Haberler

Hüda-Par Batman'daki Silahlı Saldırı ile İlgili Açıklama Yaptı

Hüda-Par Batman İl Başkanı Aydın Gök, Batman'daki silahlı saldırı olayına partilerinin isminin karıştırılmasına tepki gösterdi.

Hüda-Par Batman İl Başkanı Aydın Gök, Batman'daki silahlı saldırı olayına partilerinin isminin karıştırılmasına tepki gösterdi. Aydın Gök, Batman'da yaşanan silahlı saldırıda partilerinin herhangi bir ilgisinin olmadığını belirterek, olayın bir an önce aydınlatılmasını istedi.

Parti il binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Aydın Gök, olayda hayatını kaybeden Özcan Temel'in ailesine başsağlığı diledi. Kamuoyunun doğru bilgilenmesi için olayı kısaca anlatan İl Başkanı Aydın Gök, "Dün akşam saatlerinde parti üyelerimizin, parti tanıtım çalışmaları için broşür dağıttığı İpragaz Mahallesi'nde PKK'lı 40-50 kişi önlerini keserek hakaret etmiş ve partili üyelerimizin konuşmalarına fırsat vermeden sopa ve taşlarla kendilerine saldırmıştır. Üyelerimiz kesinlikle saldırıda bulunmamışlar, kendilerini savunmak zorunda kalmışlardır. 10 dakika süren arbede sırasında silah sesi duyulmamıştır. Halk buna şahittir. Olay yerinin uzağında ve olaydan yaklaşık yarım saat sonra bir düğünde meydana gelen üzücü hadisenin bu arbede ile bir ilgisi yoktur. Gerçekleşen saldırının partimiz ile hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

Partilerinin maksatlı olarak bu olayla ilişkilendirildiğini öne süren Gök, herkesi sağduyuya davet etti. Gök, "Üyelerimizin, partimizin tanıtım broşürlerini dağıttığı sırada engellenme amaçlı saldırıya uğraması ve çıkan kısa süreli arbedenin gerçekleşen bu saldırı ile ilişkilendirilmesi maksatlı ve yönlendirme amaçlı olduğu ortadadır. Özellikle PKK/BDP çevrelerine yakınlığı ile bilinen kimi haber ajanslarında bu menfur olayın çarpıtılması, yaklaşan yerel seçimlerde aleyhimize kullanılmak üzere tamamen kirli ve çirkin iftira kampanyasının devamıdır. Bir gencimizin hayatını kaybetmesi ve birkaç kişinin de yaralanması olayında partimizi suçlama kolaylığına kaçmak, asıl failleri himaye etmektir. Bu suçlama ve iftiralar, faillerle suç ortaklığından farksızdır. Olayın aslı ortaya çıkarılmadan ve hiçbir delil olmadan ateşe benzin dökercesine sorumsuz açıklamalar yapmak, halkımıza yapılacak en büyük kötülüktür. BDP'nin bugüne kadar Hüda-Par teşkilatlarına ve üyelerine yapılan onlarca saldırıya karşı sessiz kalması, Batman'da yapılmak istenen provokasyona zemin hazırlamış, provokatörlerin elini güçlendirmiştir. Bugüne kadar parti binalarımıza ve üyelerimizin evlerine, araçlarına yönelik taşlı, sopalı, bombalı onlarca saldırılara karşı itidalli ve sağduyulu duruşumuzu muhafaza ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Bu konudaki tavrımıza ve duruşumuza tüm halkımız şahittir. Bu kapsamda BDP'li yetkililerin kullandıkları dile dikkat etmeli ve kışkırtıcı tutum ve davranışlardan kaçınmalarını tavsiye ediyoruz. Bu olayın aydınlatılmasını herkesten çok bizler istemekteyiz, bir an önce aydınlığa kavuşturulmasını diliyoruz. Bu menfur hadisenin bir an önce aydınlatılması için devlet üzerine düşeni yapmalıdır. Olayın faili meçhul kalması, halkımız arasına fitne koymaya hizmet eder, olayın tüm yönleri adli veya siyasi boyutuyla araştırılmalıdır. Soruşturma çok yönlü ve objektif biçimde yapılmalı, fail veya failler bir an önce tespit edilip adalet önüne çıkarılmalıdır" şeklinde konuştu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aydın Gök İpragaz Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title