Haberler

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 14 Ocak tepkisi: Bu siyaseten saygısızlıktır, görgüsüzlüktür

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkan adaylarını açıklamayı 15 Ocak'tan 14 Ocak'a çekmesine tepki gösterdi. Özel, "Aday açıklamasını, pazar günü bizim miting saatimize çekti. Amacı, biz miting yaparken televizyonların mitingi yayınlamak yerine onun adaylarını yayınlaması. Bu siyaseten saygısızlıktır, bu görgüsüzlüktür." dedi. CHP, Yargıtay'ın AYM'nin Can Atalay hakkındaki ikinci hak ihlali kararına da uymaması nedeniyle 14 Ocak'ta Tandoğan'da miting düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkan adaylarını 14 Ocak Pazar açıklayacağını söylemesine tepki gösteren CHP lideri Özgür Özel, "Aday açıklamasını, pazar günü bizim miting saatimize çekti. Amacı, biz miting yaparken televizyonların mitingi yayınlamak yerine onun adaylarını yayınlaması. Bu siyaseten saygısızlıktır, bu görgüsüzlüktür." ifadelerini kullandı. CHP, Yargıtay'ın Can Atalay kararı nedeniyle 14 Ocak'ta Ankara Tandoğan Meydanı'nda miting gerçekleştirecek.

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A MİTİNG TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Akhisar'da, Akhisar Belediyesi'nin Cumartesi Pazarı ve Yaşam Alanı Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin belediye başkan adaylarını açıklamasını 15 Ocak'tan 14 Ocak Pazar gününe çekmesine tepki gösterdi.

"AMACI TELEVİZYONLARIN MİTİNGİ YAYINLAMAK YERİNE ONUN ADAYLARINI YAYINLAMASI"

14 Ocak'ta Ankara Tandoğan Meydanı'nda "Geleceğimize sahip çıkıyoruz" mitingi düzenleyeceklerini hatırlatan Özgür Özel şunları söyledi: "Tayyip Erdoğan ne yaptı? Tayyip Erdoğan pazartesi günü yapacağı, belediye başkanları aday açıklamasını, pazar günü bizim miting saatimize çekti. Amacı, biz miting yaparken televizyonların mitingi yayınlamak yerine onun adaylarını yayınlaması.

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 14 Ocak tepkisi: Bu siyaseten saygısızlıktır, görgüsüzlüktürCHP Genel Başkanı Özgür Özel

"SESİMİZİ DUYACAKSIN, SANA BU SESİ DUYURACAĞIZ"

Amacı emeklinin sesini kısmak, amacı EYT mağdurlarının, staj mağdurlarının sesini kısmak. Amacı enflasyona isyan edenlerin, hayat pahalılığına isyan edenlerin, düşük maaşlara isyan edenlerin; hukuksuzluklara, haksızlıklara isyan edenlerin sesini kısmak. Buradan sesleniyorum: Ey Recep Tayyip Erdoğan: Emekliyi, emekçiyi, işçiyi, memuru, çiftçiyi hiçbirimizi susturamazsın, sesimizi duyacaksın, sana bu sesi duyuracağız.

"BU SİYASETEN SAYGISIZLIKTIR, GÖRGÜSÜZLÜKTÜR"

Bir ülkenin Cumhurbaşkanı; bir mitingin, önceden ilan edilmiş bir mitingin saatine eğer kendisi aday tanıtım koyuyorsa, önceden ilan edilen bir mitinge başka bir parti etkinlik koyuyorsa, bu siyaseten saygısızlıktır, bu görgüsüzlüktür. Bu esas, ne kadar çok korktuğunu; sizin ne kadar haklı, onun ne kadar korkak olduğunu gösterir.

"TANDOĞAN'A TERÖR YAPMAYA, KALP KIRMAYA GİTMİYORUZ"

Korkmayacağız. Tandoğan'a terör yapmaya, kalp kırmaya gitmiyoruz; birlik, beraberlik için sesimizi duyurmak, yoksulların sesini duyurmak için gidiyoruz. Öyle olunca da istedikleri kadar engellesinler; bu talebi yükseltmemizi, bu ülkenin ortak geleceğine sahip çıkmamızı engelleyemezler, engelleyemeyecekler. Tandoğan'da Pazar günü hepimizin sesini duyacak.

"ANAYASA HEPİMİZİN GÜVENCESİ"

Pazar günü; Recep Tayyip Erdoğan ve onun eliyle beş hakim anayasayı askıya aldığı için… Bugün Anayasa Mahkemesi'ni yok sayıyor, yarın mülkiyet hakkını yok sayar. Anayasa hepimizin güvencesi. Özgür Özel, Vehbi Bakırlıoğlu milletvekiliyse; Anayasada yazdığı için, gücünü oradan alıyor. Besim Dutlulu belediye başkanıysa, gücünü Anayasadan alıyor. Oturduğun evin tapusu, mülkiyet hakkından… Hepsi Anayasada sayesinde var.

"BUGÜN BİR MADDESİNİ YOK SAYANLAR YARIN SENİN MALINA GÖZ KOYABİLİRLER"

Bugün bir maddesini yok sayanlar, yarın senin malına, emekli maaşına, babandan gelecek mirasa göz koyabilirler. Bu pazar; memlekete, ortak geleceğimize, özgürlüğümüze, yaşam hakkımıza, emeğimize, ekmeğimize sahip çıkalım dedik. Tandoğan'da pazar günü saat 13.00'te, Türkiye'nin dört bir yanından gelenlerle hak, hukuk, adalet diyeceğiz; aş, ekmek diyeceğiz, emeğe saygı diyeceğiz; emekli maaşıma dokunma diyeceğiz.

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 14 Ocak tepkisi: Bu siyaseten saygısızlıktır, görgüsüzlüktürCan Atalay

"TÜM TÜRKİYE'Yİ BEKLİYORUZ"

Kim, neye sahip çıkmak istiyorsa, bizimle gelsin; kim kendisine sahip çıkılsın istiyorsa Tandoğan'a gelsin. Tüm Türkiye'yi bekliyoruz. Bu çağrıya sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler olumlu cevap verdiler; Tandoğan'da büyük bir kalabalıkla bu iktidara artık yeter diyeceğiz. Hep birlikte sesimizi yükselteceğiz.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkındaki kararını geçtiğimiz haftalarda görüşerek karara bağlamıştı. "AYM'nin hak ihlali kararının hukuki değeri yok." diyen Daire, ikinci hak ihlali kararına da uyulmamasını kararlaştırmıştı. Kararda, AYM'nin söz konusu kararının juristokratik bir davranış olduğu kaydedilmişti. Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel,14 Ocak Pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı'nda "Geleceğimize sahip çıkıyoruz" mitingi düzenleyeceklerini açıklamıştı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Yargıtay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500

Yorumlar (31)

Cabbar kar:

Özgür sen Dem len.

614
124
yanıtYanıtla
Exit RS:

Dem size kemik atsa havada kaparsınız

yanıt218
yanıt347
Hakan Ertem:

Exit : kemiğinize el uzatan olmadı herşeyi yanlış anlıyorsunuz. Sakin ol tamm kemik senin hem el uzatsak tasman yetmez kısa tutmuşlar demin önünden uzağa gidemiyorsunuz.

yanıt235
yanıt50
Arman Usa:

akp li degilim ama sen dem len sozune katiliyorum, bu millet bu chpye oy vermez

yanıt427
yanıt88
ERKAN ÜNAL:

Özgür bey bu kafayla devam ederseniz,İzmiri de kaybedeceksiniz

485
78
yanıtYanıtla
Arman Usa:

erkan bey izmiri degil , izmiri kaybedeb ulkeyi kaybeder

yanıt70
yanıt43
Alperen:

Haddini bil sen kimsinde bu ülkenin cumhurbaşkanına saygıyı nezaketi öğretmeye kalkıyorsun demli demsiz yüzlü yüzsüz daaaaallllllama ozgur..

381
96
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Konuşma dersi al çok bagiriyosun,vah vah kemalın eşi hakliymis,dedi ya sana bağirma hic hoş degil diye,hak verdim

405
50
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Ağzınıza geleni söylerdiniz Kemal'e...Özgür korkusuyla Bi anda kemalciden çok kemalci oldunuz

yanıt4
yanıt23
Halit:

dem bu dem bu dem bu dem bu dem bu dem

246
40
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title