Haberler

Sedat Yalçın'a Ziyaret

Güncelleme:

Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'a ziyaretçi akını sürüyor.

Yalçın, BEKSİAD, MÜSİAD, Engelliler Platformu ve Bursa Erzincanlılar Derneği yönetici ve temsilcilerini ağırladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen kongrede delegelerin büyük teveccühü ile tekrar AK Parti Bursa İl Başkanlığı koltuğuna oturan Sedat Yalçın'a kutlama ziyaretleri devam ediyor.

Kongreden sonra Bursa'daki sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin kutlama ziyaretlerini kabul eden Sedat Yalçın'ın dün de birçok konuğu vardı. BEKSİAD, MÜSİAD, Engelliler Platformu ve Erzincanlılar Derneği Ak Parti İl Başkanı'nı ziyaret edip görevinde başarı diledi.

Yalçın'ın ilk konuğu Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Rıdvan Güler ve yönetim kurulu oldu. BEKSİAD yönetimi kongredeki başarısından dolayı Yalçın'ı tebrik etti. AK Parti İl Başkanı Yalçın ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek BEKSİAD üyelerine teşekkür etti.

Ziyarette Bursa, Türkiye ve dünyadaki ekonomik gelişmelerin yanı sıra BEKSİAD'ın Vişne Caddesine dair önerileri konuşuldu. BEKSİAD yönetimi, Vişne Caddesi'nin daha işlevsel duruma getirilmesi için Sedat Yalçın'a talep ve önerilerini iletti. Bunları dikkatle dinleyen Başkan Yalçın, önerileri gerekli makamlarla görüşeceğini ifade etti.

MÜSİAD'TAN HAVAALANI TALEBİ

BEKSİAD'ın ardından Sedat Yalçın, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni ve yönetimi ile bir araya geldi.

Tebrik konuşmasının ardından Hasan Çepni, AK Parti İl Başkanlığını 'siyasetin orkestra şefliği' olarak tanımlarken, Yalçın'a "Bursa'da ahenkli bir ses çıkacaksa bunun öncüsü siz olacaksınız" dedi.

Bursa'daki havaalanı sorununun kendilerini çok zorladığını vurgulayan Çepni, "İstanbul'a gitmekten, aktarma yapmaktan, özel araç kullanmaktan yorulduk. Türkiye ihracatının büyük bir bölümünü üreten bir şehir, saygın iş adamları var Bursa'da… Böylesine önemli topluluğa havaalanı önemli bir eksiklik. Sizin döneminizde bunun acil olarak çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

MÜSİAD SİYASETÇİLER AÇISINDAN İYİ BİR REFERANS

Yalçın ise konuşmasında, MÜSİAD'ın son 10 yıldaki çalışmalarını dikkatle izlediklerini ifade etti. Yalçın, "MÜSİAD siyasetçiler açısından önemli referans noktası. Çünkü MÜSİAD üyeleri kamu malına art niyetli bakmayan bir grup. Bu çok önemli… Hükümetin politikaları MÜSİAD'ın görüşleri ile örtüşen bir şekilde gelişti. Mümkün olduğu kadar devleti ekonominin içinden çekme anlayışı devam ediyor. İşi bizzat yapanın devlet olmaması, düzenleyici ve denetleyici role çekilmesi vatandaşın önünü açmak içindir. Bu çok iyi neticeler verdi" diye konuştu.

"TÜRKİYE YANGIN YERİNDE İSTİKRAR ADASI GİBİ…"

Devletin iyi bir mali disiplin içinde yönetildiğini dile getiren Yalçın, bütçenin daha dengeli oluşturulduğunu, borç ve alacak konusuna daha çok dikkat edildiğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Yalçın, devletin popülizmden uzak siyaset anlayışını benimsediğinin altını çizerek son dönemde gündemde olan memur zammı konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yalçın, şöyle devam etti:

"Devlet orta vadeli bir program açıkladı. Mesela 'Bu yıl yüzde 4 büyüyeceğiz' diyor. Her şeyi buna göre oturtmamız lazım. Yüzde 4 büyüyen bir ekonomide yüzde 25 zam demek, orada tam bir hesap bilmemezlik vardır. Yani izahı olacak bir şey değil. Bir taraftan da küresel ilişkiler var. Yalnız başımıza değiliz. Dünya ile alışveriş yapıyoruz. Avrupa'da bırakın işçileri, bakanlar milletvekilleri maaşlarından vazgeçiyor. Yani o kadar kriz var. Her yerde sosyal haklarda gerileme var. Mevcut haklarını korumaya çalışıyor insanlar. Türkiye adeta yangın içinde istikrar adası gibi... Bunun kıymetini bilmek lazım."

"MEMUR ENFLASYONA EZDİRİLMİYOR…"

Sorumluluk duygusuyla sendikacılık yapmanın önemli olduğunu vurgulayan Yalçın, "Kamu çalışanlarına iyi dönemlerde her zaman enflasyonun üzerinde bir imkan tanındı. Ama bugün dünyada kriz var. Buna rağmen yine memuru enflasyona ezdirmeme düşüncesi var" dedi.

Yalçın, konuşmasının sonunda yeni dönemdeki planları ve komisyon çalışmaları hakkında MÜSİAD üyelerini bilgilendirdi. Sedat Yalçın ayrıca çalışmalarından dolayı MÜSİAD'ı tebrik etti.

MÜSİAD yönetimini kabulünün ardından AK Parti Bursa İl Başkanı Yalçın, sırasıyla Bursa Engelliler Platformu Derneği ve Bursa Erzincanlılar Derneğini makamında ağırladı. Yalçın, ziyaretlerin ardından dernek yönetimleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sedat Yalçın Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title