Haberler

Medyada En Çok Ekonomi Habercileri İstihdam Ediliyor

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, izleyicilerin ve okuyucuların ekonomi haberlerini her geçen gün daha fazla takip ettiklerini söyledi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, izleyicilerin ve okuyucuların ekonomi haberlerini her geçen gün daha fazla takip ettiklerini söyledi. Alana olan ilginin istihdama da katkı sağladığını belirten Toprak, "Medyada istihdam açısından en önemli alan ekonomi haberciliği" dedi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, Nişantaşı Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekonomi Gazeteciliği başlıklı programa katıldı. Başta iletişim ve iktisadi ve idari bilimler bölümlerindeki öğrencilerin ilgi gösterdiği programda, basın özgürlüğü, medyanın tematikleşmesi ve iyi bir gazeteci olmak için gerekenler masaya yatırıldı. Özellikle iletişim fakültesi öğrencilerinin mezun olmadan önce sektörde staj yapmaları ve iş bulmaları gerektiğini söyleyen Celal Toprak, "Mezun olduktan sonra iş aramaya çıkan iletişim fakültesi öğrencisi başarısız olur" dedi. İletişim alanından mezun olanlar için en önemli istihdam alanının ekonomi haberciliği olduğunu söyleyen Toprak, "Medya kurumlarında eskiden en kalabalık birim istihbarat olurdu fakat artık ekonomi birimleri daha kalabalık hale geldi. İletişim alanından mezun olanlar için istihdam açısından baktığımızda en önemli alan ekonomi gazeteciliği. Bu alanda çalışmak isteyen gazetecilerin ekonomiyi takip etmeleri, okul döneminde staj yapmaları ve işlerini okul devam ediyorken bulmaları gerekiyor. Kitle iletişim araçları geliştikçe sokaktaki insan her konuda bilgi sahibi olmaya başladı. Genel bilgi sokaktaki adamda da var. Bir taksi şoförü size dünya ekonomisini yorumlayabiliyor. Ekonomi gazetecisinin bilgisi bir tık daha yukarıda olmalı ki anlattıkları ilgi görebilsin. Okul döneminde alanını belirleyip bu alanda uzmanlaşmaya çalışması lazım. Çünkü ekonomi gazeteciliğinde de bankacılık, finans, otomotiv, gıda ve enerji gibi uzmanlık gerektiren alanlar var" dedi.

"EKONOMİ MUHABİRLİĞİ YAPMAK ÇOK KEYİFLİ"

Gazetelerin ve televizyonların son dönemde ekonomi gazeteciliğine çok önem verdiğini belirten Celal Toprak, "Ben işe başladığımda gazetelerde çeyrek sayfa ekonomi haberine yer verilirdi. Şimdi ise en az yer veren gazetede neredeyse 4 sayfa ekonomi haberi var. Ekonomi televizyonlarının sayısı her geçen gün artıyor. Dijital medyada ekonomiyle ilgili çok sayıda haber mecrası var. Demek ki ekonomiye yönelik bir ihtiyaç sözkonusu. Ekonomi denildiğinde eskiden 'çarşı, pazar' gibi kavramlar akla gelirdi. Fakat artık makro düzeyde ülke ve dünya ekonomisi de herkes tarafından merak ediliyor. Dolar ve Euro'daki iniş çıkışlar evde Ayşe Teyze'den iş adamını kadar herkesi ilgilendiriyor. Durum böyle olunca bu kadar kitlelerle ilgili bir alanın muhabirliği yapmak oldukça keyifli. Bir konut haberi herkes tarafından okunur. Konut fiyatının düşmesi ve yükselmesi, yeni konut projelerinin yapılması, döviz ve altın fiyatları gibi konular insanların ilgisini çekiyor. Ekonomi olmazsa olmazımız haline geldi. Olmazsa olmaz diye nitelendirilen bir alanın gazeteciliği yapmak da çok keyifli" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Celal Toprak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title