Haberler

"İşsizliğin Çaresi: Üretim"

Güncelleme:

Altepe, şehirlerin huzuruna kasteden birinci nedenin işsizlik olduğunu, işsizliğin de önüne ancak üretimle geçilebileceğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehirlerin huzuruna kasteden birinci nedenin işsizlik olduğunu, işsizliğin de önüne ancak üretimle geçilebileceğini söyledi. Bursa´nın üretim gücünü her geçen gün artıran ve kendi markalarını oluşturmaya başlayan bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "İnşallah önümüzdeki yıllarda, başta işsizlik olmak üzere diğer alanlarda da çevre illere büyük faydalarımız olacak" dedi.

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞ-KUR İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması´nın (BİİB´12) tanıtım toplantısı, Almira Otel´de yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ve İŞ-KUR İl Müdürü Kasım Tilki´nin de katıldığı tanıtım toplantısında, 3 gün boyunca devam edecek olan ve özel sektörle iş arayanları buluşturacak organizasyonla ilgili basın mensuplarına bilgiler verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugün şehirlerin huzuruna kasteden birinci önceliğin işsizlik olduğunu, insanların iş ihtiyacının ortadan kaldırılmasının huzurun tesis edilmesi açısından önem taşıdığını ifade etti. Kentlere göçün genellikle iş imkanlarından ve istihdamdan kaynaklandığını, her alanda artan nüfusa yeterli olamayan tarım alanlarına alternatif bir takım üretimlerin yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Altepe, Bursa´nın bu konuda şanslı kent konumunda bulunduğunu söyledi. 19´u organize sanayi olmak üzere 25 sanayi bölgesiyle tüm dinamikleriyle üreten bir kent olduklarını ve üretim imkanlarının gün geçtikçe arttığını kaydeden Başkan Altepe, "İşsizliğin önlenmesinde tüm tedbirler üretime dayanmış oluyor. Üretim ne kadar gelişirse ve kalitesi artarsa, işsizlik konusunda da sıkıntılar en aza iner" dedi.

Başta işsizlik olmak üzere her konuda çevre illere de çözümler sunan vazgeçilmez kent olmak istediklerini, çalışmaları bu hedef doğrultusunda yoğunlaştırdıklarını ifade eden Başkan Altepe, Türkiye´ye model olma yolunda daha da ileri seviyelere çıkmak için yerli markaların üretilmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. Konuya ilişkin adımlar attıklarını ve üretimde kabuk değiştirmeye, kendi markalarını oluşturmaya başladıklarını vurgulayan Başkan Altepe, Bursa'nın ilerleyen yıllarda olduğundan çok fazla iş ve aş dağıtan, huzurun tesis edildiği şehir olacağını öne sürdü. Başkan Altepe, "Bursa´da başta raylı sistem araçları olmak üzere başlattığımız ve sonuç aldığımız birçok üretim konusu var. Kendi markalarımızı oluşturmak için yola çıktık ve sonuçlar almaya başladık. Katlı otoparklardan çevre üretimlerine, raylı sistemlere kadar yüzde 100 Türk sermayesiyle üretime geçtiğimiz ürünler var. İnşallah yerli otomobili de Bursa üretmiş olacak" diye konuştu.

´Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması´nı düzenleyen kurumları kutlayan Başkan Altepe, Türkiye ve dünya gündemini meşgul eden işsizlik konusunda hem özel sektöre hem de iş arayanlara benzersiz fırsatlar sunacak organizasyonun Bursa ve Türkiye ekonomisi açısından hayırlı sonuçlar doğuracağına inandıklarını ifade etti.

Tanıtım toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Hüseyin Eren ise; bilginin ve insan gücünün öneminin daha da belirgin hale geldiği günümüzde bireylerle kurumlar arasındaki iletişimin kuvvetlendirilmesi ve sürdürülmesinin temel zorunluluk olduğunu, bu zorunluluğun gereklerinin yerine getirilmesinde kişi ve kurumlara büyük görevler düştüğünü söyledi. Eren, organizasyonun insan kaynağıyla iş dünyası arasında yakın ilişki kurulmasına ve bu ilişkilerin sağlam esaslara oturtulmasına yarayacağını ifade etti.

İŞ-KUR İl Müdürü Kasım Tilki de konuşmasında, organizasyon hakkında bilgilere yer verdi. Tilki, 22-23-24 Kasım 2012 tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilecek BİİB´12´nin eleman arayan firmalarla iş arayanlar arasında köprü vazifesini göreceğini kaydetti. BİİB´12 kapsamında Bursa´nın önde gelen 150 firması tarafından kurulan stantlarda insan kaynakları süreci hakkında bilgilendirme yapacağını ve ihtiyaç duyulan alanlarda sonuca ulaşacağını belirten Tilki, "İlimiz işgücü piyasasına önemli kazanımlar katacağına inandığımız BİİB´12´ye tüm vatandaşlarımızın yoğun katılımını beklemekteyiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Battal Keskin Recep Altepe Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title