Haberler

Memur Sendikaları Zammı Değerlendirdi

Memur Konfederasyonları'nın başkanları, "Devletin enflasyonuyla bizim enflasyonumuz birbirini tutmuyor

Devlet memurlarının, sözleşmeli personelin ve memur emeklilerinin, 2010 yılının Temmuz-Aralık dönemi için yüzde 0.21 oranında enflasyon farkı alacak olması ve bu oranın bu yıl memura yapılacak yüzde 4'lük zam oranının üzerine ilave edilmesini, konfederasyon başkanları komik bulurken, "Bu zam oranını verseler ne olur, vermeseler ne olur" dedi.

Konuyu ANKA'ya değerlendiren Memur Konfederasyonları'nın başkanları, "Devletin enflasyonuyla bizim enflasyonumuz birbirini tutmuyor. Bizim enflasyonumuz el yakıyor. O nedenle bu rakamı ciddi bulmuyorum" dedi.

-"RAKAMI KOMİK BULUYORUM"-

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, kendisine zam oranını nasıl değerlendirdiği sorulduğunda ciddi bir kahkaha atarak, "0.21'in kime ne faydası var. Verseniz ne olur vermeseniz ne olur. Ben artık Türkiye İstatistik Kurumu'nun, Maliye Bakanlığı'nın, Merkez Bankası'nın, Hazine'nin rakamlarına inanmıyorum. Onlar bir gecede kişi başına düşen milli geliri 10 bin dolardan 15 bin dolara çıkarmış kurumlardır. O nedenle onların hesapladığı enflasyon oranıyla sokaktaki insanın enflasyon oranının birbirini tutması düşünülemez. Bizim enflasyonumuz el yakıyor. Mutfak yakıyor. Bu nedenle bu rakamları ciddi bulmuyorum. Verilen enflasyon farkını da son derece komik buluyorum" dedi.

-"ENFLASYON ORANININ BELİRLENMESİNDE BELİRLİ KALEMLER DİKKATE ALINMALI"-

Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir enflasyon farkına göre yapılacak olan ek zam oranının hiç bir yaraya merhem olmayacağını savunarak, "Hükümet, 1 tam ya da 2 tam zam oranı verse dahi yine bu oranlar yaramıza merhem olmaz. Yapılan enflasyon hesapları 800 küsür kalem üzerinden yapılıyor. Bunları herkes kullanmıyor. Yok bilgisayar çipi, çalı süpürgesi bunlar enflasyon belirlemesine dahil ediliyor. 80 kalem var insanların çok kullandığı et, süt, ekmek. Bizim hükümetten yüzde 32'lik bir zam artışı alacağımız var. Verdikleri yüzde 4'de komik bir rakam. Enflasyon oranları çok kullanılan ürünler üzerinden yapılmıyor. Biz bu zamları hak etmedik" diye konuştu.

-"TÜİK'İN ENFLASYON BELİRLEMESİ ŞEKLİ ÜZERİNDE KUŞKULARIMIZ VAR"-

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, hükümetin bu enflasyon farkı "aldatmacası' ile kamuoyunu kandırdığını savunarak, "Bizim de bu yüzde 0.21'lik zam artışı için çene yormamız tuhaf. Oyun oynar gibi dalga geçer gibi bir zam veriliyor. Çalışanların bir enflasyon sepeti var bir de genel bir enflasyon hedefi var. Burada hükümetin kontrolündeki bir kuruluşun enflasyon farkını belirlemesi sakınca doğurabilir. Kurum kendince bir "vatan severlik' yapabilir. TÜİK'in enflasyon rakamları üzerinde bazı oynamalar yapabileceğine yönelik kuşkularımız var. Bu enflasyon farkını değerlendirirken bile sinirlerim bozuluyor. Çalışan memur arkadaşlarımın sinirlerini tahmin etmek dahi istemiyorum" dedi.(ANKA)

(BRŞ/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title