Haberler

Kan Davasına Polis Önlemi

Konya'da geçen yıl 3 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandı, 5 ev ve 1 minibüsün kundaklandığı aynı mahallede oturan amca çocuklarının arasındaki kan davasının devam etme ihtimali üzerine polis, bugün 25 eve eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Konya'da geçen yıl 3 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandı, 5 ev ve 1 minibüsün kundaklandığı aynı mahallede oturan amca çocuklarının arasındaki kan davasının devam etme ihtimali üzerine polis, bugün 25 eve eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alınırken, 5'i ruhsatlı 25 pompalı tüfek ve 1 ruhsatsız tabanca ile çok sayıda fişek ve mermi ele geçirildi.

Merkez Karatay İlçesi Erenler Mahallesi'nde oturan Hamza Özgün (20) ve ağabeyi İbrahim Özgün (28), geçen 8 Ocak Pazar günü amca çocukları Nevzat Özgün (39), Tugay Özgün (18), Emre Özgün (21), Hakan Özgün (23) ve Volkan Özgün (22) aralarındaki husumet nedeniyle tartıştı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, pompalı tüfekle açılan ateş sonucu İbrahim Özgün karnından, kardeşi Hamza Özgün de göğsünden yaralandı. Hamza Özgün ambulansla Konya Numune, İbrahim Özgün de Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İbrahim Özgün, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüphelilerden Emre Özgün, Tugay Özgün ve Hakan Özgün gözaltına alındı. Nevzat Özgün ve oğlu Volkan Özgün kaçtı.

Şüphelilerden Emre Özgün ve Tugay Özgün çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, Hakan Özgün de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kaçan Nevzat Özgün ve oğlu Volkan Özgün de olaydan 20 gün sonra İzmir'de yakalanıp, Konya'ya getirilerek tutuklundu.

5 EV VE 1 MİNİBÜS ATEŞE VERİLDİ

İbrahim Özgün'ün öldürülmesinin ardından yakınları, öldürenlerin yakınlarının da bulunduğu aynı mahalledeki 5 ev ve 1 minibüsü ateşe verdi. Alevler itfaiyenin müdahalesiyle kısa sırada söndürülürken, ölen ve yaralanan olmadı.

ŞEREFLİKOÇHİSAR'DA CİNAYET

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Hakan Özgün, olayların ardından amca çocuklarının öldürmesinden korktuğu için Ankara Şereflikoçhisar'daki dayısı Ali Taştan'ın yanına gitti.

Göğsünden yaralanıp tedavisi tamamlanan Hamza Özgün de taburcu olduktan sonra yanına 17 yaşındaki kardeşi F.Ö.'yü yanına alıp Hakan Özgün'ün peşine düştü. İki kardeş 14 Mart günü Şereflikoçhisar'a gitti. Bir marketin önünde plakalarında 'evleniyoruz', 'mutluyuz' yazısı yapıştırdıkları cipten inen iki kardeş Hakan Özgün ve dayısı Ali Taştan'a tabancayla ateş açarak öldürdü. Ardından kaçtıkları Konya'da yakalanan iki kardeş tutuklandı.

KAN DAVASINI ÖNLEMEK İÇİN OPERASYON

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri de amca çocukları arasında süren kan davasının devam etme ihtimali üzerine bugün 25 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

KAZANLAR, MUTFAK DOLABI ÇEKMECELERİ ARANDI

Yaklaşık 250 polisin katıldığı operasyonda, halıların ve koltukların altları, mutfak dolabı çekmeceleri ve kazanlara kadar didik didik arandı. Yapılan aramada 5'i ruhsatlı 25 pompalı tüfek ve 1 ruhsatsız tabanca ile çok sayıda fişek ve mermi, çalıntı olduğu belirlenen cep telefonları, navigasyon cihazlarına el konuldu. Operasyonda 2 kişi de gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

TY,HD(İA/AAA) - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şereflikoçhisar İbrahim Özgün Karatay Konya Politika Güncel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title