Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Mehmet Akif, İstiklal Savaşı sırasında arkadaşı Eşref Edip ile şehir şehir gezerek vaazlarıyla, yazılarıyla Anadolu'da bağımsızlık ateşini hazırlamış, Kuvayımilliye ruhuna can katmıştır.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Mehmet Akif, İstiklal Savaşı sırasında arkadaşı Eşref Edip ile şehir şehir gezerek vaazlarıyla, yazılarıyla Anadolu'da bağımsızlık ateşini hazırlamış, Kuvayımilliye ruhuna can katmıştır." dedi.

Erdem, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla, "Anadolu Mektebi Okuma Grubu" ile Türk Tarih Kurumunca, kurumun konferans salonunda düzenlenen "İstiklal Şairini İstikbale Taşımak" adlı panelde yaptığı konuşmada, Ersoy'un İstiklal Marşı'nın Türk milletine ait olduğunu belirttiğini ve bu nedenle eseri "Sefahat" isimli kitabına almadığını aktardı.

"Kendini şiirleri, fikirleriyle Türkiye'ye adamış bir dava adamı" olarak tanımladığı Ersoy'un hayatının ilhamlar, dersler ve örneklerle dolu olduğuna işaret eden Erdem, "Mehmet Akif, İstiklal Savaşı sırasında arkadaşı Eşref Edip ile şehir şehir gezerek vaazlarıyla, yazılarıyla Anadolu'da bağımsızlık ateşini hazırlamış, Kuvayımilliye ruhuna can katmıştır. Mehmet Akif, şiirleriyle, idealleriyle, mütevazi hayatı ve karakteriyle örnek bir şahsiyet ve milletimiz için mühim bir ilham kaynağıdır." diye konuştu.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs de İstiklal Marşı'nın hiçbir millete nasip olmayan ve bir milletin tamamına mal olan muhteşem bir miras olduğunu bildirdi.

İstiklal Marşı'nın Türk milleti için bir şiirin ötesinde çok daha büyük bir değere sahip olduğuna dikkati çeken Örs, İstiklal Marşı'nın bugün yaşanan pek çok olayada ışık tuttuğunu belirtti.

"Batının çirkin yüzünü, bütün çıplaklığıyla yaşıyoruz"

Örs, bugün gerçekleşen olayların geçmişte yaşananlardan çok da farklı olmadığını vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yine, dünyayı asırlarca kana boğan ve kendisini medeniyet diye yutturmaya çalışan Batı'nın, çirkin yüzünü, karanlık yüzünü, sömürgeci tavrını, demokrasi, insan hakları gibi sözleri yüzyıllardır insanlara pazarlayarak, kendisinden başka toplumlara bu hakları vermek istemeyen, kendileri dışında kalan toplumları kana bulayan, aralarında nifaklar çıkararak savaşlar açan, onların inanç dünyalarını parçalayan, milli beraberliklerini yok etmeye çalışan tavırlarını son birkaç gündür yine bütün çıplaklığıyla gördük ve yaşıyoruz."

Müslüman Türk milletinin, binlerce yıl İslamın ve adaletin bayraktarlığını yaptığını anlatan Örs, bu bayraktarlık nedeniyle düşmanının çok olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, Anadolu Mektebi Okuma Grubunda bulunan lise öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy ile ilgili hazırladıkları yazıları katılımcılarla paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Orhan Erdem Eşref Edip Derya Örs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title