Haberler

Kayseri'deki Terör Saldırısına Tepkiler

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Kayseri'de meydana gelen terör saldırısını kınadı.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Kayseri'de meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Köktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu otobüse yönelik terör saldırısını kınadığını belirtti.

Hain terör eylemlerinin 79 milyon insanı hedef aldığını vurgulayan Köktaş, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, terör örgütlerinin ve onların işbirlikçilerinin ortak saldırısı altındadır. Eylemlerin biçimi ve hedefleri göz önüne alındığında, bölücü terör örgütlerinin asıl amaçlarının Türkiye'nin önünü kesmek, gücünü ve enerjisini başka yönlere yoğunlaştırarak ülkemizde kaos yaratmak, dünyaya istikrarsız ülke imajını vermektir. Bugün 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkeleri çerçevesinde hep birlikte Türkiye olma günüdür. Bugün bizi yıkmak, bölmek, durdurmak isteyenlere karşı tek bilek, tek yürek, tek vücut olma günüdür. Bunu yaptığımız sürece düşmanlarımızı sevindirmeyecek, bu kalleş terör örgütlerine karşı, milli seferberlik ruhu içerisinde mücadele etmeye devam edeceğiz."

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel de Kayseri'de yaşanan bombalı saldırıyı kınadı.

Terörün her türlü değer ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline Kayseri'de bir kez daha şahit olunduğuna dikkati çeken Göksel, "Bu hain saldırının Suriye ve Irak'ta yaşanan olaylarla bağlantısının bulunmadığını düşünmek yanlış olur. Ne olursa olsun bizi yolumuzdan çeviremeyecekler. Türkiye mazlumların yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir. Devlet ve millet olarak bu olayın ve bu olaya sebep olan canilerin peşini asla bırakmayacağız. Cumhurbaşkanımızın da deyimiyle milli seferberlik ruhuyla terörle mücadelemizi sürdüreceğiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kulandı.

Canik belediye Başkanı Osman Genç, Kayseri'de çarşı iznine çıkan silahsız ve savunmasız askerlere yönelik hain terör saldırısını şiddetle kınadı.

Genç, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Alçakça yapılan, hainlikte sınır tanımayan teröre karşı milletimiz birliktedir ve dimdik ayaktadır. Hiçbir kalleş saldırı, hiçbir hain pusu bizleri birlikte yaşama kararlılığımızdan, vatanın bölünmez bütünlüğünden geri döndürmeyecektir. Hain bombalı terör saldırısında şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı, yaralanan tüm askerlerimize acil şifalar dilerim."

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da Kayseri'de meydana gelen terör saldırısını kınayarak, "Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığı karşısında tüm terör grupları köşeye sıkıştı. Devletimiz, tüm güvenlik birimleriyle hainlere karşı ciddi mücadele veriyor. Milletimiz, bu anlamda devletinin yanındadır. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyen son şeref yoksunu terörist de etkisiz hale gelene kadar bu mücadelenin süreceğinden kimsenin şüphesi yok." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Fuat Köktaş AK Parti Kayseri Samsun Politika Güncel Haberler

title