Haberler

Hastaneler doldu taştı, Prof. Dr. Ateş Kara 3 virüs sayıp vatandaşları uyardı

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'nın üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla ilgili uyarısını paylaştı. Prof. Dr. Kara, hastane başvurularının arttığını belirtip RSV virüsü, influenza ve koronavirüse uyarı yaptı. Hijyen uyarısı yapan Kara, hastalık bulgusu olanların maske takmasını tavsiye etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artış eğiliminde olunan üst solunum yolu enfeksiyonlarına ilişkin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'nın uyarılarını paylaştı. Kara, hastanelere yapılan başvuruların arttığını ifade ederek, RSV virüsü, influenza ve koronavirüse ilişkin uyarıda bulundu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, Kara'nın bu aylarda üst solunum yolu şikayetlerindeki artışı sebepleriyle değerlendirdiğini ve buna karşı yapılması gerekenleri anlattığını belirtti. Koca, bu ifadeleriyle birlikte Prof. Dr. Kara'nın değerlendirmelerinin bulunduğu videoyu paylaştı.

Hastaneler doldu taştı, Prof. Dr. Ateş Kara 3 virüs sayıp vatandaşları uyardıProf. Dr. Ateş Kara

HASTANE BAŞVURULARI ARTTI

Prof. Dr. Kara, son aylarda çok sayıda kişinin hasta olduğunu, hastane başvurularının da arttığını belirterek, hastalıkların çocuklarda nispeten fazla görüldüğünü bildirdi.

Hastaneler doldu taştı, Prof. Dr. Ateş Kara 3 virüs sayıp vatandaşları uyardıProf. Dr. Ateş Kara

3 VİRÜSÜ SAYIP VATANDAŞLARI UYARDI

Bu tabloda üç ana faktörün etkili olduğunu aktaran Kara, "Bu faktörlerden biri solunum yollarını saran bir virüs olan RSV virüsüdür, diğeri influenza, yani griptir; bir diğeri ise koronavirüstür. Koronavirüs, daha çok üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularıyla seyretse de risk gruplarında yol açabileceği tablolar sebebiyle hafife alınmamalı. Enfeksiyon hastalıklarına karşı ellerimizi sık yıkamalıyız. Özellikle kalabalık ortamlarda, dış mekanlarda mikroorganizmalarla temas söz konusu olabileceği için elimizle ağız, burun ve gözlerimize dokunmaktan kaçınmalıyız. Bu dönemde, boğaz ağrısı, hafif burun akıntısı, hafif hapşırık veya öksürük gibi şikayetleri olanların maske takarak muhtemel bir enfeksiyonu başkalarına bulaştırma sorumluluğunu almaması gerekir. Grip aşısı ise bir başka silahımız olabilir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Sosyal Medya Ateş Kara Kara RSV Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500

Yorumlar (15)

Es Es:

Ne olduğu belirsiz insanlarla dolu ülke. Hastalık getiriyor bunlar ama hala bir önlem alınmayıp doldurulmaya devam ediliyor.

215
60
yanıtYanıtla
Serkan Semiz:

Burdur da bir sınıfta 15 çocuk aynı şikayetlerle hasta...çocuğumu acile götürdüm tavsiye ile eve döndüm.....kendi imkanlarumızla ilaç alıp tedavi yoluna gittik 3 gün oldu hala öksürük ara ara ateş yükselmesi devam ediyor

128
4
yanıtYanıtla
necdet:

Sadece virüs değil uyuz da salgın vaziyette. Bu nedenle okulda sınıflar kapanıyor. Ayrıca yeni korona virüs aşıları nerede?

72
38
yanıtYanıtla
Burhanettin Bilginer Bilginer:

Aydın da uyuz salgını çok fazla il sağlık müdürlüğü????

75
2
yanıtYanıtla
Cengizhan Aket:

Hadi bakalım pamuk eller cebe ilaçlar köşe yurube uçuyoruz

42
7
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

hepsi palavra.. korona denen zırvalık ile 2 sene uyutulduk.

12
32
yanıtYanıtla
Samarpan Bhav:

Votka temizler

27
15
yanıtYanıtla
Osman selim Cetin:

Dert mi bana ben hastalıktan kirilacam devlet bisey yapmayacak once turkiyedeki mültecileri bi boşaltın asla sizin tedbirlerinize uymayacagim ne ceza yazarlarsa yazsınlar zerre umrumda degil

24
9
yanıtYanıtla
Erkan Arslan:

SAKIN Korona ASISI OLMAYIN AKSi TAKDiRDE DOGACAK Welledleriniz Guyruklu Dogacak Hemide GILLI GILLI RAHMETLi Erbakan Hocanin Oglu Söyledi Dogmaya Basladilar Medya Gizliyormus

7
23
yanıtYanıtla
Tamer Çakır:

fsm hastanesine acile gittik evde dinlenin geçer dediler serum takarmısınız dedik biz burda serum takmıyoruz dediler mecburen özele gittik ben emekliyim 7500 tl alıyorum öyle beddua falan etmem isteyen ben devletim diye gelsin kim devlet ben ona anlatırım

18
4
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title