Haberler

Minik Eller Tarımla Tanıştı

İstanbul Bakırköy Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulu öğrencilerinin, okulun bahçesine her sınıf için kurulan hobi bahçelerine fideler dikti.

İstanbul Bakırköy Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulu öğrencilerinin, okulun bahçesine her sınıf için kurulan hobi bahçelerine fideler dikti.

İstanbul Bakırköy Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulu öğrencileri, doğa ile iç içe bir hayat tarzını benimsemeleri ve doğayı koruyarak çevre bilinci kazanmalarını sağlamak amacıyla, okulun bahçesine her sınıf için kurulan hobi bahçelerine fideler dikti. Hobi bahçelerinin açılışına, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, Okul Müdürü Nisa Pandır ve İl Emniyet Müdürünün eşi ve aynı zamanda Okul Müdür Yardımcısı Müberra Aksoy Çalışkan katıldı.

Hobi bahçelerinin açılışı Aydın ve Çalışkan'ın kurdeleyi kesmesiyle yapıldı. Öğrenciler dikecekleri domates, biber, çilek, soğan, maydanoz fidelerini, hobi bahçelerine koro halinde şarkı söyleyerek getirdi. İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, çocuklara oluşturulan hobi bahçesine nasıl fide dikeceklerini gösterdi. Ardından öğrenciler fideleri hobi bahçelerine dikti. Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulu Öğretmenlerinin çok büyük emekleri sonucu hobi bahçesinin oluştuğunu belirten Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, çocukların artık soğuk beton duvarların arasından kurtarıp toprakla yeniden barıştırmak istediklerini belirtti. Baharla birlikte toprağın yeşillenmesine rağmen çocukların dijital ortama endekslendiklerini söyleyen Aydın, "Çocuklarımızın çevrelerini tanıması, toprağı tanıması için milli eğitim müdürlüğü olarak okulumuzun bu projesine desek verdik. Öğrencilerimizin sağlıklı yaşaması için sebzelerin ve meyvelerin nasıl büyüdüğünü nasıl geliştiğinin farkında olmaları için bu çalışmayı gönülden destekliyoruz" dedi

"900 ÖĞRENCİ HOBİ BAHÇELERİNDEN YARARLANACAK"

Okul Müdürü Nisa Pandır, temel hedefimiz öğrencilerimizi doğaya yönlendirmek istediklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Fiziksel etkinlikler derslerimizi de bu hobi bahçelerimizi de işleyerek öğrencilerimizin toprakla uğraşmalarına ciddi manada fayda sağlayabileceğine karar verdik. Her sınıfımıza bir bölüm ayırdık onlarda istekleri doğrultusunda bölümlerine ekme işlemlerini tamamlayacaklar ve toplamda 900 öğrencimiz bu hobi bahçelerinden yararlanacaklar".

Öğrencilerden Ahmet Vedat Çetiner ise bugünkü etkinlikte çok eğlendiklerini hobi bahçelerine diktikleri marul, maydanoz, domates ve salatalıkların büyüyünce toplayıp beslenme çantalarına koyacaklarını söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hamdullah Suphi Bakırköy İstanbul Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title