Haberler

Kur'an-ı Kerim yakma provokatörü Momika, kaçtığı Norveç'te tutuklandı

Güncelleme:

Kur'an-ı Kerim yakma provokatörü olarak bilinen Iraklı Salwan Momika, İsveç'ten iltica ettiği Norveç'te tutuklandı. Momika'nın İsveç'e geri gönderileceği öğrenildi.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonları ile bilinen Iraklı Salwan Momika'nın, iltica talebinde bulunduğu Norveç'te tutuklandığı ve sınır dışı edileceği bildirildi.

İsveç Göç Temyiz Mahkemesi tarafından 27 Mart'ta İsveç'ten sınır dışı edilme kararı onanan provokatör Salwan Momika'nın Norveç'e giderek yaptığı iltica talebi reddedildi. Norveç Göç Ofisinden yapılan açıklamada, Momika'nın 28 Mart'ta ilticasının kabul edilmediği, bu yüzden sınır dışı edilmesi amacıyla tutuklandığı belirtildi.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim Yakma Provokatörü Norveç'te Tutuklandı

Açıklamada, Dublin Sığınma Anlaşması gereği Momika'nın ilk iltica ettiği yer olan İsveç'e iadesine karar verildiği aktarıldı. İsveç Göçmenler Ofisi Müdürü Jesper Tengroth, Expressen gazetesine yaptığı açıklamada, Norveç'in Momika hakkında verdiği kararı kabul ettiklerini, Dublin Sığınma Anlaşması gereği Momika'nın İsveç'e teslim edileceğini söyledi.

İSVEÇ'TE MOMİKA'NIN ÇALIŞMA VE OTURMA İZNİ UZATILMAMIŞTI

İsveç Göç Temyiz Mahkemesi, 27 Mart'ta Göç Mahkemesi'nin Momika hakkında aldığı sınır dışı edilme kararını onadığını duyurmuştu. Momika ise Göç Temyiz Mahkemesi'nin kararı sonrası İsveç'i terk edip Norveç'e gittiğini ve Norveç'e iltica edeceğini söylemişti. İsveç Göçmenler Ofisi, Ekim 2023'te, Momika'nın 16 Nisan 2024'e kadar çalışma ve oturma izninin bulunduğunu, bu tarihten sonra sınır dışı edileceğini belirtmişti.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim Yakma Provokatörü Norveç'te Tutuklandı

Momika, karara itiraz edip davayı Göç Mahkemesi'ne götürmüştü. Göç Mahkemesi de Momika'nın oturma izni başvurusunda yanlış bilgi verdiğini ve bu yüzden Göçmenler Ofisinin sınır dışı kararını onadığını açıklamıştı. Momika, daha sonra kararı Temyiz Mahkemesi'ne götürmüştü.

İSVEÇ VE DANİMARKA'DA KUR'AN-I KERİM YAKMA PROVOKASYONLARI

Salwan Momika, başkent Stockholm'de geçen Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran 2023'te Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti. Momika, daha sonra Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği ile İsveç Parlamentosu önünde polis koruması altında birkaç kez Kur'an-ı Kerim yakmış, Irak bayrağını ayaklar altına almıştı. Momika, 24 Ağustos'ta da Stockholm Camisi önünde tekrar Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim Yakma Provokatörü Norveç'te Tutuklandı

Momika'nın 3 Eylül 2023'te Malmö kentinde polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakması ve onu engellemeye çalışan 15 kişinin gözaltına alınması nedeniyle protestolar düzenlenmişti. Momika son olarak 21 Ekim 2023'te Stockholm'ün merkezinde İsrail'e destek mitingi yaparak Kur'an-ı Kerim ve Filistin bayrağı yakmıştı. Momika'nın eylemlerinin ardından Danimarka Parlamentosu, 7 Aralık 2023'te kutsal kitapların yakılmasını ve bu kitaplara saldırıları yasa dışı kılan yasa tasarısını kabul etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Norveç İsveç İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Göçmenler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (46)

Köfteci Jardel:

Adam Arap ve anadili Arapça. Bizden çok daha iyi anlıyor okuduğunu.

51
372
yanıtYanıtla
Caner Alp:

Yani yakmakta haklı mı diyorsun ne demek istiyorsun

yanıt159
yanıt13
Köfteci Jardel:

Yakması elbette yanlış. Ama inanmayabilir.

yanıt41
yanıt119
Volkan Demirkan:

DIN YALAN VE INSANLARI AYIRMAK ICIN KURULMUŞ. BIZI YARATAN YÜCE GÜCTÜR, KITAB DEĞIL! UYANIN!!!

yanıt40
yanıt343
hsyn cskn:

hadi oradan köfteci Türk olupta milletine hainlik eden yok mu.sanki Adam yahudi bayrağına sarılmış baksana senin gibi aidiyeti belli olmayanlar kertenkele gibi kuyruk sallar durur

yanıt57
yanıt5
Tırpan:

Hz Peygamber efendimize de karşı çıkan Araplar olmuştu. İnanmayan karşı duran hep oldu olacaktır. Zaten mesele de burada başlıyor İnananlar ve inanmayanlar.

yanıt53
yanıt2
Köfteci Jardel:

Daha yazılanları bile anlamaktan aciz insanlara laf anlatmak kadar yorucu bir şey olamaz. Kardeşim senin karşında Arapça maç anlatsalar, amin dersin. Bu adamın anadili Arapça. Senden benden çok daha iyi anlar neyin ne olduğunu.

yanıt2
yanıt16
Delololiko:

1.Ana dili arapça olanlar ekstra ihtisad sahibi değilse kurandaki 1 ayetin %90 anlamaz. 2.Ana dili arapça olanlar kureş müşrikleri ilk karşı çıkanlardı.

yanıt4
yanıt1
Halil yılmaz:

Diğer Araplar anlamıyor mu? Senin derdin başka

yanıt3
yanıt0
Tırpan:

İnançlı binlerce milyonlarca Arap ve başka ırk hepsi salak bi tek bu dingil mi akıllı? Her zaman karşı çıkan olmuştur olacaktır. Hz.Musa'nın denizin ortasından geçirdiği insanlar bile ilk fırsatta demirden buzağı heykeli yapıp ona taptı. İnsanoğlu bu. şaşar beşer.

yanıt1
yanıt0
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title