Haberler

Protestocular Üsküp'teki Kültür Bakanlığı'na Yumurta ve Boya Fırlattı

Dha DIŞ HABER ? (Ek Bilgilerle) Protestocular Üsküp'teki Kültür Bakanlığı'na yumurta ve boya fırlattıEyüp Salih Üsküp, 19 Nisan 2016, (DHA)- Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un siyasilere yönelik af kararından sonra başkent Üsküp'te başlayan protestolar diğer şehirlerde de devam ediyor.

Dha DIŞ HABER ? (Ek Bilgilerle) Protestocular Üsküp'teki Kültür Bakanlığı'na yumurta ve boya fırlattı

Eyüp Salih Üsküp, 19 Nisan 2016, (DHA)- Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un siyasilere yönelik af kararından sonra başkent Üsküp'te başlayan protestolar diğer şehirlerde de devam ediyor. Muhalefet partilerin, sivil toplum kuruluşlarının organize ettikleri sosyal medya üzerinden çok sayıda vatandaş biraraya gelerek bu karara karşı olduklarını göstermek için sokaklara döküldü. Cumhurbaşkanının istifa etmesi için sloganlar atan protestocular, af kararının geri alınmasını istediler. Af kararında yer alan bazı siyasetçiler ise Cumhurbaşkanına dilekçe yazarak kendilerinin af dışında olmalarını istediklerini dile getirdiler.

Meclis Başkanı Trayko Velyanoski'nin 5 Haziran'da erken seçim kararnamesinin imzalanmasına da tepkiler büyüyor. Kararnamenin iptal edilmesi isteniyor, bu tarihte seçimlerin yapılmasına karşı çıkılıyor.

Protestocular yürüdükleri yollardaki kamu binalarına boya ve yumurta atarak tepkilerini dile getiriyor. Bunlardan Özel Polis birlikleri de nasibini aldı.

Protestocular, yürüyüş esnasında 'Adalet yoksa,huzur da yok',' istifa? sloganları atarak tepkilerini gösteriyor.

Avrupa Birliği yetkililerin, Makedonya'da siyasi krizin çözümü için 22 Nisan günü siyasi partilerle Viyena'da toplantı yapılması kararı da protesto edildi.

Cumhurbaşkanı İvanov'un af kararına karşı düsenlenen protestoların Üsküp'ten sonra, İştip, Kumanova, Köprülü ve Manastır şehirlerinde de devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Bakanlığı Gyorge İvanov Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title