Haberler

Kayseri Ali Ismail Korkmaz Davasında 2 Yeni Karar

Ali İsmail Korkmaz davasında 2 yeni kararKAYSERİ'de, sanık Ebubekir Harlar ve Hüseyin Engin yönünden Yargıtay tarafından bozulan Ali İsmail Korkmaz davasında mahkeme kararını açıkladı.

Ali İsmail Korkmaz davasında 2 yeni karar

KAYSERİ'de, sanık Ebubekir Harlar ve Hüseyin Engin yönünden Yargıtay tarafından bozulan Ali İsmail Korkmaz davasında mahkeme kararını açıkladı. Harlar, 'Kasten yaralamadan ölüme neden olma' suçundan 6 yıl 8 ay, Engin ise 7 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Eskişehir'de gezi parkı eylemleri sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi olayıyla ilgili daha önce polis memuru Hüseyin Engin (37) ve Ebubekir Harlar (24)hakkında verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozuldu. Bugün 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık Hüseyin Engin Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Ebubekir Harlar ise Konya ilçesine bağlı Yunak Ağır Ceza Mahkemesinde Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı. Dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz, annesi Emel Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz ve avukatları duruşmada hazır bulundu. Mahkemede sözleri sorulan Ebubekir Harlar, Yargıtay'ın bozma kararını kabul etmediğini belirterek, 'Daha önceki kararın verilmesini istiyorum. Kararı mahkemenize bırakıyorum. Beraatımı istiyorum. Suçsuz olduğumu biliyorum' ifadelerini kullandı.

Sanık Hüseyin Engin ise, 'Yargıtay'ın bozma kararını kabul etmiyorum. Mahkemenin de bu karara uymamasını talep ediyorum. Beraatımı istiyorum' dedi. Baba Şahap Korkmaz ile anne Emel Korkmaz da, Yargıtay'ın kararına uyularak sanıkların cezalandırmasını istedi.

CANIMIZ BİR KEZ DAHA YANDI

Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucu sanık Ebubekir Harlar'a 'Kasten yaralanmadan ölüme neden olma' suçundan 6 yıl 8 ay, polis memuru Hüseyin Engin'e ise, 'Kasten basit yaralama' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Mahkeme sonrası konuşan anne Emel Korkmaz, 'Tekrar Kayseri'ye geldik. Bu acımız hep var. Canımız bir kere daha yandı' dedi. Baba Şahap Korkmaz da, 'Adaletin düzgün işlemediği, katillerin korunduğu ve sahip çıkıldığını gördük. Hiç denecek kadar cezalar verilerek bu insanlara sahip çıkıyorlar' diye konuştu.

2 POLİS 3 FIRINCININ CEZALARINI YARGITAY ONAMIŞTI

Öte yandan, Yargıtay 1. Ceza Dairesi Ali İsmail Korkmaz'ı Eskişehir'deki Gezi olayları sırasında döverek ölümüne yol açtıklarıi gerekçesiyle Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan polis memurları Mevlüt Saldoğan'a verilen 10 yıl 10 ay ve Yalçın Akbulut'a verilen 10 yıl hapis cezası ile fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever'e verilen ayrı ayrı 6 yıl 8 ay hapis cezalarını onamıştı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yaptığı yargılamada polis memuru Hüseyin Engin ile fırıncı Ebubekir Harlar'a verilen cezaları ise az bulup, yerel mahkeme olan Kayseri 3. Ağır ceza Mahkemesine göndermişti. Bu gün mahkeme kararı onanmayan biri polis diğeri fırıncı olan zanlıların SEGBİS vasıtasıyla katıldıkları duruşma sonucu, haklarında yeni cezalar verildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ebubekir Harlar Hüseyin Engin Yargıtay Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title