Haberler

Sağlık Bakanı Koca: İlerleyen süreçte koronavirüs aşısı eczanelerden de alınabilecek

Güncelleme:

Koronavirüsü aşısının aralık ayında risk gruplarına yapılacağını söyleyen Sağlık Bakanı Koca, "Asgari 10 milyon doz Çin aşısı ve -ruhsatı tamamlanırsa- 1 milyon doz Pfizer'in aşısını risk gruplarına ücretsiz yapmaya başlıyoruz. Bunun dışında süreç ilerledikçe aşının eczanelerden de alınabileceği bir takvimi hayata geçireceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen Çin aşısı ile ruhsat işlemlerinin tamamlanması halinde ABD'li Pfizer şirketinin aşısının aralık ayında risk gruplarına yapılacağını söyledi.

Gazeteci Tolga Candaş Işık, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla yaptığı görüşmenin detaylarını Twitter hesabından paylaştı.

Işık, paylaşımında "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile konuştum, 'Aralıkta asgari 10 milyon doz Çin aşısı ve -ruhsatı tamamlanırsa- 1 milyon doz Pfizer'in aşısını risk gruplarına ücretsiz yapmaya başlıyoruz. Kendi aşımızı da nisan ayında kullanıma sokmuş olmayı planlıyoruz' dedi" ifadelerine yer verdi.

"İLERLEYEN SÜREÇTE AŞILAR ECZANELERDEN DE ALINABİLECEK"

Koca'nın risk gruplarının Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında belirleneceğini söylediğini aktaran Işık, şöyle devam etti:

"Koca, 'Rus aşısının toksisite çalışmalarını da biz yapıyoruz. Hepsi yüksek etkinlikte aşılar. Yarınki Bilim Kurulu'nda belirlenecek risk gruplarına aşı ücretsiz yapılacak. Bunun dışında süreç ilerledikçe aşının eczanelerden de alınabileceği bir takvimi hayata geçireceğiz' dedi."

Sağlık Bakanı Koca: İlerleyen süreçte koronavirüs aşısı eczanelerden de alınabilecek

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Koronavirüs Aralık Pfizer Haberler

500

Yorumlar (6)

Ne olacak bu memleketin hali:

10 kurusluk maskeyi bile eczanelerden dagitamadin. Birakin bu yalanlari. Sen önce gercek vaka ve vefat sayilarini acikla fahrettin usta

8
1
yanıtYanıtla
Hasan:

Coronavirus aşı piyasa sı başladı aşı bulacağız diye tüm insanları kandırdılar

5
1
yanıtYanıtla
Tek yol:

Eninde sonunda hepimiz korona gerçeği ile yüzlesecegiz ama aşı olup ama yakalanıp mücadele ederek bundan kaçış yok..

4
1
yanıtYanıtla
Devrim:

Ben şu an koronayım. Yemin olsun gripten daha hafif bir şey. Koku kaybı dışında hiç bir şikayetim yok! Bomba gibiyim! Sağlıklıyım! Neden? Çünkü sigara alkol kullanmıyorum her gün işe yürüyerek gidip geliyorum. Olaylara ve hayata olumlu bakıyorum! Ölümü kabullenmişim. Her şeyin Allah’tan geldiğini kabullenmişim! Endişem yok! Evhamım yok! En önemlisi de bekarım karı dırdırı yok! O yüzden bana korona morona dokunmaz! Sizde öyle yapın! İlk önce karılarınızı pardon kafalarınızı boşayın!

yanıt5
yanıt2
Mhr:

Aşı olayı bence yalan

3
0
yanıtYanıtla
Ali:

Olan oldu herkese bulaştı. İpin ucu kaçtı. Önlem almada geç kaldınız insanlar kırılıyor

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title