Haberler

İnternet Haber Siteleri, Basın Kanunu Kapsamına Alınıyor

Güncelleme:

İnternet haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınmasını öngören kanun tasarısı TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

İnternet haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Adalet Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplanarak, Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele aldı.

İNTERNET ORTAMINDAKİ RESMİ İLANLAR BASIN İLAN KURUMU ARACILIĞI İLE YAYINLANACAK

Komisyonda kabul edilen tasarıya göre, internet ortamındaki resmi ilanlar, Basın İlan Kurumu aracılığı ile yayınlanacak. İnternet ortamında yayınlanan resmi ilan ve reklamların tespiti ve takibinde, Basın-İlan Kurumu ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu iş birliği içinde çalışacak.

Kamu tüzel kişiliklerine ait resmi internet sitelerinde yayınlanacak ilan ve reklamlara ilişkin özel kanun hükümleri saklı olacak.

İNTERNET HABER SİTELERİ 5187 SAYILI BASIN KANUNU'NUN KAPSAMINA DAHİL EDİLİYOR

Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkındaki Kanun'ndaki haber ve fotoğraf ajansları ibaresine internet haber siteleri de eklenerek, internet haber sitelerinin çalışanları da aynı kapsama alınıyor. Ayrıca İnternet haber siteleri 5187 sayılı Basın Kanunu'nun kapsamına dahil ediliyor.

SÜRELİ YAYIN TANIMINA İNTERNET HABER SİTELERİ DE EKLENİYOR

Tasarı ile internet haber sitelerinin Basın Kanunu'nun kapsamına alınmasına paralel olarak süreli yayın tanımına internet haber siteleri de ekleniyor ve internet haber sitesinin tanımı, "internet ortamında haber ya da yorum niteliğinde yazılı, görsel veya işitsel içeriklerin sunumunu yapan süreli yayın" olarak belirleniyor.

İnternet haber sitelerine sahibinin, varsa temsilcisinin veya sorumlu müdürünün adları, adresleri, haber sitesinin faaliyet gösterdiği işyeri adresi ile yer sağlayıcının adı, adresi ve ticari unvanı, kendilerine ait internet ortamında kullanıcıların ana sayfadan doğrudan ulaşabileceği şekilde ve iletişim başlığı altında bulundurma zorunluluğu getiriliyor. İnternet haber sitelerinde bir içeriğin internette ilk kez sunulmaya başlandığı tarih, her erişildiğinde değişmeyecek şekilde içeriğin üzerinde belirtilecek.

İnternet ortamında yayınlarını sürdüren internet haber siteleri, beyanname vermeleri halinde, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanundaki yükümlülükleri devam etmek kaydıyla faaliyetlerini Basın Kanunu çerçevesinde yürütecek.

YAYIN DURDURMA CEZASINA TABİ OLMAYACAKLAR

İnternet haber siteleri, gazete ve dergi gibi süreli yayınlara Basın Kanunu'na göre belirtilen beyanname yükümlülüğünü gereği gibi yerine getirmemeleri halinde uygulanan yayın durdurma cezasına tabi olmayacak.

Beyanname vermeyen internet haber sitelerinin, Cumhuriyet Başsavcısının talebi üzerine Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından internet haber sitesi vasfının kaybedildiğine karar verilecek.

İÇERİKLER 6 AY MUHAFAZA EDİLECEK

İnternet haber siteleri yayınladıkları içerikleri, doğruluğu ve bütünlüğü sağlanmış şekilde 6 ay süreyle muhafaza edecek ve gerektiğinde, talep eden yetkili mercilere teslim edilmesi zorunda olacak.

Yayının herhangi bir şekilde soruşturma ya da kovuşturma konusu yapılması halinde, bu işlemlerin sonuçlandığının yetkili mercilere, ilgili internet haber sitesine yazılı olarak bildirilmesine kadar soruşturma ya da kovuşturma konusu yayın kaydının saklanması zorunlu olacak.

İnternet haber sitesi sorumlu müdürü, düzeltme ve cevabı, kullanıcıların ana sayfadan doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında bir hafta süreyle yayınlayacak.

İnternet haber siteleri, düzeltme ve cevap yazısının yayınlanmaması halinde, hakim, masraflar yayın sahibi tarafından karşılanmak üzere bu yazının iki internet haber sitesinde yayınlanmasına karar verebilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet İyimaya Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500

Yorumlar (8)

!!!:

EVET AMA DOGRU HABERCILIK MADDESI DE KONULMALI...MALUM MANSETLE ICERIK BIRBIRINDEN FARKLI..MANSETTE KESIN DIYIP ICERIK DE OLABILIR DIYE DUSUNULUYOR GIBI IFADELER KULLANILMADAN ARTIK BI ZAHMET..

17
0
yanıtYanıtla
KAAN:

YAZIK YA VALLA YAZIK Bİ HALKA BUKADAR ZULM YAPILMAZ NE İSTİYORSUNUZ BU MİLLETTEN Bİ HABER ALDIĞIMIZ YORUM YAZDIĞIMIZ İNTERNET HABERLERİ VARDI ODA SANSÜR YİYECEK İYİCE İRAN YAPTILAR ÜLKEYİ

10
2
yanıtYanıtla
kürdün sesi:

hele hele pkk yayin organlari ve onlarin yalakalari icin bir maddede varmi bu kanunda??? Mesela hergün pkk temsilcileri dolayli olarak reklam yapiliyor ve millet buna alistiriliyor, artik sehit haberi ya hic verilmiyor yada birkac gün sonra veriliyor, verilsede haberlerin son sirasinda, bununla ilgili yani milletin milli ve manevi degerlerini ayni zamanda ülkemizin bagimsizligini ve bütünügünü tehlikeye sokanlarin taltif edilip iadeyi itibar edilmesi icin cabalayan basin icinde bir madde varmi? Teröristlerin her konusmasini sok haber, aponun bilinmeyen yanlari ve resimleri diye milleti yaralayan, sehitlerimizi yok sayan basin icinde dur diyecek maddeler varmi? Ben Kürdüm ama Türkle Kürt arasinda vatandas olarak ve kardeslik yönünden hicbir ayricaligin olduguna inanmiyorum, Türk Kürt kardestir, lanet olsun pkk ya cünkü en büyük zarari pkk dan gördük ve görüyoruz

9
2
yanıtYanıtla
YAKUT TAŞLI:

SAHTEKARLIK AYUĞA ÇIKINCA SİVİL İTATSIZLIĞA KARŞI YASAK ÇIKARMAKTAN BAŞKA ÇARE YOKTUR!!!

8
2
yanıtYanıtla
KILIÇ:

VURGUNCULARDAN DAHA HIZLI HABER ALACKMIYIZ GERÇİ ÜLKEMİZ EKENOMİSİ VURGUN VE RANT EKENOMİS AMA BİR GÜN ÇÖKERSEK ŞAŞIRMAM ÇÜNKÜ ÜRETİM BİTİYOR HERKES TARLA ALIP SATIYOR

6
3
yanıtYanıtla
umarız bunada bir çözüm bulmuşlardır:

umarız ajansların isdedigi yüksek üyelik ücretinede bir çözüm getirmişlerdir devletin hertürlü imkanı ellerinde ücretsiz basın kartı ile haber kaynagına hiç bir ücret ödemeden haber yapıyorlar sonrada yüksek fiyata satıyorlar

3
2
yanıtYanıtla
haber halkın ortak malıdırfgdfg@fgdfg.com:

bizce haber sanet eseri degildir telif söz knusu olmamalı

yanıt0
yanıt0
AHMET:

KISACA burayada anlık sansür konacak veeeeeeeeeee en önemlisi ARTIK YAYINLANAN BÜTÜN YAZILARIN SORUMLUĞUĞU İNTERNET SİTESİNE AİT OLACAK.....BUDA ŞUNU DOĞURACAK İNTERNET SİTESİ İÇİNDE EN UFAK SERZENİŞ BULUNAN YAZIYI YAYINLAMAYACAK...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title