Haberler

Enkazdan çıkarıldıktan sonra kaybolan Sude'yi kurtaran görevli: Sağlam çıkardığımız çocuk hiçbir yerde yok

Güncelleme:

Hatay'da depremden 33 saat sonra yıkılan binanın enkazından kurtarılan 5 kişilik Öcal ailesinden 19 yaşındaki Sude Lal Öcal hastaneye götürüldükten sonra kayboldu. Aileyi kurtaran ekipten belediye işçisi İbrahim Konuk, "Sude'yi enkazdan çıkardığımızda vücudunda çizik bile yoktu. 2 kez kalbi durdu çalıştırdılar ve hastaneye götürdüler. Günlerdir kurtardığımız çocuktan haber alamıyoruz. Düşünmekten uyuyamıyorum. Psikolojik olarak çöktüm. Sağlam çıkardığımız çocuk hiçbir yerde yok" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesi Ürgenpaşa Mahallesi'ndeki 3 katlı Taşır Apartmanı da yıkıldı. Apartmanda oturan Mehmet Nasif (52) ve Yasemin Öcal (40) çifti ile kızları Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı 1'inci sınıf öğrencisi Sude Lal, 10'uncu sınıf öğrencisi Nisa (15) ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi Beren Öcal (7) enkaz altında kaldı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ SUDE'DEN HABER ALINAMIYOR

Öcal ailesi, 33 saat sonra enkazdan yaralı çıkarıldı. Öcal çifti ile kızları Nisa ve Beren Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'ne, buradan da Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Çift ve 2 kızı 18 gün süren tedavi sonrası taburcu edildi. Ancak enkazdan çıkarılan büyük kızları Sude Lal Öcal'dan bir daha haber alınamadı.

Enkazdan çıkarıldıktan sonra kaybolan Sude'yi kurtaran görevli: Sağlam çıkardığımız çocuk hiçbir yerde yok

"DÜŞÜNMEKTEN UYUYAMIYORUM"

Depremin ardından Konya'dan Hatay'a görevlendirilen Taşır Apartmanı'nın enkazından kurtarma çalışmalarına katılan Karatay Belediyesi personeli İbrahim Konuk, Sude'nin sağ olarak çıktıktan sonra kaybolduğunu düşünmekten uyuyamadığını söyledi.

"SAĞLAM ÇIKARDIĞIMIZ ÇOCUK HİÇBİR YERDE YOK"

Konuk, "Biz Karatay Belediyesi öncülüğünde Hatay'a sevk edildik. Enkazda kalan 5 kişilik bir aileye müdahale ettik ve kurtardık. Kayıp kızımız Sude'yi de çıkardık, bizimle konuşuyordu. Ambulansa götürdük, orada kalbi durdu, tekrar çalıştırdılar, hastaneye götürdüler. Ama ondan sonra haber alamadık. Günlerdir kurtardığımız çocuktan haber alamıyoruz. Ben düşünmekten uyuyamıyorum. Psikolojik olarak çöktüm. Sağlam çıkardığımız çocuk hiçbir yerde yok. Bölgedeki tüm hastaneleri araştırdık, bulamıyoruz. Sağ salim enkazdan çıkardığım çocuğun bulunamaması vicdanımı rahatsız ediyor" dedi.

Enkazdan çıkarıldıktan sonra kaybolan Sude'yi kurtaran görevli: Sağlam çıkardığımız çocuk hiçbir yerde yok

KLOSTROFOBİSİNE RAĞMEN ENKAZIN ALTINA GİRMİŞ

Klostrofobisine (kapalı alan korkusu) rağmen kurtarma çalışmalarında, ailenin sesinin duyulmasıyla enkaz altına sırtüstü sürünerek girdiğini anlatan İbrahim Konuk, "Enkazdaki ailenin sesini duyduğumuzda aile çok dar bir yerdeydi. Benim de kapalı alan korkum var. Allah o gün bana bir güç verdi. Sırtüstü sürünerek içeri girdim. Ailenin bulunduğu yerde kombi ve sandalye yaşam üçgeni oluşturmuş. Sude de merdiven boşluğundaydı ve üzerinde bir dolap vardı. Dolabı kırarak müdahale ettik ve sağ salim çıkardık. Hiçbir yerinde çizik yoktu" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Konuk Çocuk Hatay Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

zübükzade:

Herkes tıbbiye nazırı olmuş herkes teşhisi koymuuş kız kayıp cocuklar kayıp bebekler kayıp millet boşuna ilkk günden kışla inmeliydi demiyor ama siz birilerinin canı sıkılmasınd diye hic birşey olmamış gibi yapmaya devam ediyorsunbuz sizin canınız yandıgındada başkaları yapacak bunu

322
67
yanıtYanıtla
DİYAR BEKİR:

AYRICA YETERİ KADAR ASKER POLİS VE DİĞER KOLLUK KUVVETLERİ ZATEN SAHADAYDI AMA GEL BUNU 128 MİLYAR DOLAR PALAVRALARIYLA BEYNİ ZEHİRLENEN SENİN GİBİ ZAVALLILARA ANLAT

yanıt49
yanıt194
Erol Gergin:

DİYAR BEKİR: esfeli safilin tabiri sana cuk diye oturdu

yanıt122
yanıt20
mahalle sakini:

Söyledik çocuklara dikkat diye, gavurlar buraya yardıma değil suistimal etmeye geliyor.

29
217
yanıtYanıtla
Çalışkan Çalışkan:

Kayıp çocuk ve bebek vakaları mutlaka olmuştur namus fakiri insanlar yüzünden ama bu olayda 2 kez kalbi duran birinden bahsediliyor sağlam denemez ki muhtemelen öldü ve gömdüler

73
139
yanıtYanıtla
High Priv:

Konu vefat edip etmemesi değil farkındaysanız? Vefat etmiş dahi olsa çocuk ortada yok. Mezarı veya kendisi nerede belli değil. Gavurlar kaçırdı diyen arkadaşlar en yakın sürede psikolojik destek alsın artık. Dış mihraplar diye diye iyice sizi paranoyak yaptılar.

105
12
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Çıkarıldığı anda kayıt altına alınmıyor mu? depremzedeler. Esasen çıkartıldığı andan hasraney mi? Yoksa kötü amaçlı birisine mi? teslim edildi çok sıkı araştırılmalı. Nerede bağlantı kesildi ise suçlu o kişilerdir.

100
6
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Vücudunda çizik olması şart değil , enkazda 33 saat haraket etmeden durduysa o vücut ne durumda olur onu bilmiyorsun beee abim , hastanede kız kötüleşmiş olabilir yoğun bakıma alınmış olabilir orda yada orda vefat etmiş olabilir ,

68
24
yanıtYanıtla
DOĞAN KEMER :

ya arkadaş kendi milletimize de güvenmeyeceksek bu topraklarda işimiz ne hani birlikberaberlik ne oldu bize

83
3
yanıtYanıtla
osmanlı:

Sağlam çıkardığımız çocuk diyorsun sonra da 2 kez kalbi durdu çalıştırdılar diyorsun. Demek iç organlar bir hayli hasarlı demekki büyük ihtimalle yolda vefat etti. Konuşabilseydi çoktan ortaya çıkardı. Vefat dna lafıyla eslestirilirse bellki çıkar.

53
29
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title