Haberler

Alzheimer Hastası Yaşlı Adam Ormanda Kayboldu

Kocaeli’nde ’koyunlarımı otlatacağım’ diyerek evden çıkan 85 yaşındaki adam ormanlık alanda kayboldu.

Kocaeli'nde 'koyunlarımı otlatacağım' diyerek evden çıkan 85 yaşındaki adam ormanlık alanda kayboldu. Şahsın kaybolmadan önce son görüntüleri bir otobüsün kamerasına yansırken, ekipler orman içinde köpeklerle arama yaptı.

Olay, Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlı Arızlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 85 yaşındaki Mustafa Uygun, dün öğleden sonra 16.30 sıralarında, 'koyunlarımı otlatacağım' diyerek gelininin yanından ayrıldı. Alzheimer hastası olduğu öğrenilen yaşlı adamdan, gelininin yanından ayrıldığı zamandan bu yana haber alınamadı. Yaşlı adamın gece eve dönmemesi üzerine telaşlanan ailesi, Jandarma ekiplerine haber verdi. Ailenin Jandarma'ya haber vermesi üzerine harekete geçen AFAD, AKUT ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlattı. Çok büyük bir ormanlık alan olan Arızlı bölgesinde yaklaşık 50 kişilik bir ekiple çalışan ekiplere köylüler de destek verdi. Arama çalışmalarında ilk 24 saatin doldurulmasının ardından, Eskişehir'den bölgeye AKUT tarafından yetiştirilen Fırtına isimli koku arama köpeği getirildi. Doğada koku bulma üzerine uzmanlaşmış olan Fırtına isimli AKUT köpeğine kaybolan yaşlı adamın eşyaları koklatılarak arama çalışmaları sürdürüldü.

"AYDINLATMA VE TAKİP CİHAZLARI İLE ÇALIŞIYORUZ"

Yapılan çalışma hakkında konuşan AKUT Kocaeli Ekip Lideri Recep Şalcı, "Mustafa bey 85 yaşında ve Alzheimer hastası. Dün saat 16.30-17.00 sıralarında kayboluyor. Dün arama çalışması başlatılıyor. Bize haber bugün geldi. Buraya geldiğimizde AFAD ve JAK ekipleri arazideydi. Biz de onlara destek amacıyla geldik. Şu anda 20 kişilik bir ekip ile arazide çalışma yapıyoruz. Eskişehir'den iz takip köpeğimiz geldi. O da arazide şu anda. Patikaları aradık ama ize rastlayamadık. Şu an arazide grid taraması yapıyoruz. Amacımız kazazedeye bir an önce ulaşmak. Çalışmalarımız sabaha kadar sürecek. Şu an tamamen aydınlatma ve takip cihazları ile çalışıyoruz. Bunun dışında en büyük avantajımız köpeğimizin koku alması olacak. Onun dışında teknik malzemeye çok fazla ihtiyaç olmuyor. Çünkü tamamen doğada patika ve arazi aramasına yönelik bir çalışma yürütüyoruz. Şu an 28 saat oldu. 28 saattir arama çalışmaları devletin, sivil toplumun ve köylünün desteği ile devam ediyor. Umuyorum ki bulunur ve çalışmaları bitiririz" ifadelerini kullandı.

"50 KİŞİYE YAKIN İNSAN, ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILDI"

Zorlu bir arazide çalışma yaptıklarını ifade eden AFAD Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul ise "Olay, 17 Mart saat 16.00 itibariyle ihbar geldi il müdürlüğümüze, Alzheimer ve Parkinson hastası, 85 yaşında amcamız. Dünden itibaren AFAD ekiplerimiz buradalar. Aramaya nöbetleşe devam ediliyor. Aranacak hemen hemen her yer didik didik arandı. Henüz bir sevindirici sonuca ulaşamadık. Bu arada AKUT ekipleri de yardımcı olarak aramızdalar, köylülerin yardımları var. Hep beraber elimizden geldiğince bulmaya çalışıyoruz. Ama bir ışık şu ana kadar yok. Umudumuz bulunmasıdır. Arkadaşlarımız fedakarca devam ediyorlar çalışmalarına. Tabi bu hastalarda, eski meslekleri itibariyle koyunları olması, çobanlığı olması dolayısıyla birkaç gündür 'Koyunlara gideceğim' falan diyormuş. Daha önce koyun otlattığı yerleri de tamamen dolaştık. Ama henüz bir sonuç alamadık. Burada şu anda köylülerle beraber 50 kişiye yakın insan arama çalışmasına katılıyor. Eskişehir'den köpekli AKUT ekibi de geldi. Onun izdüşümüyle de aramalar devam ediyor. İnşallah umudumuz bulunmasıdır. Eğer gerçekten arazideyse bulunmasıdır. Alzheimer hastası olması sebebiyle başka bir yere gitmiş olması da söz konusu olabilir. Ama herhangi bir yerden haber gelmediği için aramalara devam ediyoruz. Bütün ağaçların dipleri, dere kenarları, ovalar, her tarafı dolaştık. Orman arazisi olan ağaçlık alanlar var, vadiler var, ipli ekiplerimiz vadiye indiler. Ama şu ana kadar bir sonuç alamadık. İnşallah buluruz" şeklinde konuştu.

Ekiplerin bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Uygun Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title