Haberler

Kocaeli Çenesi Alındı, 1,5 Milyon Liralık Tazminat Davası Açtı

Çenesi alındı, 1,5 milyon liralık tazminat davası açtıErgün AYAZ/İZMİT(Kocaeli)(DHA) - İZMİT'te, 8 yıl önce diş ağrısıyla hastaneye başvuran 53 yaşındaki Hüseyin Gezen'in çenesinde kitle olduğu gerekçesiyle çenesinin bir kısmı alındı.

Çenesi alındı, 1,5 milyon liralık tazminat davası açtı

Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli)(DHA) - İZMİT'te, 8 yıl önce diş ağrısıyla hastaneye başvuran 53 yaşındaki Hüseyin Gezen'in çenesinde kitle olduğu gerekçesiyle çenesinin bir kısmı alındı. Konuşma yetisini yitiren, şırınga ile beslenen Hüseyin Gezen hatalı tedavi uygulandığını iddia ederek 1,5 milyon liralık tazminat davası açtı.

İzmit Yenişehir Mahallesi Hacı Osman Sokak'ta oturan lahmacun ve pide ustası olan 6 çocuk babası Hüseyin Gezen 8 yıl önce diş ağrısı nedeniyle Nuh Çimento Diş Hastanesi'ne gitti. Hüseyin Gezen buradan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hüseyin Gezen'in ağız tabanında oluşan kitle tespit edildi. Kitleden alınan biyopsi sonucunda kanser teşhisi konuldu. Hüseyin Gezen'in ameliyatla çenesinin bir kısmı alındı. Ameliyattan sonra çeşitli enfeksiyonlar geçiren Hüseyin Gezen enfeksiyonların temizlenmesi ve kendisine yeni bir çene kemiği oluşturulması amacıyla 4 ayda 19 ameliyat edildi. Tedavisinin ardından konuşma yetisini yitiren Hüseyin Gezen şırınga yoluyla beslenmeye başladı. Hatalı tedavi uygulandığını iddia eden Hüseyin Gezen, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ş.A. hakkında Kocaeli 2. İdare Mahkemesi'nde 1,5 milyon liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Eşine kanser teşhisi koyduklarını söyleyen Ömeriye Gezen, "Eşimin dişi ağrıdığı ve boğazı şiştiği için diş doktoruna gitti. Doktorlar ne olduğunu anlamadılar. Sonra da Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettiler. Eşimin çenesinden parça alındı, kitle olduğu, kanser olduğunu söylediler. Ameliyat ettiler. İlk ameliyatı biraz iyi geçti. Ağzı düzgündü. Birkaç ameliyattan sonra ağzı yamuldu ve konuşamadı. Dili şu anda tellerle bağlı, konuşamıyor. 19 kere ameliyat oldu. Eşimin asıl mesleği fırıncılıktı, lahmacun ustasıydı. Şu anda mesleğini yapamıyor. Yüzde 90 engeli bulunduğu için çalışamıyor. Malulen emekli oldu. Konuyla ilgili dava açtık, mahkemeye başvurduk. Başımıza böyle bir şey geleceği hiç aklımıza gelmezdi. Doktorlar çenesi iyileştikten sonra takma diş takılabileceğini söyledi ama iyileşmedi. Vücudundan parça aldılar. Dizlerinden, kasıklarından parçalar aldılar, ağzına eklediler ama olmadı. Yürümekte güçlük çekiyor. Kolunu kaldıramıyor. Bir kolu alçakta bir kolu yüksekte kalıyor. Omzunu kaldıramıyor" dedi.

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Çağla DAŞCI

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Nuh Çimento Yenişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title