Haberler

Mikro Krediyle Kendi İşini Kurdu, Ünlülere Çizgi Film Kahramanlarının Oyuncaklarını Satmaya Başladı

Adana'da ekonomik nedenlerden dolayı ilkokuldan sonra okuyamayan 4 çocuk annesi Habibe Çırak, mikro kredi çekerek evinde organik ipliklerden çizgi film kahramanlarının oyuncaklarını üretiyor.

Adana'da ekonomik nedenlerden dolayı ilkokuldan sonra okuyamayan 4 çocuk annesi Habibe Çırak, mikro kredi çekerek evinde organik ipliklerden çizgi film kahramanlarının oyuncaklarını üretiyor.

Habibe Çırak, 1976 yılında Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde dünyaya geldiğini çok istemesine rağmen ilkokuldan sonra okuyamadığını belirterek, "Okuyup tekstil mühendisi olup, çocuk kıyafetleri ya da oyuncak kıyafetleri üzerine çalışmak istiyordum. Küçüklüğümden buyana el işine ve çizgi film kahramanlarına karşı oyuncaklara karşı ilgim vardı. Hayalim mühendis olup bir atölye kurmaktı, ancak ekonomik nedenlerden dolayı okuyamadım. İlkokuldan sonra küçük yaşta da evlendim. Daha sonra 4 çocuğum oldu" dedi.

Eşi memur olduğu için tayinlerinin Adana'ya çıktığını anlatan Çırak, burada eşinin sürekli işe gittiğini kendisinin ise evde boş boş oturduğunu bu sırada çizgi film kahramanlarını yapmaya başladığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Yaptığım oyuncakları ev ekonomisine katkı sağlaması için daha da çoğaltmayı ve satmayı düşündüm. Bunun için sermaye ararken mikro kredinin zorda kalan kadınları küçük küçük kredi verdiğini duydum. Hemen gidip mikro krediye başvuru yaptım. Geldiler benim yaptığım el işlerine ve oyuncaklara baktılar bana bin lira kredi verdiler. Ben de bu kredi ile iplik alıp yaptığım çizgi film kahramanlarının sayısını artırıp evimi atölyeye çevirdim."

"ÇİZGİ FİLM KAHRAMANLARI TAMAMEN ORGANİK"

Çocukların yerli ve yabancı ne kadar sevdiği çizgi film kahramanı varsa hepsini yaptığını anlatan Çırak, "Pepe, Şila, Pkoyo, Şirinler, Marsupilami, (Uzun kuyruk), Keloğlan gibi daha sayamadığım bir çok çizgi film kahramanını bire bir yapabiliyorum. Bunları yaparken de sağlıklı organik iplik kullanıyorum. Bu sayede çocukları Çin malı zararlı oyuncaklardan kurtarmış oluyorum. Benden bir oyuncak alan bir daha alıyor. Oyuncak alan anneler 'sen ne yaptım çocuk sabaha kadar oyuncakla uyudu' diyor. Ben yaptığım oyuncaklara sevgimi katıyorum bu nedenle çocuklar oyuncakları çok seviyor" diye konuştu.

"DENİZ AKKAYA ÇOCUĞUNA OYUNCAK ALMAYA GELDİ"

Çırak, yaptığı oyuncaklardan bir alanın bir daha aldığını, ününün Adana'nın dışına yayıldığını belirterek, "Yaptığım oyuncaklar iyi satılıyor. Ben reklam yapmıyorum ama benden oyuncak alanlar memnun kalıp başkasına anlatıyor onlarda gelip bakıp çocuklarına oyuncak almadan gitmiyorlar. Ünlü manken Deniz Akkaya'da benim organik oyuncak yaptığımı öğrenmiş. Bir Adana ziyaretinde beni arayıp buldu. Akkaya ile tanıştık bana oyuncakları nasıl yaptığımı sordu ve sonra çocuğuna bir tana Marsupilami uzun kuyruk oyuncağı aldı. Yanında gelen arkadaşı da iki tane oyuncak aldı. Bu durum beni çok memnun etti" dedi.

Çırak ileri de işleri daha da büyüterek oyuncak dükkanı açmayı düşündüğünü, hem ev ekonomisine katkı sağlamayı hem de çocukları sağlıksız oyuncaklardan kurtarmayı planladığını kaydetti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Deniz Akkaya Yahyalı Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title