Haberler

Sağlık Kurumlarıyla İgili Şok İddia

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Denetleme Kurulu Üyesi Ergün Demir, Sağlık Bakanlığı, bağlı kuruluşları Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun, denetim için Sayıştay'a 2012 yılına ait...

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Denetleme Kurulu Üyesi Ergün Demir, Sağlık Bakanlığı, bağlı kuruluşları Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun, denetim için Sayıştay'a 2012 yılına ait mali tablolar ile belgelerini vermediğini ileri sürerek, sorumlular hakkında hukuki işlem yapılmasını istedi.

Doktor Ergün Demir, Sayıştay'ın başlıca görevleri arasında kamu idarelerinin gelir, gider ve malları ile bunlara ilişkin hesap ve işlemlerin hukuka uygunluğunu sağlamak, mali raporlarla ilgili denetim yapmak ve rapor hazırlamak olduğunu hatırlattı. Doktor Demir, buna rağmen Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun, 2012 yılı bütçeye ilişkin mali tablolar, bilgi ve belgeleri Sayıştay'a iletmediğini ileri sürdü. Bu nedenle Sayıştay'ın da güvenilirlik ve doğruluğuna ilişkin görüş bildiremediğini savundu. Demir, sağlıktaki kamu idaresinin mali tablolar, bilgi ve belgeleri Sayıştay'a vermeyerek hukuki düzenlemelere uymadığını, doğru, güvenilir bilgileri sunmayarak yolsuzluk yapılmış olabileceğini iddia etti.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Döner Sermayesi'ndeki bütçede usulsüzlük yapıldığının Sayıştay raporuyla tespit edildiğini de dile getiren Demir, bu kurumların bir an önce, kamu adına denetim yapan Sayıştay'a gerekli bilgi ve belgeleri iletmeleri gerektiğini, aksi halde sorumlular hakkında hukuki işlem yapılmasını talep ettiğini dile getirdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ergün Demir Sayıştay Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title