Haberler

Köyde Kız Futbol Takımı

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'ne bağlı Taban Köyü Özhan Canaydın İlköğretim Okulu Müdiresi Meral Bozokalfa, okulda 16 kişilik kız futbol takımı kurdu.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'ne bağlı Taban Köyü Özhan Canaydın İlköğretim Okulu Müdiresi Meral Bozokalfa, okulda 16 kişilik kız futbol takımı kurdu. Galatasaray Kulübü eski başkanlarından merhum Özhan Canaydın'ın ailesi de kız futbolculara idman malzemesi, giyecek ve ayakkabı desteği sağladı. Beden eğitimi öğretmeni Ömer Özdemir nezaretinde bir yıldır idman yapan kız futbol takımı, maç yapacak rakip bulamadı.

Ailelerin kız çocuklarını okula göndermekte tereddüt ettiği, hatta bazı ailelerin kız çocuklarını okula dahi göndermediği Diyarbakır'da Taban Köyü İlköğretim Okulu Müdiresi 32 yaşındaki Meral Bozokalfa, köyde ve okulda yaptığı çalışmalarla köylülerin büyük sevgisini kazandı.

İMAM İLE BİRLİKTE KÖYÜN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Geçen yıl köy imamı Mehmet Nur Akdoğan ile birlikte yaptıkları çalışmalarla köyün kaderini değiştiren Bozokalfa, kız çocukları olan aileleri ikna ederek kızların okullu olmasını sağladı. İmam ile birlikte tek tek evleri dolaşan Bozokalfa, anne ve babaları kızlarını okula gönderme konusunda ikna etti. İmam Mehmet Nur Akdoğan'ın köyden ayrılmasından sonra da çalışmalarına devam eden Meral Bozokalfa, İngilizce Öğretmeni Ebru Zengi ile Din Kültürü Öğretmeni Mehmet Şahin Hıçkıran'ı kütüphanede toplum hizmeti ve çalışmalarına destek vermeleri konusunda görevlendirdi.

İLK KEZ BİR KIZIN LİSEYE GİTMESİNİ SAĞLADI

Okulun bahçe duvarı üzerinde çizdirdiği dama ve satranç oynama kareleri ile köyde hem öğrenciler hem de büyükler arasında çeşitli satranç ve dama turnuvaları yapan Okul Müdiresi Bozokalfa'nın girişimleri sonucu köyden ilk kez bir kız öğrenci de liseli oldu. Hazal Çakır adlı öğrencinin taşımalı sistemle 500 Evler Lisesi'ne gitmesini sağlayan Bozokalfa, kütüphane sorumlusu öğretmenler sayesinde de hem öğrencilerin hem de köylülerin kitap okumasının önünü açtı. Bozokalfa, belli aralıklarla öğrenci ve köylülerle birlikte köy içinde ve çevresinde temizlik yapıyor. Çöpler toplanıyor ve çocuklara temizlik konusunda detaylı bilgiler veriyor. Köylü kadın ve erkeklerle de sık sık konuşan Meral Bozokalfa, köylünün her türlü sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor.

ÖZHAN CANAydın'IN AİLESİ DESTEK VERDİ

Meral Bozokalfa, şu an 116'sı kız, 111'i erkek olmak üzere toplam 227 öğrencinin bulunduğu köy okulunda bu yıl kız futbol takımı kurdu. Bozokalfa, "Geçen yıl köyün imamı ile birlikte aldığımız kararla köy camiinin kullanılmayan bir bölümünü kütüphaneye çevirdik. Sizin yaptığınız haber aracılığı ile kütüphaneye 2 bin 250 adet çeşitli kitap ve 1 adet bilgisayar yardımı yapıldı. Bu yıl da okullar açıldığı zaman öğretmen arkadaşlarımızla birlikte kız futbol takımı kurmaya karar verdik. Kız sporcularımızın giysi ve eşofman ile ayakkabılarını da Galatasaray Kulübü'nün merhum başkanı Özhan Canaydın'ın ailesi gönderdi. Kayapınar Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Cemah Hüsnü Kansız'ın büyük desteklerini gördük. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

KIZ FUTBOL TAKIMI, MAÇ YAPACAK RAKİP BULAMADI

Beden eğitimi öğretmeni Ömer Özdemir ise yıl başından beri kız futbolcuları çalıştırmaktan büyük zevk aldığını anlattı. Özdemir, "Çok farklı bir düşünceydi. Ama biz futbolun sadece erkek egemenliği altında oynanacak bir spor olmadığını ıspatlamak istedik. Bu yörede insanlar kız çocuklarını dahi okula göndermezken, bizim kız futbol takımı kurmamız ilk başlarda çok yadırgandı. Ama şimdi aileler de bize destek veriyor. 16 kız öğrencimize futbol eğitimi veriyoruz Çok önemli mesafeler aldık. Ancak tek sorunumuz maç yapabileceğimiz rakip bulamadık. Diyarbakır'da birkaç okulda kız futbol takımı olduğunu duyduk. Ama henüz daha müsabaka yapacak şansımız olmadı" diye konuştu.

AİLELER ÖNCE KARŞI, SONRA DESTEK ÇIKTI

Kız futbol takımının etkili futbolcularından 6'ncı sınıf öğrencileri Semra Nazlı ve Berivan Ertek, isteyerek ve severek futbol oynadıklarını söyledi. Öğrenciler, "Futbolun sadece erkek oyunu olmadığını ıspatlamak istedik. Agabeyimle birlikte daha önce oynuyordum. Şimdi artık kızlardan kurulu bir takımımız var. Severek ve isteyerek oynuyoruz. Önceleri bize karşı çıkan ailelerimiz, şimdi bu konuda bizi destekliyor. Ama gelecek için başka planlarımız var. İkimiz de okuyup doktor olmak istiyoruz" diye düşüncelerini dile getirdi.

MT, SS - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title