Haberler

Koldere'ye Atatürk Heykeli

Güncelleme:

Koldere Cumhuriyet Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.

MANİSA'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere Belde Belediyesi tarafından yapılan Atatürk heykeli ve Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi tamamlanarak, törenle hizmete açıldı.

Koldere Belde Belediyesi tarafından Koldere Beldesi'nde yapılan Atatürk heykeli ve Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi açılış törenine Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Koldere Belediye Başkanı Recep Serdar Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcıları Tamer Çipiloğlu, Hasan Eryılmaz, Cem Çöllü, Sedat Cesurol, Belediye Meclis üyeleri, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, belde belediye başkanları ve Koldere sakinleri katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından törenin açılış konuşmasını yapan Koldere Belediye Başkanı Recep Serdar Yıldırım, Atatürk heykeli ve Cumhuriyet Meydanı düzenlemesinde maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen Manisa Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti. Açılış töreninde Manisa Şehzadeler Mehteri de bir konser verdi.

KENDİMİZ İÇİN DEĞİL, KENTİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yıldırım'ın ardından Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi. Koldere'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Ergün, "Bilindiği üzere 2009 yılı seçimlerinde Allah'ın izni ve Manisa'da yaşayan 63 bin Manisa halkının oylarıyla Manisa Belediye Başkanlığı'na seçildik. O günden bugüne kadar 'kendimiz için değil, kentimiz için çalışıyoruz' sloganıyla hareket ettik. Adeta koma halinde olan Manisa Belediyesi'ni ayakları üzerinde bugün durur hale getirdik. Kasasında 5 kuruş parası olmayan Belediye kasasını bugün itibariyle toparladık ve Türkiye'deki borçsuz birkaç belediyeden biri haline getirdik. Bunları nasıl mı yaptık, kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum. Göreve geldiğimizde belediyemizin hemen hemen bütün çalışmaları hizmet alım ihaleleriyle firmalara yaptırılıyordu.

Bu hizmet alımlarında Belediye'nin ciddi maddi kayıpları oluşuyordu. Göreve gelir gelmez kendi kendine yeten bir Belediye ortaya çıkartarak, çöpümüzü kendimiz toplayıp, çiçeğimizi kendimiz diker durumda hizmetlerimize başladık" dedi.

HALKIN MALINI KORUMAKLA GÖREVLİYİZ

Bunların yanı sıra belediyenin kaçaklarını, deliklerini kapatarak, bütçesini en iyi şekilde düzelttiklerini belirten Başkan Ergün, "Bütçede her sene rekorlara yeni rekorlar katmak suretiyle 65 trilyon liradan aldığımız Manisa Belediyesi bütçesini, 2011 yılında 140 trilyon, 2012 yılı itibariyle de hedefimiz inşallah 180 trilyon liraya Manisa Belediyesi'ni çıkardık. Bunun bilinmesini istiyorum. Elbette en önemlisi hortumları kestik. Belediyenin yapmış olduğu ihalelere yine Belediye'nin kendi şirketini stepne vazifesi görmek suretiyle ihalelere sokarak, çok büyük kayıpların önüne geçtik. Elbette bunları yaparken, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yememek ve onların hakkının gözetilmesi uğruna bu hizmetleri yaptık. Çünkü bizler halkın oylarıyla gelen ve halkın malını korumakla mükellef bir davanın neferleriyiz.

Manisa değişiyor sloganıyla çıktığımız bu yolda kentimizi geliştirmek için elimizden gelenin daha fazlasını yapma mücadelesi ve çabası içindeyiz. Kentimize gelenler bunun farkına varacaklar ve gelenler gerçekten Manisa'daki farkı görüyor. Artık Manisa gecesiyle gündüzüyle daha yaşanabilir, ışıl ışıl ve daha modern bir kent olma yolunda önemli mesafeler aldı. Kadınlarımız, kızlarımız geceleri caddelerde, sevgi yollarında rahatlıkla artık gezebilir noktaya geldi" dedi.

MANİSA ARTIK ÇOK FARKLI

Manisa'da ayrım gözetmeden 57 mahalledeki yapım çalışmaların yüzde 95 oranında tamamladıklarını da ifade eden Başkan Ergün, "Girmediğimiz cadde ve sokak bırakmadık. Bugün 57 mahallenin 57 tanesinde bütün sokaklarını sil baştan yenileyerek, Manisa'nın artık daha nefes alınabilir, insanların kendilerini daha mutlu hissettiği bir şekilde, engelli vatandaşlarımıza kadar her türlü hizmeti vermek suretiyle bu şehrin içerisinde huzurlu bir şekilde yaşıyorlar. Tabiî ki Manisa'da yaşayan ve Manisa'da kazandığını yine bu kente harcamak isteyen ancak sosyal mekan olmadığı için İzmir'e kaçan insanlarımızı kentimizde her geçen gün artan, açılmış olan sosyal mekanlarda rahatça vakit geçirebiliyorlar.

Yeşile hasret Manisa'mızda artık kaldırımlar soğuk betondan değil, bugün yaklaşık 20 kilometreyi bulan yeşil kuşaklarıyla Manisa çok daha farklı bir konumda. Manisa'da bugün sayısı 60'a yaklaşan okulda Manisa Belediyesi'nin yaptırmış olduğu çevre düzenlemeleriyle öğrencilerimiz artık daha huzurlu bir şekilde eğitimlerini almakta. Tarihimizi gelecek kuşaklara aktarmak için başlattığımız kamulaştırma çalışmaları, tarihi mekanların etrafını açma noktasında bugüne kadar 5 trilyonun üzerinde kamulaştırma bedeli ödedi Manisa Belediyesi" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR YASASI BİR DAYATMA

Mahalle aralarında sayısını arttırdıkları oyun gruplarıyla çocukların artık sokak aralarında değil, daha güvenli oyun parklarında vakit geçirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, TBMM gündeminde bulunan ve Manisa'yı da kapsayan Büyükşehir Yasası ile ilgili şu görüşlere yer verdi: "Yeni çocuk merkezlerimizde eğitimlerini verme noktasında Manisa Belediyesi görevini yapıyor. Hanımlarımız evlerinin hemen yanındaki spor alanlarında sporlarını rahatlıkla her mahallede artık yapabilir noktaya geldi. Kısacası, 7'den 70'e artık Manisa'da yaşayan herkes, Manisa'nın artık kabuk değiştirdiğini görüyor. Elbette Manisa Belediyesi'nin yaptıkları saymakla bitmiyor.

Manisa Belediyesi, bugün içinde bulunduğumuz Koldere Beldesi gibi birçok beldemizin yanında duruyor. Bugün Serdar Başkanımızın ve personelinin özverileriyle yapılan bu çok güzel eserle gurur duyuyoruz. Önümüzde yaklaşık 17 ay sonra yapılacak seçimler var. Neyin ne olacağını daha henüz bilemiyoruz. TBMM'de Büyükşehir Yasası bu hafta içerisinde görüşülmeye başladı. Buradan soruyorum, hiç kimse ne yapılacağını biliyor mu? 'Ben yaptım oldu' olgularıyla bir büyükşehir dayatması kapsamında hiçbirimizin, hiçbir Belediye Başkanımızın, ne belde halklarının ne köylerin fikri alınmadan böyle bir yasa bugünler içinde herhalde netleşmesi kesinleşecektir. Tabi bunlar neden yapılıyor, bunun detaylarını yasa çıktığında göreceğiz."

GÖREVİMİZİN BAŞINDA VE SİZİN YANINIZDAYIZ

Ankara'da oturup, Koldere'nin sorununu bilmeyenlerin de bu yasanın çıkmasını savunduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, "Ancak biz biliyoruz ki, bu büyükşehir kanunu, kazanılmış hakları beldelerden ve ilçelerimizin elinden maalesef almakta. Büyükşehir Belediyesi'ne de bu yetkileri yüklemekte. Şimdi ben şunu soruyorum: Manisa'da Merkez'de bulunan bir belediyenin Demirci'nin bir köyündeki veya Selendi'nin köyündeki veya Sarıgöl'ün köyündeki hizmetleri o merkezden ne şekilde, hangi şartlarda götürecek? Bunun da ayrıca sorulması ve irdelenmesi lazım. Bu süreci tabiî ki hepimiz beraber yaşayacağız, göreceğiz. Bu dayatma umarım Türkiye için bölünme gibi sonuçlar doğurmaz. Bizler bugün görevimizin başında ve sizlerin yanındayız. Manisa nere, Koldere nere demiyoruz. Bizim için Alaybey Mahallesi'ndeki sorun neyse, bugün Koldere'de yaşayan diğer beldelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın da bizim için hiç farkı yoktur. Bugün burada yapılan gerçekten çok güzel bir eser var. Bu yapılan hizmet nedeniyle Koldere Belediye Başkanımızı ve personelini bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.

PROTOKOL AÇILIŞI BİRLİKTE YAPTI

Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu da bir konuşma yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 74. yıldönümü arifesinde böyle bir hizmetin açılmasından onur duyduklarını ifade eden Otçu, emeği geçen Koldere Belediyesi'ne ve katkıda bulunan Manisa Belediyesi'ne teşekkürlerini sundu. Konuşmaların ardından Atatürk heykeli ve Cumhuriyet Meydanı'nın açılış kurdelesini Kaymakam Otçu, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Koldere Belediye Başkanı Recep Serdar Yıldırım birlikte kesti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Cengiz Ergün Koldere Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title