Haberler

Kurtarılan THY Pilotu: "Özgürlüğün Tadını Çıkarmak İstiyorum"

İki ay on gün önce Beyrut'ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca günler sonra kurtarılarak Türkiye'ye getirildi.71 gün sonra ailesine kavuşan Murat Ağca, evinin önünde bekleyen basın mensuplarına kucağında kızı ile birlikte...

İki ay on gün önce Beyrut'ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca günler sonra kurtarılarak Türkiye'ye getirildi. 71 gün sonra ailesine kavuşan Murat Ağca, evinin önünde bekleyen basın mensuplarına kucağında kızı ile birlikte yaptığı açıklamada, "Çok mutluyuz, bayramımızı yaşayacağız inşallah" dedi.

Lübnan'da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Türk pilotlar Murat Akpınar ile Murat Ağca, İstanbul'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aileleri tarafından karşılandı. Pilotlardan Murat Ağca, Küçükçekmece ilçesine bağlı Halkalı'daki konutuna gece saat 01.00 sıralarında geldi. Kapıda aile yakınları tarafından karşılanan Ağca, evinin önündeki basın mensuplarıyla yaşadığı mutluluğu paylaştı. Kucağında kızı ve yanındaki eşi ile birlikte konutuna gelen Ağca, "Çok mutluyuz, bayramımızı yaşayacağız inşallah. Bize bayramı yaşatan tüm devlet büyüklerimize; cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, dışişleri bakanımıza; herkese çok teşekkür ederim. Ç ok mutluyum" dedi.

Sabah yapmak istediği ilk arzusu sorulan pilot Murat Ağca, bunu hiç düşünmediğini, sadece özgürlüğün tadını çıkarmak istediğini kaydetti.

Ağca, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 71 gün önce kaçırıldığı süre boyunca yaşadıklarını soran basın mensuplarını, "Yaşananlar kısa anlatılacak bir hadise değil" diyerek sözlerini noktaladı.

HALASININ OĞLU: "HİÇ BİR ZAMAN UMUDUMUZU YİTİRMEDİK"

Evinin önünde Murat Ağca'yı bekleyen akrabalarından halasının oğlu Taner Altunbaran ise, "Çok mutluyuz. Uzunca bir süredir bekliyorduk; 71 gün sonunda. Yetkililere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, "Geçen bunca süre içinde hiç umudunuzu yitirdiğiniz bir an oldu mu?" şeklindeki sorusuna, Altunbaran, "Her hangi bir böyle bir durum söz konusu olmadı. Bir şekilde buraya geleceğine biliyorduk ama bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyorduk. Annesi, babası başta olmak üzere tüm yakınları olarak ciddi manada etkilendik. Çok şükür geldiler, çok mutluyuz bu gün itibariyle. İnşallah bundan sonra böyle şeyler yaşanmaz. Bundan sonra biraz daha özenli olunur diye düşünüyoruz" diyerek sözlerini bitirdi.

Kapıda akrabaları ile kucaklaşan ve bazı site sakinleri ile selamlaşan Ağca, kızı, eşi ve yakınları ile ikametine girerek istirahate çekildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Akpınar Murat Ağca Türkiye Beyrut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title