Haberler

Kayseri Avukatlardan, Üniversiteli Fırat'ınöldürülmesine Tepki

Türk Hukuk Enstitüsü Kayseri Şube Başkanı Avukat İsmail Tanrıverdi, "Terör örgütlerine verilen tavizler o noktaya gelmiştir ki, susmaya devam edilirse nice Fırat'lar katledilir. Sen susmaya devam edersen, araban yakılır, dükkanın kundaklanır, evin ve sen kurşunlanırsın" dedi.

Türk Hukuk Enstitüsü Kayseri Şube Başkanı Avukat İsmail Tanrıverdi, "Terör örgütlerine verilen tavizler o noktaya gelmiştir ki, susmaya devam edilirse nice Fırat'lar katledilir. Sen susmaya devam edersen, araban yakılır, dükkanın kundaklanır, evin ve sen kurşunlanırsın" dedi.

Türk Hukuk Enstitüsü Kayseri Şubesi'nin düzenlediği ve bazı sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği Cumhuriyet Meydanı'ndaki basın açıklamasını okuyan İsmail Tanrıverdi, "İzmir'de Ege Üniversitesi'nde, 20 Şubat 2015 günü üniversiteye yuvalanmış terör örgütü militanlarınca milliyetçi öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu bıçaklanmıştır. Arkadaşları hastaneye olay yeri yakınında olan polis aracıyla götürmek istemişler, polis kabul etmemiş, birkaç yüz metre mesafedeki cankurtaran tam 45 dakika sonra gelmiş, öğrenci Fırat, kan kaybından şehit olmuştur. Bu durum, hükümet ve sorumlular için hiçbir şey ifade etmiyor veya birkaç gün hatta birkaç saat içerisinde unutulacak bir olay olarak düşünülüyor. Unutulmamalıdır ki her an başka birisi üniversitede böyle bir saldırıya maruz kalabilir" ifadelerini kullandı.

Tanrıverdi, basına ve internete yansıyan fotoğraflar ve anlatılanların, Fırat'ın katledildiği üniversitenin ve fakültenin terör örgütü sempatizanları ve militanlarının yuvası haline geldiğini, üniversite yönetiminin ve siyasi sorumluların ise adeta cinayete ortak olur şekilde yapılanlara ses çıkarmadığını gösterdiğini de ileri sürdü. Açıklamasında, "Siz saraylarınızda çözüm süreci adını verdiğiniz ihanet projesini yönetirken ve terör örgütünü muhatap alıp şımartırken, eli kanlı bölücü terör örgütünün saldırılarının acısını milliyetçi ülkücü Türk gençliği ve Türk milleti çekmektedir" diyen Tanrıverdi, şunları söyledi:

"T.C Cumhurbaşkanı, meydanlarda fuatavnilerle güreş tutarken, ülkenin kurumları terör örgütü hakimiyetine bırakılmakta ve Türk gençliği teröre kurban vermektedir. Terör örgütlerine verilen tavizler o noktaya gelmiştir ki, susmaya devam edilirse nice Fıratlar katledilir. Çözüm süreci adı altında ülkenin bir kısmı ile birlikte şehirler ve bazı kurumları terör örgütünün insafına teslim eden yetkilileri tekrar ikaz ediyor, vatandaşlarımızdan da sorumlulardan desteklerini çekmelerini bekliyoruz. Hükümet ve yetkilileri de iç güvenlik paketi bahanesi ile parti devleti kurmaya çalışmak yerine, terör örgütü faaliyetlerinin önlenmesine çaba harcamaya davet ediyoruz. Üniversiteli şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Bir hukuk kuruku ve derneği olarak bu olayın takipçisi olacağımızı açıkça ilan ediyoruz. Yapılan saldırı ve cinayeti yapanlar ile tüm göz yumanların ve ihmali olanların bir an önce yargılanması ve cezalandırılmasını bekliyoruz. Özellikle İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ı ve İl Emniyet Müdürü Celal Uzurkaya'yı derhal istifaya davet ediyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırat Yılmaz Çakıroğlu İsmail Tanrıverdi Candeğer Yılmaz Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title