Haberler

Murat Bardakçı'dan, "Filistinliler toprak sattı" diyen İlber Ortaylı ve Celal Şengör'e cevap: Söyledikleri hikaye

Güncelleme:

Tarihçi-Yazar Murat Bardakçı, "Filistinliler toprak sattı" diyen Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Celal Şengör'ün sözlerine tepki gösterdi. "İkisi de benim arkadaşım ama söyledikleri hikaye." diyen Bardakçı, "Bizim insanlarımız bilmedikleri konularda konuşmasalar dünya büyük bir sessizliğe bürünür." ifadelerini kullandı. Bardakçı ayrıca, "Hamas'a terörist demek yabancı işgalcilere karşı direniş hareketine terörist demektir, bu Kuvâ-yi Milliye'ye kadar gider." ifadelerini kullandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik insanlık dışı saldırılarıyla ilgili, Filistinliler üzerinden dönen "toprak sattı" tartışmalarına bir kişi daha dahil oldu. Tarihçi-Yazar Murat Bardakçı, Fatih Altaylı'nın programında, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir internet yayınında sarfettiği "Filistinliler toprak sattı" sözlerine tepki gösterdi. Bardakçı, "İkisi de benim arkadaşım ama söyledikleri hikaye." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalındaki programına konuk olan Bardakçı, Altaylı'nın Hamas ile ilgili sözlerine ve geçtiğimiz günlerde bir internet yayınında konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'ün Filistin yorumuna tepki gösterdi.

Murat Bardakçı'dan, 'Filistinliler toprak sattı' diyen İlber Ortaylı ve Celal Şengör'e cevap: Söyledikleri hikayeMurat Bardakçı

"İLBER ORTAYLI VE CELAL ŞENGÖR'ÜN SÖYLEDİKLERİ HİKAYE"

Şengör'ün, "Filistin toprak satmadı diyenler zır cahillerdir." sözü ve Ortaylı'nın, "Eskiden Filistinli demek arazi satıp yaşayan insan demekti. İkinci harpten evvel o iki harp arasındaki Filistinli tipi arazileri satar sattıkça Beyrut'ta yer, harcar, Kahire'de harcar." sözlerine tepki gösteren Bardakçı, "İkisi de benim arkadaşım ama söyledikleri hikaye. Bizim insanlarımız bilmedikleri konularda konuşmasalar dünya büyük bir sessizliğe bürünür." dedi.

"TOPRAKLARINI SATANLAR LÜBNANLI AİLELER"

Bardakçı, sözlerine açıklama getirerek toprak satışının 1948'e kadar yüzde 6'yı ancak bulduğunu ve bunların çoğunun Lübnanlı aileler olduğunu söyledi.

Bardakçı konuşmasını şöyle sürdürdü: "1918'de işgale uğrayana kadar Yahudilerin elindeki topraklar yüzde 1.5'tur. Fakat bu araziler nereden geliyor? İlber'in dediği 'Filistinli demek toprak satıp Kahire'de yiyen tiptir' ifadesi yanlış. Bunlar Filistinli değil, Lübnanlı. Hristiyan aileler. Bunlar, elllerindeki arazileri Yahudi ajanslara sattılar. Fakat yüzde 6'ya kadar."

Murat Bardakçı'dan, 'Filistinliler toprak sattı' diyen İlber Ortaylı ve Celal Şengör'e cevap: Söyledikleri hikaye

"HAMAS'A TERÖRİST DEMENİN UCU KUVÂ-YI MİLLİYE'YE KADAR GİDER"

Bardakçı, abluka ve işgal altındaki Gazze'de İsrail'e karşı direnen Hamas'a "terör örgütü" diyen Altaylı'ya cevap verdi. Bardakçı, "İşgale karşı koymak terörizm olmaz. Hamas'a terörist demek yabancı işgalcilere karşı direniş hareketine terörist demektir, bu Kuvâ-yi Milliye'ye kadar gider." dedi.

"BİZDE DE OLSA AYNISINI YAPARDIK"

Bardakçı, Altaylı'nın itirazına karşı sözlerine şu şekilde devam etti: "İşgalci diyorum. Evinde oturuyorsun ailecek. Çayını içiyorsun. Kapı vuruluyor, kırılıyor. Silahlı iki tane herif geliyor. Yallah, 'buraya el koyduk' diyor. Batı gözüyle bakma. Bizde (işgalcilerin) yerleşim merkezleri yoktu. Olsaydı öldürürdük tabi ki. Ne yapacaksın? Yunanistan'dan Rum'u getirip yerleştirseydi, sen de temizlerdin. Çiçeklerle mi gideceksin? Senin evini barkını alıp, yerleşim merkezi kursaydı, kendi milletinden adam getirseydi, öldürmeyeceğinin garantisini kimse veremez."

Murat Bardakçı'dan, 'Filistinliler toprak sattı' diyen İlber Ortaylı ve Celal Şengör'e cevap: Söyledikleri hikaye

"PKK BÖLÜCÜ BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR, BUNLAR BÖLÜCÜ DEĞİL"

Hamas'ı terör örgütü PKK'ya benzeten Altaylı'ya müdahale eden Bardakçı, "Sakın ha, alakası yoktur. PKK bölücü bir terör örgütüdür. Bunlar bölücü değil. Hiç alakası yok." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Murat Bardakçı İlber Ortaylı Celal Şengör Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

antep antep:

Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Hamas topraklarını koruyan özgürlük savaşçılarıdır.

316
75
yanıtYanıtla
Öznur:

Nihayet mantıklı konuşan biri çıktı. Fatih Altaylı da olmak üzere herkesin agzının payını vermiş.

280
64
yanıtYanıtla
Hsn:

Murat bardakçı nın söyledikleri bir çok tarihçinin belgelerle anlattığı şeylerdir artık filistinliler toprak sattı palavrasını bırakın da azıcık araştırın tabi bunu kasıtlı söyleyen bir güruh ta var.Helal olsun sayın bardakçı

218
63
yanıtYanıtla
ahyed yıldız:

Celal Şengör’ün cahilliğini ben bile ıspat edebilirim. Abartmıyorum ve ederim. Ama gel gör ki millet daha çok cahil olduğu için onun medyatik kişiliği karşısında her dediğini doğru sanıyor. Murat bardakçı hocayı tebrik ederim doğruları konuştuğu için

175
73
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Sayın Bardakçının Kuvvayi Milliye ile Haması kıyaslaması sapkınlık. Kuvvayi milliye liderleri maşa değildi lakin Hamas İsrailin Maşası.

84
126
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

sn bardakçı doğruları söylüyor tebrik ederim

99
64
yanıtYanıtla
bülent bağcı:

Kuva-i milliyeyi niye karistiriyorsun? Kuva-i milliye ne zaman sivil oldurmus? İsrailin yaptıklarıni desteklemek mümkün değil ama, Kuran-ı kerimde nerde yazıyor boyle vatan savunmak? Kuran-ı kerimde, savastan kacmamamak, onlarla mucadele bir cok ayette yazıyor evet ama once savas ilani yapacaksın. Eğer seninle ahit yapan bir kavimden bir hıyanetten korkarsan, savaş açmadan önce ahitlerinin sona erdiğini kendilerine ilan et. Çünkü Allah, hainleri sevmez." (Enfal, 8/58)

62
92
yanıtYanıtla
BAHAR CANDAN DEĞİL:

HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜDÜR. SİVİLLERİ DE ÖLDÜREN SİLAHLI GÜÇLERE TERÖRİST DENİR. VE İSRAİL DE BİR TERÖR DEVLETİDİR.

28
53
yanıtYanıtla
Hayko Sayko:

Bence bahar candansın.

yanıt7
yanıt2
DODOK DODOK:

Gerçek tarihi saklamak için ısmarlama çalışan tarihçilerden ne zaman kurtulacağız. İlköğretimden itibaren Osmanlıca zorunlu ders olsun; yeter atamıza küfreden hikayecilerin ninnileri...

27
12
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title