Haberler

Ağabeyinin cinsel organını keserek öldüren sanığın yargılanmasına başlandı

Güncelleme:

Kocaeli'de ağabeyi uykudayken boğazını ve cinsel organını keserek öldüren Emre T.'nin yargılanmasına başlandı. Sanık, ağabeyini kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti ve "kimse ağabeyini sebepsiz yere öldürmez" diyerek savunma yapmayacağını söyledi. Mahkeme heyeti, Emre T.'nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

22 Nisan 2023'te ağabeyi Murat Can T.'yi bıçaklayarak öldüren Emre T., ağabeyinin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu ve dövüp tehdit ettiğini iddia etmişti. Sanığın Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Abiyi canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan yargılanmasına başlandı. Emre T., "Savunma yapmayacağım. Savcılıkta savunma yaptım. Savcılıkta söylediklerim, abimin bana yaptıkları onda biri kadardır" dedi. Mahkeme ,Emre T.'nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Ağabeyinin cinsel organını keserek öldüren sanığın yargılanmasına başlandı

"CEZADA İNDİRİM ALMAK İÇİN MÜCADELE VERMEYECEĞİM"

Mahkeme başkanının, "Anlatmazsan durum senin lehine olur" demesi üzerine sanık, "Bu saatten sonra benim için fark etmez. İndirim almak için mücadele vermeyeceğim. İnsan kardeşini taciz eder mi? Hep sustum. Ben küçükken yatakta pantolonumu indirdi. Beni arkamdan taciz edeceği sırada annem ağlama seslerine yanımıza geldi. Bize kızdı ve tekrar aynı yatağa yatırdı. Bu durumu şu ana kadar anlatamadım, hep sustum" diye konuştu.

"SEBEPSİZ YERE KİMSE ABİSİNİ ÖLDÜRMEZ"

Psikolojik tedavi görüp görmediği sorulan sanık Emre T., "Psikolojik tedavi görmüyorum. Beni sakinleştiren tek şey uyuşturucuydu. Cinsel olay bir tanedir ancak abimin beni dövdüğü, tehdit ettiği zamanlar da vardır. Sebepsiz yere kimse abisini öldürmez. Olaydan bir gün önce babama maruz kaldığım cinsel olayı anlattım. O gece ailecek kaldığımız eve gitmedim. Olayları babama anlattığım sırada gömleğimi yırtmıştım, sabah üstümü değiştirmek için eve gittiğimde abim bana, 'Babama ne anlattın şerefsiz' dedi. Sonrasında yaşananları hatırlamıyorum. Sonrası aklıma parça parça geliyor ancak hatırlamak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Ağabeyinin cinsel organını keserek öldüren sanığın yargılanmasına başlandıEmre T.

MAHKEME BAŞKANI, NEDEN CİNSEL ORGANINI KESTİĞİNİ SORDU

Mahkeme başkanın, "Abinin cinsel organını kesmenin anlamı var mıydı?" sorusunu ise sanık, "Bilmiyorum, kontrol bende değildi. Bıçak benim elimdeydi ama kontrol bende değildi" şeklinde yanıtladı.

BABA, OĞLUNDAN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Olaya ilişkin dinlenen baba N.T., "Olay gününe kadar oğullarım arasında birbirini öldürecek kadar husumet yoktu. Murat'ın Emre'yi dövdüğünü görmedim ancak tartışırken gördüm. Emre eve gelmediği için olaydan bir gece önce onu restorana götürdüm, birlikte alkol aldık.

Emre bana, 'Abim bana 9 yaşımda cinsel istismar teşebbüsünde bulundu' dedi. Ben de ona, '30 yaşına gelmişsin, neden şimdi söylüyorsun?' dedim. Restorandan çıktıktan sonra Emre ile Murat'ı yüzleştirmek istedim ancak Emre eve gelmedi. Olay günü 08.30 gibi evden çıktım. Ben çıktıktan sonra eve Emre gelmiş ve olay yaşanmış. Olay yaşandığında kimse evde yoktu. Eşim annesindeydi, küçük oğlum da askerdeydi. Emre herhangi psikolojik tedavi görmedi. Murat ve Emre uyuşturucu madde kullanırdı. Şikayetçi değilim, diyecek bir şeyim yok. Karar sizin. Eşim olaydan 39 gün sonra rahmetli oldu" diye konuştu.

Ağabeyinin cinsel organını keserek öldüren sanığın yargılanmasına başlandıCan T.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS TALEBİ

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın abisine karşı işlemiş olduğu "canavarca hisle eziyet çektirerek tasarlayarak kasten öldürme suçundan" ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

AKIL SAĞLIĞI RAPORU İSTENDİ

Mahkeme heyeti, avukatın talebi üzerine sanığın İstanbul İhtisas Dairesine sevkinin sağlanarak, ceza ehliyetinin olup olmadığı yönünde rapor alınmasına ve tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Ağabeyinin cinsel organını keserek öldüren sanığın yargılanmasına başlandı

NE OLMUŞTU?

22 Nisan 2023'de meydana gelen olayda, Emre T. (30), abisi Murat Can T'yı (32) uykuda bıçaklayarak öldürdü, daha sonra da evden kaçtı. Evden yaklaşık 1 kilometre uzaklaşan Emre T., şüpheli tavırları ve elindeki bıçakla, devriye gezen polis ekiplerinin dikkatini çekti. Kendisini durduran polis ekiplerine "Ağabeyimi öldürdüm" diyerek cinayeti itiraf eden Emre T. gözaltına alındı. Murat Can T.'nin olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Emre T.'nin, abisinin boğazını ve cinsel organını kestiği ortaya çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Kocaeli Adli Tıp Aile İçi Şiddet Ceza Hukuk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Ocean Express cargo Ltd:

Abi o zamanlarda çocukmuş zaten ve tecavüz etmemiş..İnandırıcı gelmedi bana uyuşturucu madde kullanmış durum bu

27
14
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title