Haberler

Naci Görür, İstanbul'un 3 ilçesi için çağrı yaptı: Hiç acımadan kepçeyi vurarak yıkacaksınız, başka yolu yok

Güncelleme:

Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un yapı stoğunun en yoğun olduğu ilçeler Güngören, Bahçelievler ve Bağcılar için belediye yetkililerine seslenip "Hiç acımadan kepçeyi vurarak yıkacaksın, başka yolu yok" dedi.

Güngören, Bahçelievler ve Bağcılar çevresinde havadan çekilen görüntüler ile betona boğulan şehrin adeta tablosu ortaya çıktı.

"İLÇENİN BAŞKANI YAPI STOKUNU DİRENÇLİ Mİ ARAŞTIRACAK"

Açık ve yeşil alanların hiç olmadığı görüntüleri yorumlayan Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "O kentte veya o ilçede bina yoğunluğu ne kadar fazlaysa yıkım, ona bağlı olarak ölüm ve maddi zarar olma ihtimali o kadar fazla olur. Bu duruma izin veren ve onu öyle kabul eden anlayışta da bir yanlışlık var. İşin başında zaten öyle bir kent, öyle bir planlama zaten olmazdı. Ama olmuş, böyle bir hata yapılmış. Şimdi ne yapacağız diyorsanız; o ilçenin belediye başkanı, insanlarımız ölmesin diye önce yapı stokunu deprem dirençli mi, değil mi araştıracak.

"ÇOK YOĞUN BİR BÖLGEDE DÖNÜŞÜM ALANI YAPILMALI"

Bu araştırma sırasında deprem dirençli olmayanları ise ya yıkacak ya da güçlendirecek. Bunu belirledikten sonra yapılacak iş, insanları ölüme terk etmek olmayacağına göre, binaları hiç acımadan kepçeyi vurarak yıkacaksın. Ona göre de bir yasa çıkaracaksın. Bunun başka yolu yok. Yıktığın yerde de aynı şekilde, ev yapayım derseniz yanlış yaparsınız. Kentsel dönüşüm binayı sadece yenilemek değil, planlamaktır. Kente zarar veren bütün bileşenleri deprem dirençli yapmaktır. Yapılacak şey, anlattığım gibi 6 bileşen üzerinde duracaksın. Çok yoğun bir bölgede, dönüşüm alanı yapacaksın.

"HALKA TEPEDEN BAKARSAN, HALK ONU İSTEMEZ"

Dönüşüm alanında 10 bin ev yaptıysan, o kentin içinde 10 bin problemli evi yıkacaksın. Orayı ferahlatacaksın. Yeşil alana, parka dönüştüreceksin. Ve oradan çıkacak insanlara da 'senin evin bu' diyeceksin. O zaman halk da memnun olur. Halka tepeden bakarsan, uzak yerlere gönderirsen, halk onu istemez. İlçenin içerisinde güzel bir yerde usulüne uygun, 'mis gibi deprem dirençli evler' yaparsanız, o bölgeleri de yıkıp yeşil alana dönüştürürseniz kimse bir şey demez. En kötü durumda bile can güvenliği önemlidir. Kamu yararı önemlidir. Devlet şefkatli ve anlayışlı olmalıdır. Ne vatandaş rant peşinde koşmalı, ne de yönetimler rant peşinde olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Erdem Aksoy - Güncel

Bahçelievler Naci Görür Bağcılar Güngören İstanbul Deprem Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500

Yorumlar (11)

ARSLANOĞLU Hakan:

Naci Görür' de 40 senedir İstanbul' da deprem olacak diyor.

21
87
yanıtYanıtla
Şahin Gözlü:

adam yıkın deprem kapıda diyor,millet adama laf ediyor,yarın da devleti suçlarsınız niye yıkmadı diyw

72
9
yanıtYanıtla
şahabettin Ayyıldız:

Bazıları sanki Türkiyede yaşamıyor 99 dan beri devlet nerede?

yanıt33
yanıt2
Mahmut yıldırım:

imamoğlu romayı bir fethedip gelsinde bakar o işlere..gazetecilerede birer kazma kürek verir halleder panik yapma hocam.

46
26
yanıtYanıtla
Doğrucu davut:

imamoğlu ibb tarihindeki en buyuk donusumu gerceklestırıyor savundugun hukumet ne yaptı oy ugruna imar affı cıkardı adam en azından ne yapıyorsa göz önunde yapıyor gel bu hasret bitsin diyenler hocam hocam diyenler gibi sonra bizi kandırdı demiyor

yanıt9
yanıt5
Erdoğan Sari:

4 daire ve altında 2 dükkanın olduğu bir apartmanda Dublex dairede yaşıyorum 220 de 50 hisseye sahibim ben apartmanımızın yıkılıp ( en doğru ve eksiksiz malzemeler kullanılarak ) yeniden yapılması için en fazla hisse ve dolayısı ile en fazla borca girecek kişi olduğum halde diğer üç daireyi ikna edemiyorum. Yüce Rabbimden Onları Hidayete Erdirmesini Diliyor ve Bekliyorum

47
3
yanıtYanıtla
şahabettin Ayyıldız:

Uçurumdan aşağı duşen birine düşeceksin demenin mantığıni bilen varsa söylesin imar afları deprem verilerinden bahseden yok

35
7
yanıtYanıtla
cavit dogan:

Eyy İstanbul "Oy verirsen serçim'e kadar vermezsen zEkime kadar, ama ben Roma'ya kadar" diyen bir başkana el birliği ile sahip oldunuz, Haydi hayrını görün..

21
16
yanıtYanıtla
Tamer Çakır:

son depremlerde yeni yapılan binalarında büyük hasar gördüğü veya yıkıldığı görüldü yıkacan ama yerine düzgün bir bina yapmıyorsunki nasıl çözecen önce bina yapmasını öğrenmelisin

28
2
yanıtYanıtla
Özcan Özcan:

SARAYA,ŞATAFATA PARA VAR AMA DEPREME YOK.

8
6
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title