Haberler

Mersin Düğün Prömiyerle Geliyor

Düğün prömiyerle geliyorMERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Mehmet Balkan'ın koreografisini yaptığı 'Düğün' adlı tek perdelik balesinin dünya prömiyerini 15 Aralık Perşembe günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirecek.

Düğün prömiyerle geliyor

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Mehmet Balkan'ın koreografisini yaptığı 'Düğün' adlı tek perdelik balesinin dünya prömiyerini 15 Aralık Perşembe günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirecek.

Uzun süredir hazırlık çalışmaları süren eseri, 'Dostum Akdeniz', 'Bach Oryantal', 'Mevlana'nın Çağrısı', 'Fındıkkıran' ve 'İlişkiler' balelerinin koreografisine imza atan Mehmet Balkan, Lale Balkan ile birlikte sahneye koyuyor. İki kız kardeşin aynı gence aşık olmasını, geleneksel motifler, folklorik adımlar ve müzikle harmanlayarak işleyen eserin müziğini Erim Ardal, dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Sevtaş Demirer Ulaş ve ışık tasarımını D.Tarı Deniz üstleniyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin baş dansçıları Deniz Kılınç ve Tuncay Tunçeli'n görev aldığı eserde, MDOB'dan Büşra Ay, Y. Ozan Demirbaş, Özlem Şenormanlılar, Meltem Ayar, Ender Üçdemir, Miray Boyacıoğlu, Tutku Barın Tümen ve Niyazi Cingöz de rol alıyor.

Kareograf Mehmet Balkan, eser için uzun bir çalışma süreci geçirdiklerini belirterek, "Eserin çok yorucu ve uzun bir süreci oldu. Çok uzun bir eser olmamasına rağmen teknik açıdan modern ve folklorik stepleri bünyesinde barındıran bir bale olarak görüyorum. Onun da açılımını şöyle yapmak lazım, modern dans içeriyor. Takriben 15 dakikalık bir süreçten oluşuyor. 35 dakikada içerik olarak iki kız kardeşin açık olduğu bir erkeğin ve bir ailenin yaşadığı, aslında mutlu sonla bitmesi gereken dediğimiz bir drama ile sonlanan bir eser" dedi.

Gösterimde ayrıca, Arturo Marquez'in 'Danzon' müzikleri dizisinin ilk iki bölümü üzerine Armağan Davran ve Volkan Ersoy'un koreografisiyle hazırlanan bir perdelik "Danzon" balesi de sahneye konulacak. Eserde, Burak Serkan Cebeci, Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Büşra Ay, Miray Boyacıoğlu, Meltem Ayar, Niyazi Cingöz, Bleda Özlem, Tugay Ak, Ketevan Chkhıkvadze, Ozan Demirbaş, İsmail Şereflioğlu, Tutku Barın Tümen gibi isimler rol alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Balkan Büşra Ay Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title