Haberler

Ramazan coşkusu Bursa'yı sardı

Güncelleme:

Ramazan ayı, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Şehr-i Ramazan' programı ile bu yıl da Bursa'da manevi bir atmosferde yaşanacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayının, kentin ruhaniyetli kimliğine uygun olarak, kardeşlik, barış ve huzur içinde geçmesi hedefiyle toplumun tüm kesimlerine hitap eden programlar hazırladı. Ramazan ayı boyunca kentin farklı noktalarında kurulan aşevleri ile 12 bin kişiye iftar verilecek, 17 ilçede belirlenen 60 bin kişiye de erzak yardımı yapılacak. Öte yandan her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan programlarının merkezi yine Merinos Park olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayının en güzel şekilde yaşanması hedefiyle hazırlıklarını tamamladı. Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi 11 ayın sultanı Ramazan ayı, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Şehr-i Ramazan' programı ile Bursa'da bu yıl da manevi bir atmosferde yaşanacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ramazan için Merinos Park'ta yapılan son hazırlıkları yerinde inceledi. Bursa'da Ramazan ayının en güzel şekilde yaşanacağını söyleyen Başkan Altepe, "Ramazan, rahmet ve bereket ayı, 11 ayın sultanı… Ramazan'ın her yıl en iyi şekilde yaşanabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, tarih başkenti, kültür ve medeniyet kenti Bursa'da Ramazan'ın en güzel şekilde yaşandığı ve hissedildiği, örnek organizasyonların yapıldığı bir şehir olmak en büyük hedefimizdi. Bu yıl da Ramazan'ı en iyi şekilde değerlendirmiş olacağız. Güzelliklerin yaşandığı Ramazan ayının Bursa'mıza ve ülkemize, tüm insanımıza ve hemşehrilerimize hayırlar ve uğurlar getirmesini temenni ediyoruz. İnşallah, ağız tadıyla bayrama ulaşır ve bayramı da hep birlikte idrak ederiz" diye konuştu.

12 BİN KİŞİYE İFTAR VERİLECEK

'Şehr-i Ramazan' programının içeriğini anlatan Başkan Altepe, Bursa'nın 17 ilçesinde de Ramazan'ın en güzel şekilde yaşanacağını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan'da günlük 12 bin kişiye iftar yemeği verileceğini anlatan Başkan Altepe, Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki Aşevi ile Emirsultan, Görükle Uludağ Üniversitesi, Alemdar Mahallesi, Çınarönü Mahallesi, İlahiyat Fakültesi, Tayakadın Mahallesi, Kızılay Yurdu ve çeşitli ilçeler de olmak üzere Bursa'da 10 ayrı noktada vatandaşlara iftar verileceğini söyledi. Başkan Altepe, Ramazan ayında Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 17 ilçede belirlenen toplam 60 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa da erzak dağıtılacağını sözlerine ekledi.

RAMAZAN'IN NABZI YİNE MERİNOS'TA ATACAK

Başkan Altepe, Ramazan'ın nabzının bu yıl da 260 bin metrekarelik Merinos Parkı'nda atacağını söyleyerek, "Merinos ve diğer bölgelerde, Ramazan'ın ruhuna uygun şekilde sohbetlerden ortaoyunlarına kadar her türlü etkinlik gerçekleştirilecek. Merinos Parkı'nda kurulan ve teravih namazlarının açık alanda kılınacağı mescidimiz yaklaşık 5 bin kişiye hizmet verebilecek. Vatandaşlarımız, ünlü imam hatiplerle birlikte açık alanda teravih namazını eda edebilecekler" dedi.

ÜNLÜ İSİMLERDEN KONSERLER

Başkan Altepe, tarihi Namazgah'ta da Ramazan boyunca teravih geleneğinin yaşatılacağını söyledi. Bursa'da Ramazan ayının bereketiyle yaşanacağını belirten Başkan Altepe, "Merinos'ta teravih namazının ardından alanda Hüseyin Goncagül ve ekibi etkinliklerini sürdürecekler. Orta oyunu, meddah, ilahiler, çocuk tiyatrosu ve çeşitli yarışmalarla her gece ayrı bir coşkuyla değerlendirilecek. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Ramazan'a özel tiyatro oyunlarını 17 ilçede sürdürecek. Merinos Parkı başta olmak üzere yine değişik noktalarda da Kuran-ı Kerim tilavetleri ve tasavvuf müziği konserleri devam edecek. Aykut Kuşkaya, Grup Tillo, Uğur Işılak, Mehmet Kemiksiz, Mustafa Cihat gibi sanatçılar da konserleriyle Ramazan akşamlarına renk katacaklar" şeklinde konuştu.

GÖNÜL SOHBETLERİ

Gönül Sohbetleri programlarının Ömer Tuğrul İnançer, Engin Noyan, Prof. Dr. Mim Kemal Öke ve Prof. Dr. Mehmet Emin Ay gibi isimlerin katılımıyla gerçekleşeceğini anlatan Başkan Altepe, "Kadir Gecesi'nde de Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ile özel bir program gerçekleşecek. Kadir Gecesi'nden bir gün önce 'Kudüs Gecesi' gerçekleştirilecek ve Grup Genç Bursalılarla olacak. 'Peygamber Sevgisi' adlı tiyatral gösteri de Ramazan'da sahnelenecek. Her perşembe 'Dini Sorularla Fetvalar' programında vatandaşlar sorularına cevap bulacaklar" ifadesini kullandı.

Alanda kurulacak çocuk oyun çadırında da Karagöz Hacivat Gölge Oyunu Gösterisi, Oyuncu Anne Merve'den Hikayeler ve bilimsel gösteriler gibi özel aktivitelerin de düzenleneceğini kaydeden Başkan Altepe, 7'den 70'e herkesin Ramazan'ı en güzel şekilde geçirmesi ve Ramazan'ın hafızalarda ayrı bir iz bırakması için tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Bursa'da 17 ilçede 22 camide Ramazan için mahyalar kurulduğunu dile getiren Başkan Altepe, Ramazan coşkusunu Merinos Park'ta yaşamak isteyenlerin 'Şehr-i Ramazan' etkinliklerinin yanı sıra kurulan stantlarda hediyelik eşyadan giyime kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Emin Ay Merinos Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title