Haberler

Kocaeli - 125 Kadın Çalışanla Günde 3.5 Ton Üretim Yapan Göçmen Börekçisi Üretim Tesisleri Açıldı

125 kadın çalışanla günde 3.5 ton üretim yapan Göçmen Börekçisi üretim tesisleri açıldı Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde 11 yıl önce küçük bir dükkanla işe başlayıp bugün çoğunluğu kadın 125 çalışanı bulunan ve ülke genelinde 50 şubeye ulaşan Göçmen Börekçisi'nin üretim tesisleri Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla açıldı.

125 kadın çalışanla günde 3.5 ton üretim yapan Göçmen Börekçisi üretim tesisleri açıldı

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde 11 yıl önce küçük bir dükkanla işe başlayıp bugün çoğunluğu kadın 125 çalışanı bulunan ve ülke genelinde 50 şubeye ulaşan Göçmen Börekçisi'nin üretim tesisleri Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla açıldı. Bakan Işık burada yaptığı konuşmada girişimcisi olmayan bir ülkenin kalkınma şansı olmadığını, risk alan ve gayret eden insanlarla Türkiye'nin daha da kalkınacağını söyledi.

Göçmen Börekçisi üretim tesisi açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Göçmen Börekçisi Yönetim Kurulu Başkanı İlker Can Dönmez, kardeşi Serkan Dönmez ve anneleri Gönül Dönmez ile vatandaşlar katıldı.

'GİRİŞİMCİSİ OLMAYAN BİR ÜLKENİN KALKINMA ŞANSI YOK'

Risk alan ve gayret eden insanlarla Türkiye'nin daha da kalkınacağını söyleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Göçmen börekçisi 500'e yakın çalışanıyla bir Türkiye markası ve önümüzdeki süreçte de bu fedakarlık sürdükçe bir dünya markası olacaktır. Girişimcisi olmayan bir ülkenin kalkınma şansı yok. Risk alan gayret eden insanıyla ülke kalkınacak. Kim işini kurmak istiyorsa 50 bin lira karşılıksız hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi. Eğer tekno girişimi olursa TÜBİTAK'dan farklı krediler veriyoruz. İşyerini açan gençlerimizden de 3 yıl boyunca gelir vergisi almayacağız. Amacımız üniversiteyi bitireyim bir devlet dairesine kapak atayım anlaşıyını bırakalım iş dunyasına atılıp, yöneteyim, yanımda insanlar çalışssın mantıgını geliştirmektir. Bu açıdan girişimciliği sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

'HER KRİZ YENİLİKÇİ RUHUMUZA DARBE VURUYOR'

Türkiye'nin girişimci ve risk alan bir ülke olduğunu söyleyen bakan Işık, "Göçmen börekçisinde yenilikçi bir anlayışın neler kazandırdıgını görüyoruz. Türkiye'de büyüyen ilk 100 firma arasına girip ilk 3 te yer almak bu yenilikçi anlayışının sonucudur. Yenilikçiliği hayat tarzı olarak güçlendirmek zorundayız. Kosgeb olarak işini geliştirmek markalaştırmak isteyen işletmelerimizin yanında duruyoruz. Birlikte iş yapmak isteyen insanlara da takım ruhunu geliştirmek amacıyla daha farklı destekler de bulunuyoruz. Her kriz yenilikçi ruhumuza darbe vuruyor. Her sıkıntı girişimcilik ruhumuza darbe vuruyor. Türkiye girişimci bir ülke ve çok risk alan bir ülke. " dedi.

'KADIN İSTİHDAMINA KATKI SAĞLIYORUZ'

Firmalarında kadın istihdamına önem verdiklerini söyleyen Göçmen Börekçisi Yönetim Kurulu Başkanı İlker Can Dönmez de şöyle devam etti:

"11 yıl önce lezzetli, hafif ve kaliteli malzemelerle üretilmiş ürünler sunmak üzere yola çıktık. 6 bin 700 metrekarede günlük 3.5 ton börek üretimine ulaştık. Yıllardır Kocaeli ve çevresinde yaşayan kadınlara iş imkanı sağladık. 125 kadın ile günde 3.5 ton börek üretimi yapıyoruz. Yaş ve tecrübeye bakmadan kadın istihdamına katkı sağlıyoruz. Kapasite arttırımımızla birlikte birlikte istihdamada katkı sağladık. Şu anda 50 şubeyle zincir olmuş durumdayız." dedi.

Açılış sırasında Göçmen Börekçisi firması tarafından üretilen böreklerin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da baktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık İlker Can Türkiye Politika Güncel Haberler

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 12 Haziran Çarşamba Steam sorun mu var? Karne tebrik mesajları, en güzel karne tebrik mesajları nelerdir? 2024 en güzel karne tebrik mesajları. 12 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Örnek karne görüşleri 2024! Öğretmenler için karne görüşleri örnekleri nelerdir? Karne görüşü örnekleri 2024! Karne görüşü ne yazılır? Öğretmen karne görüşleri örnekleri! 12 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 12 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 12 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 12 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 12 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 12 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 12 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 12 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 12 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Ambulansa yol vermediler, yetmedi önünü kesip kapıyı açtırdılar! Nedeni pes dedirtti

Ambulansa yol vermediler, yetmedi önünü kesip kapıyı açtırdılar! Nedeni pes dedirtti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title