Haberler

Şort giydiği için sözlü saldırıya uğrayan kız, yaşadıklarını anlattı: Bedenime rahatsız edici şekilde baktı

Güncelleme:

İstanbul Fikirtepe'de önceki meydana gelen olayda, şort giydiği için bir şahsın tepkisiyle karşılaşan Şebnem Tüfekçi, yaşadıklarını anlattı. Tüfekçi, şahsın bedenine rahatsız edici şekilde baktığını söyledi.

İstanbul Fikirtepe'de önceki gün meydana gelen olay, sosyal medyada büyük tepki uyandırdı. Şebnem Tüfekçi isimli genç kız, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, şort giydiği için bir şahsın sözlü saldırısına uğradığını ve babasına hakaretler edildiğini söyledi. Bunun üzerine çok sayıda sosyal medyada kullanıcısı, videoyu paylaşarak, elden ele yayılmasını sağladı. Bugün de Şebnem Tüfekçi, yaşadığı olayı anlatan bir açıklama yaptı.

"BEDENİME RAHATSIZ EDİCİ ŞEKİLDE BAKTI"

Dün videoyu çekmeye başladığında tartışmanın sonuna geldiklerini belirten Şebnem Tüfekçi, "Öncesini de buradan anlatmak istiyorum. Dün öğle saatlerinde şortumu giydim ve caddede yürürken karşıma iki tane adam çıktı. ve bedenime, bacaklarıma rahatsız edici bir boyutta bakışlar atmaya başladılar ve ben dönüp beklemedikleri bir soru sordum. Onlara 'neden bakıyorsunuz' dedim. Ben böyle sorunca üstüme yürüyüp sinirlendi. Sanırım sessiz kalacağını düşünüyor, tüm insanların. Buna alışmışlar çünkü. Ben yaptığı hakaretlerin üstüne ona, 'Sana ne benim giydiğimden, benim ailem bile karışmıyor, sen niye karışıyorsun' diye sorunca, o zaman senin ailen de nokta nokta diyerek hiç tanımadığı bir aileye bile hakaretler yağdırdı" dedi.

Şort giydiği için saldırıya uğrana kız, yaşadıklarını anlattı: Bedenime rahatsız edici şekilde baktılar

"VİDEO KAPANDIKTAN SONRA DAHA AĞIR KÜFÜR ETTİ"

Şebnem Tüfekçi, "Olay anında orada bulunan herkes adamın üstüne gitmek yerine beni oradan uzaklaştırmaya ve beni sakinleştirmeye çalıştılar. Keşke adamın üstüne gidip ona müdahale etme cesaretinde bulunsalardı. Onun haricinde video kapandıktan sonra çok daha ağır küfürlere maruz kaldım. Umarım bu çıkardığım ses daha önce tacize uğramış, kadın ya da erkek hiç fark etmez, tüm insanların sesi olabilmiştir. ve bundan sonra hiçbir insan tanıdığı, ya da tanımadığı herhangi birinin yaşam şekline karışma cesaretini kendinde bulamaz. Umarım utanırlar ve pişman olurlar. Bundan sonra da hiçbir kadın, hiçbir erkek böyle bir şey yaşamak zorunda kalmaz. Biz, artık başörtüsünün de şortun da konuşulmadığı, bambaşka konuların konuşulduğu bir gündem ve ülke istiyoruz. Bunun hayalini kuruyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikirtepe Kadıköy DHA Haberler

500

Yorumlar (19)

M. Ülken:

ne giyersen giy vatandaş, ama plaja takım elbisesini soyunma odasında çıkarmadan gelip denize giren erkeğe tuhaf tuhaf bakılırsa, sokakta da plajda giydiğin veya evde rahat olmak için giydiğin kıyafetle dolaşan bayana da tacizci değil ama yine de şaşkınca bakarlar. Rus kadınları bile Türk kadınları nerede ne giyeceğini bilemiyor diyor. Abartıyorsunuz edijerfvıefb. Üstelik kıyafet tartışmasını sen başlatmışsın. Eden kurtulmuş gören kurtulamaz anlayışı var sizde, alayınıza 'adını sen koy''

227
69
yanıtYanıtla
Tahir Durak:

Neden sort giyiyorsun da sonra bakınca rahatsiz oluyorsun. Madem rahatsiz oluyon giyme. Orani burani gosterince mutlu mu oluyon. Tamam insanlar ozgur ama herseyin de bir siniri var. Ya giymeyeceksin yada aglamayacaksin.

161
98
yanıtYanıtla
Serkan Kaplan:

Allah genç erkeklerimize sağlam irade versin. Fıtrat denen birşey var.

135
70
yanıtYanıtla
Sadullah Biliktü:

Herkez meşur olma yolunda, ilk sen laf atmışsın ve kamerayı da açmışsın.Sen açık giyinirsen bakarlar tabi neden itiraz ediyorsun madem ki bedenini kıskanıyordun ozaman namahrem yerlerini göstermeyeceksin.

106
49
yanıtYanıtla
sümbülzade vehbi :

SEN RAHATSIZ EDİCİ DÜZEYDE GİYİNMEKTE ÖZGÜRSEN BİZLER DE GÖZÜMÜZÜ KAPATACAK DEĞİLİZ BİZ ERKEKLER DE ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ SİZİN SAVUNDUĞUNUZ ÖZGÜRLÜKLERDEN...

101
40
yanıtYanıtla
Yuksek Egitimli :

arabistan var. orada hic rahatsiz edici giyinmiyorlar. oralar hep ozgur.

yanıt21
yanıt41
corç:

öyle giyiniyorsan herkes bakabilir. görünmez değilsin en nihayetinde. bakmasınlar istiyorsan da ona göre giyineceksin o kadar basit.

102
32
yanıtYanıtla
Serdar Akdeniz:

rahatsız edici ya da değil giyimine göre veya giyinmemene göre sana bacağına orana burana olan bakışları göze alacaksın... ama laf atma ve küfretmek kimsenin haddine değil...

96
31
yanıtYanıtla
Kenan Polat:

rahatsız edici şekilde bakmışmış... sende giyme özgürlüğü var kabul ama onlardada bakma özgürlüğü var haspam... rahatsız olacak birşey yok.. giymekten rahatsız olmuyorsan bakılmasından da olmazsın.. hadi oradan..

83
37
yanıtYanıtla
Songul Uzun:

Bakanlar genç ve dişine göre olsa rahatsız olmaz içten içe sevinirdin bile adamlar dişine göre olmayında işine gelmemiş , ayrıca yarım video kimbilir başı nasıl oldu olayın.

69
46
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title