Haberler

MHP'li Adan: Şu Anda Soruşturma Devam Ediyor

Güncelleme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Esenyurt seçim bürosu açılışındaki silahlı saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, partisinin Esenyurt seçim bürosu açılışındaki silahlı saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirterek, "Biz de hükümetin bir an önce bu meseleyi çok net bir şekilde açıklamasını bekliyoruz" dedi.

Bayrampaşa'daki Alba Sanayi Sitesi'ni ziyaret eden Adan, İstanbul'da seçim çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin çok kötü bir süreçten geçtiğini ifade eden Adan, "Türkiye dolarda yüzde 30, Avro'da yüzde 35 civarında bir deva uğramıştır. Hırsızlık iddiaları delilleriyle ortaya çıkmış olan bakanlar, ilk gün Meclise gelip onurlu bir şekilde 'İstifa ediyoruz, milletin teslim olduğu adalete biz de teslim oluyoruz' deselerdi, Türkiye bu süreci yaşamamış olacaktı" diye konuştu.

Adan, Türkiye'de hukuk olması gerektiğini söyleyen TUSKON ve TÜSİAD'a "vatan haini" muamelesi yapıldığını öne sürerek, şöyle devam etti:

"İktidar imar değişikliklerini yandaşlarına çıkar sağlamak amacıyla yapıyor. Beşiktaş'taki DGM binası, Unkapanı'ndaki Tekel binası ve diğer tekel binaları kime verildi? Karayolları bakım yerleri kime verildi?"

Adan, bir gazetecinin, Esenyurt'taki seçim bürosu açılışındaki saldırıya ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Tek taraflı bir olaydır. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımız şehit edilmiştir. Şu anda soruşturma devam ediyor. Biz de hükümetin bir an önce bu meseleyi çok net bir şekilde açıklamasını bekliyoruz. Tutukluların olduğunu biliyoruz. Takip ediyoruz olayı."

Adan, "Ekstra güvenlik talebiniz olacak mı?" sorusuna ise, "Faaliyetlerimizi bildiriyoruz. Onları, güvenliği sağlamaları noktasında uyarıyoruz. Bu konuda bizim söyleyeceğimiz bir şey yok. Her şey ortada" yanıtını verdi.

Celal Adan bir gazetecinin, "gözaltına alınanların aynı aileden olduğunu" söylemesi üzerine "Aynı aileden olup olmadıkları konusunda bilgimiz yok. Fakat hükümet sözcüsü Bülent Arınç bir mensubiyetten bahsediyor. O mensubiyetin ne olduğunu biz de merak ediyoruz. Bu saldırı bir tesadüf değildir. O mensubiyeti Bülent Arınç'ın açıklaması gerekir. Önümüzdeki günlerde her şey aydınlığa kavuşacak" ifadelerini kullandı.

Acar: "Tamamen tek taraflı bir saldırı"

MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Rasim Acar da İstanbul'un 20 yıldır adına yakışmayan bir tarzda yönetildiğini ve bunu değiştirmek için aday olduğunu kaydetti.

Göreve gelmeleri durumunda İstanbul'da her şeyi halk için yapacaklarını dile getiren Acar, "Bu kadar büyük bir bütçeye sahip bir belediyenin, böyle yönetilmemesi gerektiği düşüncesiyle yola çıktık" dedi.

Acar, seçim bürosuna yapılan saldırı esnasında olay yerinde olduğunun hatırlatılması üzerine, şunları aktardı:

"Önce ofisin açılışını yaptık. Program devam ederken, ofisimizin önünde araçlarımızın taşlandığını fark ettik. Arkadaşlarımız dışarı çıktı ne olduğunu anlamak için. Arkadaşlarımızı sakinleştirdik ve içeri aldık. Sonra olay emniyete bildirildi. Konuşmaları yaparken bu defa dışarıda bekleyen arkadaşlarımıza taşlı, sopalı, silahlı saldırı oldu. Ciddi bir saldırıya uğradık. Tamamen tek taraflı bir saldırıdır."

Konuşmaların ardından Adan, beraberindekilerle sitede çalışanları ziyaret ederek, sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Celal Adan Rasim Acar İstanbul Esenyurt Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

title