Haberler

Şebnem Ferah, Mercan Dede ve Arzu Kaprol Vodafone Zirvesi'nde Buluştu

Güncelleme:

Arzu Kaprol ve Mercan Dede, Türkiye'nin ilk interaktif dijital senfonisi için bir araya geldi.

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi kapsamında "Hayal kurmaya cüret et" temasıyla gerçekleştirilen senfoninin tasarım danışmanlığını Arzu Kaprol, sanat yönetmenliğini Mercan Dede ve Ouchhh, hikâye anlatıcılığını ise Şebnem Ferah üstlendi. Borusan Quartet tarafından icra edilen ve izleyicilerin sahnedeki deneyimin bir parçası haline getirildiği dijital senfonide, Arzu Kaprol'un "SS'16 Dare To Dream" isimli koleksiyonundan parçalar ve zirveye özel olarak tasarlanan kıyafetler de sunuldu.

Sanatta dijitalleşmenin öncü isimleri Arzu Kaprol ve Mercan Dede, bu yıl ikincisi düzenlenen Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi kapsamında Türkiye'nin ilk interaktif dijital senfonisini gerçekleştirdi. Tasarım danışmanlığını Arzu Kaprol'un, sanat yönetmenliğini Mercan Dede ve Ouchhh'un, hikâye anlatıcılığını ise Şebnem Ferah'ın üstlendiği "Hayal kurmaya cüret et" temalı dijital senfoniye izleyiciler de akıllı telefonlarıyla interaktif olarak katıldı. Borusan Quartet tarafından icra edilen dijital senfonide Tribal Dans Grubu da sahne aldı. Drone (insansız hava aracı) ve yüz izleme gibi en yeni dijital teknolojilerin kullanıldığı senfonik performansta eşzamanlı olarak ses ve ışık gösterisi yapıldı. Dijital senfoni ayrıca, Arzu Kaprol'un "SS'16 Dare To Dream" isimli koleksiyonundan parçalara ve zirveye özel olarak tasarlanan kıyafetlere de ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin ilk interaktif dijital senfonisi için yaklaşık 200 kişilik bir teknik ekip görev yaptı.

Düşlerin ulaşabileceği boyutlar anlatıldı

Yeni medya sanatlarının tüm disiplinlerinin birleştirildiği dijital senfonide, mimari yapının tamamını sarmalayan bir deneyim alanı yaratılarak düşlerin ulaşabileceği boyutlar anlatıldı. Performansın hikâyesini anlatan Şebnem Ferah'a eşzamanlı algoritmik kodlama çalışmasıyla uygulanan bir enstalasyon eşlik etti. Dijital senfoni, izleyicileri uzamsal ve zamansal alan kavramından uzaklaştırarak sahnedeki deneyimin bir parçası haline getirirken, onlara geleceğin dünyasının kapılarını da araladı.

Arzu Kaprol: Hayal etmek, var olan en gerçek şey

Türkiye'nin ilk dijital senfonisine moda ve teknoloji tasarımcısı kimliğiyle hayat veren Arzu Kaprol, şunları söyledi:

"Hayal etmenin, var olan en gerçek şey olduğunu hatırlayarak, yaratmayı cesaretlendirmek, hayal edip gerçekleştirmeyi mümkün kılmak için bu şovu düzenledik. Geleceği bugünden dönüştüren, dünyamızın teknolojik gelişimlerinin yanında insan olduğumuzu belki de en çok hayal etme yeteneğimizi hatırlayarak hissedebiliriz. Hayal etmek, cüret etmek, sevmek ve var olduğuna inanmak, dönüştürücü bir şefkatle sahnelendi. Renkler ve yaşam yeniden var olurken, güçlenerek ahenkle yeni bir yaşam formu yaratıldı."

Mercan Dede: Yepyeni bir yaşam senfonisi sunduk

Türkiye'nin ilk interaktif dijital senfonisinin müziklerini hazırlayan Mercan Dede ise şöyle konuştu:

"Mevlana'nın 'Düne ait söz dünde kaldı bugün yeni bir söz söylemek lazım' sözü zaman ve mekânın dışında, aslında çok çağdaş, evrenin ve evrenin içindeki insanın yarattığı yaşamın gelişimini anlatan son derece anlamlı ve derin bir perspektifi ifade ediyor. Vodafone ile olan hem vizyon ve hem de gönül birlikteliğimizin ilk adımını geçen yılki 'Yaşamın Kaynağı' projesiyle atarken, aslında yaşamın kaynağının kalbi ifade eden ruh, aklı ifade eden bilim ve teknolojinin buluşması olarak kurgulamıştık. Bu yıl bu yaşamın kaynağının sonsuzluğunda artık bugünün insanın önündeki en büyük belki de tek engelin kendisine koyduğu sınırlar olduğu gerçeğinden yola çıkarak varlığımızın hayal gücü sınırlarını teknolojinin bugün bizlere sunduğu imkânları birer enstrüman olarak kullanmak suretiyle yarattığımız dijital bir senfoni ile bir, belki de birkaç adım ileriye götürmeyi hedefledik. Bu senfoni, sadece sesler ve görselliğin değil, aynı zamanda akılla kalbin muazzam bir buluşması ve dansını ifade ediyor. Farklı disiplinlerdeki biz sanatçıların hayal etmeye cesaret edebildiği bir dünyayı yaratma sürecinde ise Vodafone bize öncülüğünü yaptığı teknoloji dünyasının kapılarını ardına kadar açtı. Tüm misafirlerimize aslında yepyeni bir yaşam senfonisi sunduk; kalbiyle ruha, aklıyla bilime dokunan bugüne ait yepyeni bir söz söyledik."

Mercan Dede müziği görselleştirdi

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi'nin kapanışı da açılışı kadar ilgi çekici oldu. Mercan Dede, Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en sıradışı müzik performanslarından birine imza attı. "Sesi Gör" (See the Sound) temasıyla düzenlenen performansta, normal şartlarda sadece duyulan ama görülemeyen müzik, özel maddeler kullanılarak görselleştirildi. Teknik altyapı ve görselleştirme bölümlerini Fikirbazzenger ve Ouchhh'un üstlendiği performansta, izleyiciler ses dalgalarının farklı formlarda gözle görülebilir hale geldiğine gerçek zamanlı olarak tanıklık etti. Bu performansın ardından, yoğun ilgi ve istek üzerine, "Hayal kurmaya cüret et" temalı interaktif dijital senfoni bir kez daha izleyenlerin beğenisine sunuldu.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Şebnem Ferah Arzu Kaprol Mercan Dede Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title