Haberler

Hakkarili muhtar, 'Yaşlılar evden çıkmasın' diye ev ev dolaşıp maske dağıtıyor

Güncelleme:

Hakkari'nin İnanlı Köyü Muhtarı Mehmet Yılmaz, koronavirüs tedbirleri kapsamında, 'yaşlılar evden çıkmasın' diye kendi imkanlarıyla aldığı maskeleri, kapı kapı dolaşarak 65 yaş üstü vatandaşlara dağıtıyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı İnanlı Köyü Muhtarı Mehmet Yılmaz, pandemi sürecinde maske, temizlik ve hijyen kurallarına dikkat çekmek amacıyla, köyde ikamet eden 65 yaş üstü vatandaşlara maske dağıtıyor.

Yüksekova'ya 5 kilometre uzaklıkta bulunan 600 haneli İnanlı Köyü Muhtarı Mehmet Yılmaz, koronavirüs ile mücadele kapsamında ev ev dolaşarak halkı bilgilendiriyor. Muhtar Yılmaz, ayrıca kendi imkanlarıyla aldığı maskeleri evden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlara dağıtarak, bu süreçte evden çıkmamaları, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyması konusunda uyarıyor. Yılmaz'ın bu davranışı köylülerin takdir toplarken, vatandaşlar muhtarın uyarılarını dikkate aldıklarını ve pandemi boyunca gerekli tüm kurallara uyacaklarını dile getirdi.

Hakkarili muhtar, 'Yaşlılar evden çıkmasın' diye ev ev dolaşıp maske dağıtıyor

YAŞLILAR EVDEN ÇIKMASIN DİYE MASKE DAĞITIYOR

Muhtar Yılmaz, 'yaşlılar evden çıkmasın' diye böyle bir çalışma yürüttüğünü belirterek, "Kovid-19 mücadelesi kapsamında, köyümde 3 gündür tespit ettiğim yaşlıların evlerine giderek, kapıda onları bu mücadelede dışarı çıkmamaları, kalabalık ortamlara girmemeleri konusunda bilgilendirdim. Kendilerine maske verip, salgınla ilgili bilgilendirmelerde bulundum. 65 yaş üstü vatandaşlarımız lütfen evden çıkmayın. Kendinizi izole ediniz. Yaptığım ev ziyaretlerinde şu ana kadar 80 yaşlıyı ziyaret edip, maske dağıttım. Her gün gezerek, özellikle gençlerin düğünlere gitmemeleri yönünde uyarılarda bulunuyorum" dedi.

KÖY SAKİNLERİ TAKDİR EDİYOR

Fahıt Bedieroğlu, köy muhtarının bu davranışını takdir ettiğini söyleyerek, "Köy muhtarımız bizleri ziyaret ederek elinden geldiğince salgınla ilgili bizi bilgilendiriyor. Özellikle bu pandemi sürecinde evlerimizde kalmamız için sürekli telefonla bizleri arayarak bilgi veriyor. Bugün de kapı kapı dolaşarak bizlere maske dağıttı. Bu davranışından dolayı kendisine ve özellikle Yüksekova Kaymakamına teşekkür ederim" diye konuştu.

Hakkarili muhtar, 'Yaşlılar evden çıkmasın' diye ev ev dolaşıp maske dağıtıyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Yılmaz Koronavirüs Yüksekova Hakkari Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (6)

takipçi:

resim çekip te reklam yapmasına gerek yok. . .

0
2
yanıtYanıtla
hellokubra_:

eskiden ben de böyle düşünüyordum. ama zamanla ne kadar yanlış düşündüğümü anladım. böyle yönetici vasfında olan kişilerin yaptıkları maddi ve manevi yardımları kesinlikle göstermesi gerekiyor. herkese örnek teşkil etmesi sebebiyle çok önemli ve etkili. en kötü ihtimal reklamsa da susalım da böyle reklam yapsınlar. keşke herkes böyle reklam yapsa!!

yanıt0
yanıt0
Sen:

Deyer muhtarlara ornek olur isallah oturdugu yerden para aliyolar

0
1
yanıtYanıtla
yasin:

yaşlı amcalar dışarı çıkmasın diye maskeleri dağıtmış tamam da arkadaş bu adamlar evde mi takacak bu maskeleri etmeyin

0
0
yanıtYanıtla
Vatandas:

Maske verirken , haberciler, cameramanlar da oraran tesadufen mi geciyorlarmis ?

0
0
yanıtYanıtla
B:

KÖYLERDE MASKE TAKMANIN ANLAMINI ANLAYAMADIM..MESAFEYI KORUSUNLAR YETERLI..AVRUPA KÖYLERINDE KÖYLÜLER MASKE TAKMAZ AMA SOSYAL MESAFEYI KORURLAR, CARSIYA INDIKLERINDE DE O ZAMAN MASKE TAKARLAR..BÖYLECE VATANDAS DA DARALMIYOR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title