Haberler

MİT ve Emniyet, İsrail istihbaratına bilgi satan 7 şüpheliyi gözaltına aldı

Güncelleme:

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü, edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a sattığı belirlenen 7 şüpheliyi gözaltına aldı. MİT, Aralık 2022'de MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş, yakalanan 68 kişi hakkında da işlem yapılmıştı.

Edindikleri bilgileri özel dedektifler aracılığıyla İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a sattıkları belirlenen 7 şüpheli, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ortak operasyonuyla gözaltına alındı.

ÖZEL DEDEKTİFLER MOSSAD HEDEFLERİNİ TAKİP ETTİ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre MİT, MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiğini belirledi.

BİYOGRAFİK BİLGİ TOPLAMA GİBİ FAALİYETLER YÜRÜTTÜ

Çalışma kapsamında, İsrail istihbarat servisinin, irtibatlı olduğu özel dedektifler aracılığıyla hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetler yürüttüğü saptandı.

ÖZEL BİLGİLERİ MOSSAD'A SATTIKLARI TESPİT EDİLDİ

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 9 şüphelinin de edindikleri bilgileri, özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD'a sattığı tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

OPERASYONDA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 9 şüpheliden 7'si yakalandı. İki şüphelinin ise aynı soruşturma kapsamında daha önce tutuklandığı anlaşıldı. MİT, Aralık 2022'de MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş, yakalanan 68 kişi hakkında da işlem yapılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Millî İstihbarat Teşkilatı Emniyet Genel Müdürlüğü Operasyon Aralık Mossad İsrail İsrail Güvenlik Soruşturma Gözaltı Operasyon 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Kadir:

İçimizdeki her türlü hain ve İslam düşmanı olanların tez zamanda temizlenmesini umut ediyorum

146
9
yanıtYanıtla
Zaky:

Katar da 3 hintli asker Israil adina casusluktan yakalandi astilar. Ulkeye hainlik eden kani bozuk kim varsa hemen asilmali. Casuslugun bedeli baska turlu olmamali.

136
2
yanıtYanıtla
mehmet vezir can:

allah ın laneti hainlerin zalimlerin üzerine olsun

89
1
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

gerçekten türkiye yüzyılı olacak inşallah cumhuriyetin 2. y.y. lı. alayına yeteriz, yeteceğiz. içerideki hainlerin de dışarıdaki düşmanların da tepesinden inmeyeceğiz. islama düşmanları helak olsun inşallah

53
7
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Alman vatandasiyim Türk dogumluyum türkiyede yasiyorum 22 ay askerlik yaptim.ne Türkiye bilgilerini nede Almanya bilgilerini asla ve asla kimseye satmam bunlar vatan haini din ile asla alakasi olamaz bu bir hainlik yasadigin devlet bilgililerini nasil ele verirsin

37
6
yanıtYanıtla
Hans Peter:

IDAM!

32
1
yanıtYanıtla
Murat Erzine:

İyiki varsın MİT,teşekkürler

11
2
yanıtYanıtla
HALİS ER:

hain bitmiyor, 100 bin kelle alsak biraz ortalık sakinleşir

6
3
yanıtYanıtla
mahmut:

Bunları Taklamakan çölünde bir hapishane yapıp oraya atacaksın. günde sadece bir kez yemek vereceksin. Çölde çalıştıracaksın

8
1
yanıtYanıtla
HainKOXPER :

sizde sayma sıkıntısı var ben en az 20 kişi saydım videoda

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title