Haberler

"Hipertansiyon Avcıları Yarışması"

Güncelleme:

Genç mucitler hipertansiyonun kontrol altında tutulması için kolları sıvadı.

Türk Kardiyoloji Derneği"Hipertansiyon Avcıları Yarışması"

"Hipertansiyon Avcıları" yarışmasının mucitleri belli oldu!

Yarışmanın birincisi "Unutmatik" adlı çalışması ile 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Senay Liçina oldu.

Türk Kardiyoloji Derneği tarafından düzenlenen ve Novartis'in koşulsuz desteğiyle gerçekleştirilen "Hipertansiyon Avcıları Yarışması"nın kazananları ödüllerini Dünya Hipertansiyon Günü'nde aldılar.

Kazananlara ödülleri*, 15 Mayıs 2013 Çarşamba günü Ritz Carlton Otel'de düzenlenen basın toplantısında verildi. Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Kozan, Genel Sekreteri Prof.Dr. Mustafa Kemal Erol, Hipertansiyon Çalışma Grubu Başkanı Yardımcısı Prof.Dr. Alparslan Birdane ve Basın ve Halkla İlişkiler Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Karpuz basın toplantısında yaptıkları açıklamalarda hipertansiyonun kontrol altına alınmasının öneminden bahsettiler. Toplantıda Türk Kardiyoloji Derneği, Dünya Hipertansiyon Günü ile ilgili mesajlarını basınla paylaştı ve çarpıcı bilgilerin altını çizdi;

Türkiye'de her dört ölümden birinin sebebi hipertansiyon

Türkiye'de her üç kişiden biri hipertansiyon hastası

Ülkemizde hipertansiyon farkındalık oranı %55, kontrol oranı ise tüm hipertansiflerde %25

Hipertansiyon, tedavi edilmediğinde kalp hastalığı, felç, böbrek hastalığı, körlük gibi ciddi sonuçlara yol açabiliyor

Türk Kardiyoloji Derneği sağlıklı kan basıncına sahip olmak için şunlara dikkat çekti:

Kilonuzun sağlıklı düzeyde tutulması

Sigaranın bırakılması

Sağlıklı beslenme ve tuz tüketiminin azaltılması

Hareketli yaşam tarzının tercih edilmesi

Her üç kişiden birinin hipertansiyon hastası olduğu ülkemizde konuya dikkat çekmek amacı ile düzenlenen "Hipertansiyon Avcıları"yarışmasının duyurusu bir yıl önce yine Dünya Hipertansiyon Günü'nde yapılmıştı.

Bu süreçte 798 kişinin başvurduğu yarışmanın kazananları halk oylaması ile belirlendi. Yarışma kurallarına uygun olan 134 eser, yarışmanın web sitesi olan www.hipertansiyonavcilari.com'da yayınlandı. Başvuranlar arasından jürinin oylaması ile belirlenen ilk 20 eser http://apps.facebook.com/hipertansiyonoylama isimli Facebook sayfasında halk oylamasına sunuldu. Halk oylamasında toplam 2.710 oy kullanıldı.

Bir "fikir ve icat projesi" olan yarışma, hipertansiyon tedavisi alan hastaların, tedavilerini doktorları tarafından verildiği şekilde ve düzenli olarak almalarına destek olmayı amaçlıyor. Bu yarışmada katılımcılardan, ailelerinde ve çevrelerinde bulunan hipertansiyon hastası yakınları için, doktorlarının önerdikleri tedavilerini düzenli olarak uygulamalarını sağlayacak icatlar geliştirmesi istendi. Adaylar yarışmaya çizim, fotoğraf ve uygulamalarıyla katıldı.

30 Nisan saat 18.00'de sonuçlanan halk oylamasına göre kazanan ilk beş isim ve çalışmaları şu şekilde:

1. Senay Liçina – İstanbul – 900 oy aldı

Eserinin adı: "Unutmatik" / 13 yaşında – 7.Sınıf  Gaziosmanpaşa Ülkü İlköğretim Okulu öğrencisi

2. İrfan Bilal Özcan – İstanbul – 790 oy aldı

Eserinin adı: "Hiper Hatırlatıcı" / 12 yaşında - 6.Sınıf Gaziosmanpaşa Ülkü İlköğretim Okulu öğrencisi

3. Demircan Taşkonak – Ankara - 285 oy aldı

Eserinin adı: "Asistan Saat" / 24 yaşında – ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği öğrencisi

4. Zeynep Başalan – İstanbul – 212 oy aldı

Eserinin adı: "Akıllı Taşlı Yüzük" / 13 yaşında - 7.Sınıf Gaziosmanpaşa Ülkü İlköğretim Okulu öğrencisi

5. Rida Berilğen – İzmir - 210 oy aldı

Eserinin adı: "Ab-ı Hayat" / 29 yaşında – Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesi, Kardiyoloji Uzmanı

Yarışma jürisinde; Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Kozan, Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Kemal Erol, TKD Hipertansiyon Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Doğan Erdoğan, İrfan Sayar (Porof. Zihni Sinir), Endüstriyel Tasarımcı ve Eğitmen Hakan Gencol, Reklamcı/Kreatif Direktör Çağlar Gözüaçık ve Novartis Eğitim Müdürü Devrim Keklik yer aldı.

*Yarışmanın Ödülleri:

Birinciye Ipad 2.0,

İkinciye Playstation 3,

Üçüncüye PSP Vita,

Dördüncüye Ipod Touch,

Beşinciye Ipod Classic

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Kardiyoloji Derneği Kemal Erol Novartis Kozan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title