Haberler

Malatya Ağbaba: Türkiye?de Artık Hiçbir Şey Özgür Değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gazeteciler ile medya organlarına yönelik iktidar baskısına ilişkin 'Türkiye'de artık hiçbir şey özgür değil. Basın özgür olmayınca. Yakında evimizin içindeki televizyon fişlerini çekerlerse, izlediğimiz kanalı beğenmeyenler şaşırmayın.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gazeteciler ile medya organlarına yönelik iktidar baskısına ilişkin ' Türkiye'de artık hiçbir şey özgür değil. Basın özgür olmayınca. Yakında evimizin içindeki televizyon fişlerini çekerlerse, izlediğimiz kanalı beğenmeyenler şaşırmayın. Bunu da bekleyebiliriz" dedi.

CHP Genel Başkanı Murat Özçelik'in istifasıyla ilgili olarak Ağbaba, 'İstifa kararı Murat Beyin kendi takdiri. Sanırım Pazartesi günü kendisi açıklama yapacak. Olağan kurultay süreci devam ediyor. Bu süreçte bunların olması normal. Murat beyin partiyle ilgili birşeyinin olduğunu düşünmüyorum. Olağanüstü kongre istiyen arkadaşlarımız var. Bunların da televizyon ekranlarından konuşulmaması gerekiyor. Şu anda partide çok önemli bir tartışma varmış gibi lanse ediliyor. Şu anda böyle bir durum yok. Sıkıntı yok, güllük gülistanlık diyebiliriz' diye konuştu.

Basın kuruluşları ile gazetecilere yönelik baskıya da değinen Veli Ağbaba 'Önceki gün 10 Kasım'dı. Bu ülkenin kurucusunun ölüm yıldönümüydü. Basın özgürlüğü sadece birilerine var. Atatürk'e küfredenlere basın özgürlüğü var. Onlara soruşturma açılmıyor. Türkiye'nin değerlerine küfredenlere soruşturma açılmıyor. Ancak Cumhurbaşkanına yönelik sosyal medyadan bir şey paylaşıyorsanız hakkında hemen soruşturma açılıyor. Mustafa Kemal'e küfredenlere soruşturma açılmadığı gibi cumhurbaşkanının uçağında başköşede yer buluyor. Türkiye'de artık hiçbir şey özgür değil. Basın özgür olmayınca. Yakında evimizin içindeki televizyon fişlerini çekerlerse, izlediğimiz kanalı beğenmeyenler şaşırmayın. Bunu da bekleyebiliriz. Maalesef kimse tepki göstermiyor. Türkiye'de olağanüstü şeyler oluyor. Bakın dün bir ilimizde bir kadın tutuklandı. Daha önce başörtülü bacıma saldırdı diyenler şimdi başörtülü bacılarımıza kelepçe takmaya başladılar. Biz hukuksuzluk kime yapılırsa yapılsın karşısındayız. Bu cemaat olur farklı bir kesim olur farketmez. Bizim için hiç kimsenin dini inancı, mezhepi, etnik kimliği önemli değildir. Maalesef Türkiye'de olağandışı şeyler yaşanmaya başladıö ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Özçelik Veli Ağbaba Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title