Haberler

MHP Diyarbakır İl Başkanı Karakoç'tan Seçim Değerlendirmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç ve MHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Bozkaya, seçim çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç ve MHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Bozkaya, seçim çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu.

İl Başkanlığı binasında İHA muhabirine açıklama yapan MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, seçim çalışmaları, ilçe ve köy ziyaretleri ile partisinin projeleri hakkında bilgiler verdi. Bölgede son yıllarda halkın yerel anlamda hizmetten mahrum kaldığını belirten Karakoç, bu sorunu seçim çalışmaları kapsamında gittikleri her yerde gördüklerini söyledi.

"BÖLGEMİZDE CİDDİ PROBLEM VE SORUNLAR VAR"

MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, son çıkan Büyükşehir yasasıyla beraber coğrafyası genişlemiş, 850 köyü olan Diyarbakır il teşkilatının ve adaylarının çalışma alanının genişlediğini ve seçmen kitlesinin arttığını belirtti. Seçmen kitlesi ve coğrafyasının diğer illere göre biraz daha zor olan bölgede, bütün Diyarbakırlı vatandaşlarla seçim sürecinde kucaklaşıp, buluştuklarını ifade eden Karakoç, "Milliyetçi Hareket Partisi ve adaylarının projelerini, planlarını ve seçim ile ilgili görüşlerini anlatmak konusunda çaba içerisindeyiz. Diyarbakır'ı ve köylerini gezip dolaşıyoruz, vatandaşlarla bir araya geliyoruz. Bölgemizde ciddi problemler ve sorunlar var. Bu sorunları giderme konusunda sadece yerelde iktidar olmanın yetmeyeceğini ancak yerelde ve genelde iktidar olarak Diyarbakır'daki problemleri çözeceğimizi sahada çok açık bir şekilde görüyoruz" dedi.

"GİTTİĞİMİZ HER KÖYDE VATANDAŞLARIN ORTAK SORUNLARI VAR"

Son Büyükşehir yasasıyla beraber köylerin de artık büyükşehire oy kullandığını aktaran Karakoç, "Dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ömer Bozkaya ile Diyarbakır'ın merkez ve ilçelerine bağlı çeşitli köylere gidiyoruz. Köylerde ciddi problem ve sorunlar var. Hemen hemen bütün köylerin sorunları aynı diyebilirim. Çünkü 11-12 yıldır bölge insanımız hizmet almamış. Gittiğimiz her köyde vatandaşlar elektrik yol, ulaşım, su, altyapı, köy evi ve cami problemlerini bizimle paylaşıyor. Özellikle elektrik, su ve ulaşım konusunda çok acil ihtiyaç sahibi köyler var. Bu ihtiyaçların giderilmesi konusunda biz elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

"MHP İKTİDARINDA BASINA YÖNELİK ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"

Karakoç, ülkemizin önemli bir süreçten geçtiğini kaydederken, yoğun bir gündemle seçime gidildiğini söyledi. Karakoç, "Liderlerin miting meydanlarında söylemlerini, uygulamalarını hepimiz yakından takip ediyoruz. Diyarbakır'da da yerel anlamda bu konuda bizler çalışma içerisindeyken Milliyetçi Hareket Partisi ve adaylarını yok sayan ve görmezden gelen bazı hadiselerle karşı karşıya geliyoruz. Tabi burada Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak siz basın mensuplarına bir anlamda teşekkürü borç biliyorum. Sizlere bu konuda büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Diyarbakır'da sizler çok önemli bir sorumluluğu üstlenmiş, zor şartlarda görev yapıyorsunuz. Biz siyasetçiler gazetecileri serbest bırakmalıyız. Onlara yardımcı olmalıyız. Onların problemleri konusunda anlayış göstermeliyiz. İnşallah Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında basın ile ilgili çok özel ve önemli çalışmalar yapacağımızı size söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

"İKTİDARA GELİRSEK ÜRETKEN BELEDİYECİLİK PROJELERİMİZİN TAMAMINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Daha sonra açıklama yapan MHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Bozkaya, 30 Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçimlerin Diyarbakır için bir dönüm noktası olacağını vurguladı. Bugüne kadar Diyarbakır'ın birçok sorunlarına el atılmadığını belirten Bozkaya, "Eğer bu dönem 30 Mart'ta Diyarbakır halkı teveccüh gösterip bu yetkiyi bize verirse, genel merkezimizin de hazırlamış olduğu üretken belediyecilik projelerimizin tamamının Diyarbakır'da uygulanmasıyla bölgede birçok sorunun ortadan kalkacağına inanıyorum. Bunun uygulanması konusunda, Diyarbakır'da bugüne kadar uygulanmamış bir çok proje içerisinde de insanların yaşantısı açısından sıkıntı teşkil eden, yıllardır Diyarbakır halkının önünde sorun olarak bekleyen problemlerin ortadan kalkacağına inanıyorum. Halkımız bizi desteklerse bunların tamamını hayata geçirmek, özellikle Diyarbakır'daki ulaşım, altyapı, mahalle aralarında kentsel dönüşüm sorunlarını, bölgenin köy görünümünden kurtulması gerektiğini ve bunları yaparken de milli ve manevi değerlerinin korunması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi MEHMET TEYAR KARAKOÇ Ömer Bozkaya Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title