Haberler

Londra'da Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Cumhuriyet resepsiyonuna, İngiltere Avrupa Bakanı David Lidington, eski İçişleri Jack Straw, aralarında Suudi Arabistan, Azerbaycan, Kuveyt, Belarus, Panama Büyükelçilerinin de bulunduğu çok sayıda devlet temsilcisi, KKTC Londra Temsilcisi Oya...

Cumhuriyet resepsiyonuna, İngiltere Avrupa Bakanı David Lidington, eski İçişleri Jack Straw, aralarında Suudi Arabistan, Azerbaycan, Kuveyt, Belarus, Panama Büyükelçilerinin de bulunduğu çok sayıda devlet temsilcisi, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncali, Londra'da bulunan yabancı ülke misyonları, ataşeler, İngiltere'de faaliyet gösteren Türk ve Kıbrıslı Türk Sivil Toplum Dernekleri Temsilcileri, Türk ve yabancı basın mensupları ile Türk ve İngiliz işadamları dernek ve kuruluş yöneticileri katıldı. İstiklal marşı ve İngiliz milli marşının çalındığı resepsiyonda bir konuşma yapan Büyükelçi Çeviköz, Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'ün 90 yıl önce Türkiye'yi modern medeniyetler arasında yer alması için bir hedef koyduğunu belirtti. Bu hedefin evrensel değerlere ve prensiplere, laik parlamenter sisteme dayalı, insan haklarına saygılı, cinsiyet, etnik köken ve dinsel ayrımcılık yapmayan, düşünce özgürlüğüne saygılı önemli bir proje olduğunu söyledi. Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkilerin 430 yıl öncesine dayanan köklü bir bağa sahip olduğunu belirten Çeviköz, geleceğin bu ilişkiyi sıkı bir bağ içinde tutmakla daha da parlak olacağını kaydetti. Çeviköz'ün ardından söz alan Avrupa Bakanı David Lidington ise Cumhuriyet'in 90. kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek Türkiye İngiltere ilişkilerinin her alanda giderek güçlendiğini kaydetti. Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinde İngiltere olarak desteklerini sürdürdüklerine vurgu yapan Avrupa Bakanı, Avrupa Birliği'ne giriş sürecinin bir yolculuk olduğunu belirterek " bu konuda bizim de uzun bir tecrübemiz var. Bugün de İngiltere olarak Türkiye'nin AB üyeliğine destek vermeye kararlıyız" diye konuştu. Lidington, konuşmasının sonunda Türkçe olarak 'Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun' dedi. Türk mutfağından hazırlanan soğuk ve sıcak mezeler ile tatlıların ikram edildiği resepsiyon yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suudi Arabistan Jack Straw Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title