Haberler

Hakkari Heyeti Yeni Yol İçin Van'dan Destek İstedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan Başkanlığındaki 5 Sivil Toplum Örgütü Temsilcisi, Yeni Hakkari-van Karayolunun Bir An Önce Bitirilmesi İçin Van Valisi Özdemir Çakacak'ı Makamında Ziyaret Ederek Destek İstedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan başkanlığındaki 5 sivil toplum örgütü temsilcisi, yeni Hakkari-Van karayolunun bir an önce bitirilmesi için Van Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret ederek destek istedi.

Aralarında Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HSTO) Başkanı Ahmet Şen, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Koparan, İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası Başkan Vekili Cemal Erip, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Tanyürek, Özel İdare Genel Sekreteri Süleyman Kaya ve AKP Hakkari İl Başkanı Bülent Tanyürek'in bulunduğu heyetin ziyaret sırasında konuşan Milletvekili Rüstem Zeydan, Hakkari-Van arasındaki mesafenin 54 kilometre kısalacağını yeni karayolunun Van sınırları içerisinde kalan bölümünün bir an evvel yapılması ricasında bulundu. Van kısmında kalan 115 kilometrelik yolun yaklaşık 70 kilometresinin asfalt köy yolu olarak kullanıldığını, sadece 45 kilometrelik bir bölümün kaldığını belirten Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan, bu bölümün bir an evvel yapılmasının önemine değindi. Milletvekili Zeydan, yeni alternatif yola hem Hakkari'nin, hem de Van'ın büyük ihtiyaç duyduğunu söyledi. Zeydan, sağlık, eğitim, alt yapı ve diğer hizmetler konusunda Van'ın Hakkari'nin mutfağı konumunda olduğunu belirterek, "Bu yolun açılmasına hepimizin ihtiyacı var. El birliği içerisinde bu hizmeti en kısa zamanda yerine getirmeliyiz. Ben Hakkari milletvekili olarak bana düşen ne varsa elimden geleni yapacağım. Sizler artık Hakkari'nin fahri hemşerisisiniz. Bunun için de sizlerin selamını Hakkari Valisine ileteceğim" dedi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen de Vali Çakacak'a Van'ı Hakkari'nin ağabeyi olarak gördüklerini söyledi. Şen, Van ve Hakkari'nin sürekli olarak ortak paydalarda buluştuklarını belirterek, destek istedi.

Vali Çakacak da kendilerine yapılan ziyaretten büyük memnunluk duyduklarını belirterek bu ay içerisinde yolu programa alacaklarını söyledi. İmkanlar el verdiği takdirde her türlü hizmeti yapmaya hazır olduklarını belirten Vali Çakacak "Çünkü yapılan işlerde vatandaşın mutluluğunu yüz yüze gördükten sonra üzerimizdeki bütün yorgunluklar da gidiyor. Bu konuda İl Özel İdaresi'ne yazılı talimat vereceğim. Ankara'dan ödenek gelmesi için de bizler, sizlerden destek bekliyoruz. Van ve Hakkari vatandaşımız arasında ayrım yapmıyoruz. Bizim en uzak köyümüzdeki bir vatandaşımızın ayağına batan dikenin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bunun için bize düşen ne varsa yapacağız. "dedi Hakkari heyetine başkanlık yapan Ak Parti Milletvekili Zeydan, Vali Çakacak'a Hakkari kilimi ve bal hediye etti. Vali Çakacak'ın makamından ayrılan heyet daha sonra eski Yüksekova Kaymakamı Van Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk'ü de makamında ziyaret ettikten Valilikten ayrıldı.

115 KİLOMETRELİK YOLU VAN İL ÖZEL İDARESİ YAPACAK Hakkari'ye 7 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van karayolu üzerindeki Depin mevkiinde 3 yıldır yol genişletme çalışmaları devam ederken, yeni alternatif bir yolun yapılması için geçen yıl çalışmalara başlandı. 210 kilometre olan Hakkari-Van Karayolu'na alternatif olarak yapımına başlanan 156 kilometrelik yeni Hakkari-Van Karayolu 3 bin 700 rakımlı Berçelan yaylası üzerinden geçiyor. Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi tarafından geçen yıl yapımına başlanan ve 23 kilometrelik bölümü bitirilen yolun bu yıl da 18 kilometrelik bölümü programa alınarak Hakkari bölümü tamamen bitirilmesi düşünülüyor. Yeni Hakkari-Van karayolunun geri kalan 115 kilometrelik bölümünü ise Van Valiliği İl Özel İdaresi yapacak.

(EKİP-MET-Y) 01.07.2008 16:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title