi.

'ÖCALAN BEYAZ GÜVERCİN GİBİ GÖSTERİLMESİN'

Terörün bitmesini gönülden desteklediklerini belirten Uran, terörün ülkeye pek çok yönde ağır zayiatlar verdiğini kaydetti. Terörün bitirilmesiyle ilgili yapılan faaliyetlerde, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın beyaz güvercin gibi gösterilmesini ve öldürülen bebeklerin unutturulmasını asla kabul etmediklerini kaydeden Uran, "PKK, eli kanlı bölücü bir terör örgütüdür. Türk milleti bunu asla unutmayacaktır.

Bu süreçte şehit aileleri ve gazilerin bütün hassasiyetleri dikkatle ele alınmalıdır. Çünkü şehit aileleri ve gaziler, bu konuda acı çeken bir kesimdir. Şehit aileleri ve gazilerin hassasiyetleri dikkate alınmadan, terörün biteceğine inanmıyoruz. Eli kanlı bebek katili Öcalan'ı bu süreç sonunda serbest bırakma gibi faaliyetlere asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

'TERÖR ÖRGÜTÜ BARIŞ GÜVERCİNİ OLARAK GÖSTERİLEMEZ'

Akil insanların nasıl seçildiğini ve ne gibi görev yapacağı konusunda bilgilerinin olmadığını aktaran Taner Uran, "Bu insanlara niçin 'akil' ismi verildi" diye sordu. 'Akil' konusunu anlayamadıklarını vurgulayan Başkan Uran, şöyle dedi:

"Bizim kapımızı çalarlarsa, kendi fikirlerimizi söylemek amacıyla onları kabul edeceğiz. Niçin şehit ve gazi olduğumuzu, hangi uğurda mücadele verdiğimizi anlatacağız. Gerçek aklın ve gerçek akilin şehit aileleri ile gaziler olduğunu gür bir sesle söyleyeceğiz. Bunları da Türk misafirperverliğiyle yapacağız. Biz de kendi aramızda bir akil grubu oluşturacağız. Türk milletine, bizlerin niçin fedakarlık yaptığını anlatmak için akil grubu kuracağız. Biz de bu konuda çalışma yapacağız. Şehit aileleri ve gaziler olduğu sürece, hiç kimse terör örgütünü barış güvercini olarak gösteremez."

'TERÖRÜN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERECEĞİZ'

Oluşturacakları akil grubunun yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Turan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz niçin şehit, niçin gazi olduk? Bunu anlatacağız. Terör örgütünün Türk milletine çektirdiği acıları göstereceğiz. Gerçek ne ise onu anlatacağız. Terörle mücadelede 6 bin 500 güvenlik görevlisi şehit oldu. Bunlar içinde Kürt kardeşlerimiz de var. Ayrıca 1500 korucu şehidimiz var. Bunların arasında da Kürt kardeşlerimiz var. Etnik milliyetçilik yapmadan, terörün gerçek yüzünü anlatacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Taner Uran Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

title