Haberler

İzmir Bayraklı'da Deve Güreşi Tartışması

İzmir'de Bayraklı Belediyesi'nin, bu yıl 8'incisini düzenlediği Deve Güreşleri Festivali, Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ ile HAYTAP İzmir İl Temsilcisi Esin Önder'i karşı karşıya getirdi.

İzmir'de Bayraklı Belediyesi'nin, bu yıl 8'incisini düzenlediği Deve Güreşleri Festivali, Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ ile HAYTAP İzmir İl Temsilcisi Esin Önder'i karşı karşıya getirdi. Karabağ, deve güreşlerinin bir kültür olduğunu ve Anadolu'nun kültürüne saldırıldığını ileri sürerken, Önder de Karabağ'ın kendilerine festivali yaptırmayacağına dair söz verdiğini belirterek, Biz Hasan Karabağ ile geçen yıl görüştük. Bize festivali bir daha yaptırmayacağına dair söz verdi. Biz de kendisine plaket verdik ama bu yıl yine festivali yaptı dedi.

İzmir'de Bayraklı Belediyesi, bu yıl 8'incisini düzenlediği Deve Güreşleri Festivali'ni, Smyrna Meydanı'nda düzenledi. Festivalin yapıldığı alanda, develerin beklediği meydanda, deve sucuğu yapıp satıldı. Çoğu Ege Bölgesi'nin çeşitli illerinden gelen 200 devenin güreştiği festivalde konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, festivale katılan vatandaşlara seslenerek, İzmir'in göbeğinde deve güreşi olur muymuş Olur mu diye sordu. Kalabalıktan Olur sesi yükselince, Mesele yok yanıtını verdi. Karabağ, daha sonra deve güreşlerini eleştirenlerin olduğunu hatırlatarak, İzmirin göbeğinde kadınlarımızı erkeklerimizi box yaptırıp, kafes dövüştürüp, canlarını acıtanlar deve güreşlerini bahane edip, kültürümüze saldırmasınlar. Bu bizim kültürümüz dedi.

'FESTİVAL YAPTIRMAYACAĞINA SÖZ VEREN KARABAĞ'A PLAKET VERDİK'

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir İl Temsilcisi Esin Önder ise Deve Güreşleri Festivali'nin yapılmasını eleştirdi. Geçen yıl Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın yanına gittiklerini ve festivali yapmamasını istediklerini söyledi. Önder, Hasan Karabağ ile yaptığımız görüşme sonucunda, bize bu festivalin yapılmayacağına dair söz verdi. Biz de bu duyarlılığından dolayı kendisine plaket verdik. Geçen yıl festival yapmadı. Bir hafta önce öğrendik ki tekrar festivali yapacak. O günden beri gözümüze uyku girmedi. Bir hafta boyunca festivalin yapılmaması için çabalıyoruz ama yine yapıldı. Karabağ, telefonlarımıza çıkmadı çünkü yüzü yok dedi.

Önder, deve güreşlerinin dinen caiz olmadığını da kaydetti. Deve Güreşi Festivali, bu tartışmaların ardında sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Karabağ Bayraklı Karabağ İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title