Haberler

İBB Meclisi'nde Deniz Gezmiş anmasına AK Parti ve MHP'den tepki

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi toplantısında CHP'li Nuri Aslan, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı andı. Aslan, 3 ismin kutuplaşmanın kurbanı olduklarını belirterek "Fikirleri hala hayattadır." derken AK Partili Faruk Gökkuş, "Tam bağımsız Türkiye eyvallah ama" ifadelerini kullanarak Gezmiş ve arkadaşlarının uyguladıkları yöntemin kabul edilemeyeceğini belirtti. MHP'li Orkun Ayhan'ın ise mikrofonu kapatıldı, CHP'li üyeler masalara vurdu.

İBB Meclisi mayıs ayı birinci birleşimi Saraçhane'deki belediye binasında Meclis 1. Başkanvekili CHP'li Nuri Aslan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıya Aslan'ın, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıyla ilgili sözleri damga vururken AK Partili ve MHP'li üyeler Aslan'ın sözlerine tepki gösterdi.

"MİLLETİ BİRBİRİNE DÜŞMAN ETMEYE ÇALIŞANLARIN KURBANI OLDULAR"

Toplantının gündem dışı bölümünde konuşan Aslan, mayıs ayı içerisindeki anma ve olaylara değinip 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı andı. Gezmiş ve arkadaşlarını, Türkiye için güzel hayalleri, umutları ve dilekleri olan gençler olarak niteleyen Aslan şöyle konuştu:

"Onların en büyük dilekleri neydi biliyor musunuz? Tam bağımsız Türkiye idi. Halkın refahı ve mutluluğuydu. Ne yazık ki onlar da bu ülkenin kara kış günlerinde kutuplaşmanın, ayrıştırmanın milleti birbirine düşman etmeye çalışanların kurbanı oldular. Gencecik yaşta görüşleri nedeniyle idam sehpasına çıkarıldılar, doğru bildiklerinden o sehpada asla vazgeçmediler. O nedenledir ki bugün onların fikirleri hala hayattadır. Fidanlar yeşermiş, kök salmış, ağaç olmuştur. Türkiye'nin bağımsızlığı için can veren Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı rahmetle anıyorum. Yaşasın tam bağımsız Türkiye."

İBB Meclisi'nde CHP'li üyenin Deniz Gezmiş'i anmasına AK Parti ve MHP'den tepkiNuri Aslan

"TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE EYVALLAH AMA UYGULADIKLARI YÖNTEM KABUL EDİLEMEZ"

Konuşmanın ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, Başkanvekili Aslan'ın meclisi ideolojiden uzak, tarafsızlıkla yönetmesi gerektiğini ve üslubunun da kendisine yakışmadığını söyledi.

Aslan'ın Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıyla ilgili sözlerini eleştiren Gökkuş, "Deniz Gezmişlerin, idealleri, metotları sizin ideolojik tercihinizdir, tartışılmaz. 'Tam bağımsız Türkiye' eyvallah ama Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının uyguladıkları yöntem, yol ve eylemlerin kabul edilmesi mümkün değil. Bununla ilgili önce sizin partinizin geçmişiyle bu noktada helalleşmesi lazım. Orada (TBMM'deki idam oylaması) kimler meclise katılmadı, kimler mecliste 'evet' verdi bununla ilgili CHP"nin bir özeleştiri yapması lazım." diye konuştu.

İBB Meclisi'nde CHP'li üyenin Deniz Gezmiş'i anmasına AK Parti ve MHP'den tepkiFaruk Gökkuş

"GÜVENLİK GÜÇLERİMİZLE ÇATIŞMAYA GİRMİŞ BİR KİŞİDİR"

MHP Grup Başkanvekili Orkun Ayhan da söz alarak Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mecliste anılmasını doğru bulmadığını dile getirdi. Deniz Gezmiş'in eylemlerine değinmek istediğini belirten Ayhan, şöyle konuştu:

"Silah tehdidi ile İş Bankasını soymuş. İstanbul'da birçok soygun ve gasp eyleminde bulunmuş. ODTÜ'de görevli bir kişinin arabasını silah zoruyla gasbetmiş. Zorla evine girilen bir astsubayın eşinin silahla yaralanmasına sebebiyet vermiş. Bir astsubayı silah zoruyla kaçırmış. Türk polisine kurşun sıkmış. Şarkışla ve Gemerek'te güvenlik güçlerimizle, Türk askeriyle silahlı çatışmaya girmiş bir kişidir."

İBB Meclisi'nde CHP'li üyenin Deniz Gezmiş'i anmasına AK Parti ve MHP'den tepkiOrkun Ayhan

CHP'Lİ ÜYELER MASALARA VURDU

Ayhan'ın sözleri üzerine CHP meclis üyeleri masalara vurup, alkışlı protestoda bulunurken Başkanvekili Aslan, üyeleri uyardı. Konuşmasına kaldığı yerden devam eden Ayhan, silahlı eylemler yoluyla devletin, anayasal düzene başkaldıran bir kimsenin burada anılmasını doğru bulmadıklarını dile getirdi. Bu sırada Ayhan'ın mikrofonu görevliler tarafından kapatıldı.

"ANILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ"

Başkanvekili Aslan'ın tekrar mikrofonunu açtırdığı Ayhan, "Biz bu kişinin yaptığı eylemleri terör, kurduğu örgütü terör örgütü olarak nitelendiriyoruz. Anayasal düzene karşı olan bu vatandaşın anılmasını da doğru bulmuyoruz." dedi.

"3 FİDANI ANMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Son olarak söz alan CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan, meclisin gereksiz yere gerilmesini istemediklerini ve İstanbul için hizmet üretmek istediklerini söyledi. Muhalefetin daha düşünceli olmasını isteyen Özcan, "Onlar ne derse desin biz burada 3 fidanı anmaya ve tam bağımsız Türkiye demeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Deniz Gezmiş Hüseyin İnan Yusuf Aslan Nuri Aslan AK Parti İstanbul Türkiye MHP Politika Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

500

Yorumlar (15)

Doğrucu:

Osmanlıyı ansalardı sorun çıkmazdı ama :))

48
91
yanıtYanıtla
Güven önemlş:

sinanı da ansınlar

yanıt27
yanıt7
sade vatandaş:

püsküllüyü unuttun

yanıt11
yanıt18
Ahmet Çakır:

terörist bayrağı asmadıklarına dua edin Her şey çok güzel oldu size.

72
48
yanıtYanıtla
DEVLET BAŞA:

bir köminis te rahmet okumak cehalet işidir. usül yok uslüb yok cehalet çok

69
49
yanıtYanıtla
Oliver:

"de" ayrı yazılır serkan :D

yanıt2
yanıt0
Baba Yabgu:

Leninciler tam bağımsız Türkiye için değil sosyalist komünist bir ülke için uğraşıyorlardı

83
19
yanıtYanıtla
Melisa Ozkan:

Deniz gezmis Ulkesini seven Ve Turkiyenin bagimsizligi icin Amerika Ya karsincikan bir baba yigitir Allah mekanlarini cennet eylesin

51
50
yanıtYanıtla
Erol Birol :

Amin Amin Amin

yanıt19
yanıt23
Baba Yabgu:

Devrimci anmak istiyorsanız Osman Batur var bunlar zoytarı

27
20
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title