Haberler

iPhone etkin değil iTunes'a bağlanın sorunu nasıl çözülür?

Güncelleme:

iPhone'unuzu sorunsuz bir şekilde kullanıyorken, beklenmedik bir anda "iPhone etkin değil. iTunes'a bağlanın" yazan bir ekranla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunu nasıl çözebileceğinizi fotoğraflarla destekleyerek adım adım anlattık.

Apple'ın paylaştığı bilgiye göre, iPhone etkin değil hatasının başlıca sebeplerinden biri etkinleştirme sunucusunun o an için kullanılamıyor olmasından kaynaklıdır. Eğer Sistem Durumu sayfasında, iOS Aygıtını Etkinleştirme yazısı kırmızı veya turuncu yanıyorsa, Apple'dan kaynaklı bir sorun var demektir. Yeşil yanıyorsa çözüm adımlarını uygulayın.

Bu arada Telefon SIM kartı okumuyor: Düzeltme yöntemleri? – 2022

iPhone etkin değil, iTunes'a bağlanın çözümü

Öncelikle iPhone'unuzu yeniden başlatın. Hücresel veri bağlantısı kullanıyorsanız Wi-Fi ağına (veya tam tersi) bağlanın. Eğer etkinleştirme sunucusunun geçici olarak kullanılamadığını söyleyen bir uyarıyla karşılaşıyorsanız birkaç dakika bekleyin. Ardından telefonu yeniden kapatıp açın. Bir ihtimal sorun düzelebilir.

Hala iPhone etkin değil, iTunes'a bağlanın uyarısı görüyorsanız aşağıdaki çözüm önerilerini deneyin:

1) iCloud ile iPhone'u sıfırlayın

Bilgisayarınızdan veya başka bir cihazdan tarayıcıyı açıp icloud.com adresine girin. Apple Kimliğiniz ile oturum açın. Ardından açılan ekrandaki "iPhone'u Bul" bölümüne girin.

    iPhone'unuzun konumunun gözüktüğü bir harita açılacak. Sol köşede yer alan "iPhone'u Sil" butonuna tıklayın. Telefonunuz fabrika ayarlarına döndürülecek ve içindeki tüm veriler kalıcı olarak silinecektir.

    Sıfırlama işlemi tamamlandıktan sonra iPhone'unuz kendiliğinden yeniden başlayacak ve "iPhone etkin değil. iTunes'a bağlanın" hatası çözülecektir. Aynı sorunu yaşamaya devam ediyorsanız, diğer aşamaya geçelim.

    2) Kurtarma Modunu kullanarak iPhone'u sıfırlayın

    Bu işlem için bir bilgisayara ve Lightning kablosuna ihtiyacınız var. Windows kullanıyorsanız Microsoft Store'dan iTunes programını yükleyin. Mac kullanıyorsanız Finder'ı açmanız yeterli.

    Kablonun bir ucunu bilgisayarın USB girişine, diğer ucunu da telefona takın ve kullandığınız iPhone'un modeline göre kurtarma moduna alın:

    iPhone 8 veya sonraki modeller, iPhone SE (2. nesil) dahil: Sesi aç düğmesine kısaca basın. Sesi kıs düğmesine kısaca basın. Ardından, kurtarma modu ekranını görene kadar yan düğmeyi basılı tutun.

    iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPod touch (7. nesil): Üst (veya yan) düğmeyle sesi kıs düğmesini aynı anda basılı tutun. Kurtarma modu ekranını görene kadar her iki düğmeyi basılı tutmaya devam edin.

    iPhone 6s veya önceki modeller, iPhone SE (1. nesil) ve iPod touch (6. nesil) veya önceki modeller: Ana Ekran düğmesini ve üst (ya da yan) düğmeyi aynı anda basılı tutun. Kurtarma modu ekranını görene kadar her iki düğmeyi basılı tutmaya devam edin.

      Bilgisayar telefonunuzu algılar algılamaz iTunes'ta "iPhone'un güncellenmesini veya geri yüklenmesini gerektiren bir sorun var" uyarısı görürsünüz. Bu aşamada "Geri Yükle" butonuna tıklayarak iTunes'un en son iOS sürümünü indirmesini sağlayın.

        Bilgisayarınız, verilerinizi silmeden yazılımı yeniden yüklemeyi deneyecek. Telefonun yazılımı bilgisayarınız tarafından indirilirken bekleyin. İndirme işlemi 15 dakikadan fazla sürerse ve iPhone kurtarma modu ekranından çıkarsa indirme işlemi bitene kadar bekleyin. Bittikten sonra yeniden kurtarma moduna almanız gerekiyor.

        Siz hiçbir şey yapmadan geri yükleme işlemi iTunes tarafından halledilecektir. İşlem tamamlanıp iPhone'unuz açıldıktan sonra Apple Kimliğinizle oturum açıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu adımlar "iPhone etkin değil. iTunes'a bağlanın" sorununu çözecektir.

        3) Apple Destek bölümüne ulaşın

        Hala sorun devam ediyorsa Apple Destek ile iletişime geçmekten başka çareniz yok. Muhtemelen sizin müdahalenizle düzelemeyecek bir sorun vardır. Bu durumda Apple'dan destek almak için 0216 282 15 11 numaralı müşteri hizmetlerine ulaşabilirsiniz.

        – iPhone etkin değil iTunes'a bağlanın sorunu nasıl çözülür? için anlattığımız adımlar işinize yaradı mı? Görüşlerinizi yorumlarda veya SDN Forum'da paylaşabilirsiniz.

        Kaynak: Shiftdelete / Güncel

        Cep Telefonu Apple Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title