Haberler

Sedaş Başiskele'de Muhtarlarla Etkin İletişim İçin Bir Araya Geldi

Güncelleme:

SEDAŞ Başiskele'de yaptığı işletme bakım ve yatırım çalışmalarını anlatırken, muhtarların talep ve önerilerini de aldı.

SEDAŞ Başiskele Belediyesi Toplantı Salonunda etkin iletişim sağlamak, işletme bakım ve yatırım çalışmalarını anlatmak ve elektrik dağıtım hizmetleriyle ilgili konularda başta muhtarların talep, görüş ve önerilerini almak üzere, yerel yöneticilerle bir araya geldi.

Başiskele'nin Köy ve mahalle muhtarlarıyla Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı'nın koordinasyonunda yapılan toplantıda, Milletvekili Zeki Aygün ve Kaymakam Ali PARTAL, Belediye Başkanı Hüseyin AYAZ, SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan ve SEDAŞ'ın İşletme Bakım Grup Müdürü Burhan Ak, Müşteriler Grup Müdürü Orhan Sönmez, Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan, Şebeke Operasyon Müdürü, Serkan Yiğit, Dağıtım Hatları Müdürü Mehmet Reşat Karaman, Kocaeli İl Sorumlusu Çınar Aslan, Dağıtım Varlıkları Sorumlusu Zeki Bayram, İzmit İşletme Bakım Sorumlusu Serhat Ertürk, Gölcük İşletme Bakım Sorumlusu Mehmet Emin Altunezen, Başiskele Merkez Arıza Sorumlusu Ümit Özdil'de hazır bulundular.

Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan'ın SEDAŞ'ın tanıtım ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptığı sunumun ardından, Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı'nın açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Milletvekili Zeki Aygün, "SEDAŞ'ın kayıp kaçak ile yaptığı mücadeleyi övgüye değer buluyoruz. Türkiye de en düşük orana sahip. Güneydoğuda da tüm elektrik dağıtım şirketleri özelleşti. Güneydoğudaki illerin elektrik dağıtım işleri, özel bir şirkete devir olunca % 60'a varan kayıp-kaçak % 15 birden düştü. SEDAŞ Özelleştiği günden bu yana büyük projeler ve yatırımlar gerçekleştiriyor. Yatırımlarını 4'e katladı. Hazine Müsteşarlığı ve TEDAŞ'ın SEDAŞ'a ait görev bölgesinde yaptığı denetimler sonrası eski Aydınlatma Yönetmeliği ile ilgili yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini gördük ve bu konuda problemlerin aşılmasını sağladık. SEDAŞ görevini yasalara göre yapıyor ancak vatandaş ile kurumlar arasında probleme yol açan yasayı, yönetmeliği düzenlemek ve ihtiyaçlara göre yenilemek bizim görevimizdi, özellikle bu konunun takipçisi oldum ve şimdi problemler aşıldı. Aydınlatma yatırımları, EPDK tarafından onaylanan yatırım planına uygun olarak aydınlatma komisyonunun vereceği karar çerçevesinde dağıtım şirketince yapılacak. Ancak aydınlatma konusunda israf etmeyeceğiz. Enerji de tasarruf etmek hepimizin ulusal görevi. Devlet parasını ödüyorsa kontrolde edecektir. Dağıtım şirketi ile ilgisine göre belediye, il özel idaresi veya ilgili kamu kuruluşunun bağlantı anlaşması yapmaması durumunda yeni inşa edilen aydınlatma tesisinin kabulü yapılmayacak ve enerji verilmeyecek. İllerde Valilik Koordinasyonunda Aydınlatma Komisyonları kurulmasını sağladık. Her bir il bazında oluşturulacak aydınlatma komisyonunun başkanı, ilgili ilin valisi veya vali tarafından görevlendirilecek vali yardımcısıdır. Bu komisyonlarda TEDAŞ'ın, SEDAŞ'ın, Büyükşehir Belediyesi, İl Özel idare yetkilileri de var. Aydınlatma yatırımlarını bu komisyon takip edecek. Komisyonlar aydınlatma konusunda yetki ile donatıldılar. SEDAŞ yöneticilerine de sorunların aşılmasında gösterdikleri duyarlılık ve yaptıkları bilgilendirmeler için teşekkür ediyorum" dedi.

Yunus Bekircan, muhtarların taleplerini tek tek dinleyerek yaptığı açıklamalar sırasında bazı mahalleler için işletme sorumlularının bizzat muhtarlarla buluşarak sorunu yerinde inceleyeceklerini ifade etti. Bekircan, "2013 -2014 yılı içinde vatandaşın enerji talebini karşılamak üzere 190 projeli iş yapıldığını, 20 proje ile Belediye başkanlığı talebinin karşılandığını, Şebeke yapımı için 490 beton direk tesis edildiğini, 20 Kilometrelik enerji hattı tesis edildiğini, yeni trafo tesisi ve trafo güç artışı sağlandığını, Yeniköy Mevlana Caddesinde ve Vezirçiftliği mevkiinde yeni müşterek hat ve trafo tesis edilerek, bölgenin elektrik ihtiyacının karşılandığını, elektrik arıza bakım onarım ekip sayısının arttırıldığını da belirtti. Bekircan, Başiskele'nin giderek hızlı bir büyüme ivmesi kazandığını ve çok sayıda göç aldığını ve yeni konut yapımıyla bölgenin elektrik tüketiminin de hızla arttığını" belirterek, "SEDAŞ olarak halkımıza en iyi hizmeti vermek, tüketicilere kaliteli hizmet sunabilmek için 7/24 çalışıyoruz. Aydınlatma ve Bakım çalışmalarımız, hatlara temas eden ağaçların budanması ve kesilmesi, hiç durmadan devam ediyor. Enerjimiz sürekli çalışan Türkiye ve bölgemiz için. Ayrıca çalışanların verimliliği ve başarılı performansları bizim için esastır. Bölgede çok dinamik bir ekibimiz var. Elektrik arızalarını anında görebilmek ve müdahale edebilmek için SCADA Projesini tüm hızıyla sürdürüyoruz. SCADA Kumanda merkezi Gebze olacak. Bu proje ile Gölcük veya Başiskele de şebekemizin ana omurgasında oluşan tüm arızalardan anında haberdar olacak ve kısa sürede müdahale edeceğiz" dedi.

Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı, toplantının sonunda muhtarlara katılımları nedeniyle ayrı ayrı teşekkür ederken, etkin iletişim sağlanmasına katkı sağlayan Milletvekili Zeki Aygün'e Kaymakam Ali PARTAL'a, Belediye Başkanı Hüseyin AYAZ'a ve SEDAŞ yöneticilerine de ayrı ayrı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Sarı Sedaş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title