Haberler

Mevlana Celaleddin Rumi Dizisi 2. Sezonuyla Seyirciyle Buluşacak

Güncelleme:

Büyük İslam alimi Mevlana'nın yaşadığı dönemi anlatan 'Mevlana Celaleddin Rumi' dizisi, 2. sezonunda TRT'nin uluslararası dijital platformu tabii'de seyirciyle buluşacak. İlk bölümü 9 Aralık'ta yayınlanacak dizinin ön gösterimi Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Dizide yer alan kostümlerle eşyaların sergilendiği etkinliğe, dizinin oyuncuları ile sinema dünyasından birçok isim katıldı.

"Mevlana Celaleddin-i Rumi"nin ikinci sezon özel gösterimi gerçekleşti

İSTANBUL - TRT uluslararası dijital platformu tabii'nin beğenilen orijinal dizisi "Mevlana Celaleddin-i Rumi"nin yeni sezonuna özel gösterim gerçekleşti.

Büyük alim, mütefekkir ve mutasavvıf Hz. Mevlana'nın hayatını anlatan tabii orijinal yapımı "Mevlana Celaleddin-i Rumi" dizisinin ikinci sezon özel gösterimi İstanbul'da yapıldı. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen özel gösterime TRT yönetimi, yapım ekibi, dizinin oyuncuları, sektörün önde gelen isimleri ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede gösterim öncesi semazenler sema gösterisi sunarken, Haliç Kongre Merkezi'nde kurulan derviş kisveleri ve objeleri sergisi de izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

"Dizimizin ilk sezonunda çalışmalarımızın karşılığını aldık"

Özel gösterim öncesi basın açıklamasında bulunan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Hz. Mevlana'nın bu coğrafyanın ve medeniyetinin temel sütunlarından biri olduğunu söyleyerek, böyle önemli bir şahsiyetin hayatını ve düşüncelerini en doğru şekilde anlatmanın büyük bir sorumluluk gerektirdiğini aktararak şöyle devam etti:

"Türkiye'nin kamu yayıncısı TRT olarak bu sorumluğu üzerimize aldık ve oyuncu arkadaşlarımızla birlikte uzun süreli ve titiz bir çalışma gerçekleştirdik. Deyim yerindeyse taşın altına elimizi koyduk ve Mevlana Celaleddin-i Rumi dizimizin ilk sezon izlemeleri sonucunda bu titiz çalışmanın karşılığını aldığımızı gördük. İzleyicilerimizin bu teveccühü dizimizin ikinci sezonunu da çekmek açısından bizim için teşvik edici bir unsur olarak devreye girdi. Önümüzdeki günlerde Hazreti Mevlana'nın 750. vuslat yıl dönümünü idrak edeceğiz. Vuslat kavramını bilerek kullanıyorum çünkü kendisi o günü kavuşma günü olarak değerlendiriyor. Kendi deyimiyle Şeb-i Aruz yani düğün gecesi. 66 yıllık hayatına çok sayıda eser sığdırdı ama elbette ki içlerinde sözünü, nasihatlerini barındıran Mesnevi, bugün için hakikat arayışı içinde olanlara kılavuzluk edecek nitelikte bir eser."

"Hazreti Mevlana'nın öğretilerine en çok bu dönemde ihtiyaç duyuyoruz"

Hazreti Mevlana'nın, Moğol istilası zamanında yerleşik medeniyetin kendini tehdit altında hissettiği ve toplu kıyımlar nedeniyle de insanların yeise kapıldığı bir dönemde yaşadığını ifade eden Sobacı, "Bugün baktığımızda insanlığın içinde bulunduğu durum aslında çok da farklı değil. Dünyanın çok farklı coğrafyalarında bugün çatışmalara, zulümlere ve savaşlara tanıklık ediyoruz. Bu zulmün en yakınını, en canlısını ve maalesef en kanlısını İsrail'in Filistin'e yönelik istilasında görüyoruz. Çok büyük bir vahşet ve katliam yaşanıyor. O nedenle aslında Hz. Mevlana'nın ahlakı, insanı ve ilahi aşkı temel alan anlayışına, nasihatlerine belki de hiçbir dönemde olmadığı kadar bu dönemde ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Mevlana dizimiz ile toplumda iyiliğin, merhametin ne kadar kıymetli olduğunun idrak edilmesini temenni ediyorum" dedi.

"Mevlana Celaleddin-i Rumi", 9 Aralık'ta yeni bölümleriyle izleyiciyle buluşacak

Sevilen dizinin ilk on bölümünde Mevlana'nın 40 yaşlarındaki kişiliği ve derinliğinin oluşmasına neden olan temel olaylar ve şahıslar ile yollarının kesişmesine odaklanılırken, ikinci sezonunda ise Şems-i Tebrizi'nin gelişi ile Mevlana'nın tasavvuf yolculuğu bambaşka bir seyre taşınıyor. Asırlar geçse de insanlığın özlemini çektiği hak ve hakikat arayışı, bu arayışın sonunda ulaşılan derin tasavvuf bilgeliği ve özde "insanın kendine yolculuğu" destansı bir görsel şölenle ekranlara yansıtılıyor. tabii orijinal dizisi yeni sezonunda da Hz. Mevlana'nın evrensel mesajını modern izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor.

Dizinin başrollerini Mevlana karakterini canlandıran Bülent İnal ile Şems-i Tebrizi karakterine hayat veren Mehmet Ali Nuroğlu paylaşıyor. Dizide yer alan diğer oyuncular arasında ise Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, Devrim Özkan, Mert Turak ve Nilay Deniz'in yanı sıra Ushan Çakır, Levent Can, Yusuf Çim, Burak Can, Ali Nuri Türkoğlu, Turgay Aydın, Burç Kümbetlioğlu ve İlker Aksum yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlana Celaleddin Rumi Mevlana Celaleddin Rumi Mevlana Aralık Haliç Trt Sanat Kültür Etkinlik Televizyon Dizi Sinema Genel Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title