Haberler

Hakan Bayrakçı: Davutoğlu Başa Geçerse AK Parti Yüzde 23'e Düşer

Güncelleme:

SONAR Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı, AK Parti için Ahmet Davutoğlu'nun doğru isim olmadığını düşünüyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerçekleşen yakın tahminleriyle dikkat çeken Sonar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı "Başbakanlık için adı geçen isimlerden en az oy alma potansiyeli Davutoğlu'nda. Davutoğlu başa geçerse AKP en çok yüzde 23 alır" diye konuştu.

"SEÇMEN GÜÇLÜ LİDER İSTER"

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin AK Parti için sonun başlangıcı olacağını söyleyen Bayrakçı bu tezi seçimlerden sonra da savunmayı sürdürüyor. Seçilecek Başbakan kim olursa olsun AK Parti'nin lideri ve Başbakan olarak elde ettiği gücü görünce bu gücü kimseyle paylaşmak istemeyeceğini ifade eden Bayrakçı "Başa gelen lider kim olursa olsun, bir yerlerden talimat alan bir görüntü çizerse kesinlikle oy alamaz. Seçmen de güçlü lider ister" dedi.

"EN YÜKSEK OY POTANSİYELİ ABDULLAH GÜL'DE"

Bu süreçte Başbakanlık koltuğuna oturması yönünde adı geçen isimlerden en yüksek oy alma potansiyelinin Abdullah Gül'de olduğunu ifade eden Bayrakçı, "Binali Yıldırım da sempatik, kısık sesli beyefendi tavırları olan bir lider olur ve oy alır. Adı geçen isimler arasında en az oyu da Davutoğlu alır. Davutoğlu aranan lider tipi ile uyuşmuyor" diye konuştu.

"PARTİ LİDERİ OLMAYACAK İSMİN BAŞARI ŞANSI OLMAZ"

Bayrakçı "Türkiye'de güçlü bir lider olan Erdoğan tarafından destek gören Davutoğlu formülü de başarılı olmaz mı?" sorusuna şu cevabı verdi: "Seçilecek kişi hem başbakan, hem partinin lideri ve genel başkanı olacak. Bu seçimlerin ardından zaten göreceksiniz. Herkes dönüp ona bakmaya, onu izlemeye başlayacak. Parti lideri olamayacak bir ismin başarı şansı olmaz."

Merkez sağ partilerin geçmişine bakıldığında bu partilerden genellikle birkaç parti türediğine dikkat çeken Bayrakçı şöyle devam etti: "Demokrat Parti'den Adalet ve Yeni Türkiye partisi çıktı. ANAP'tan ve Doğru Yol Partisi'nden de partiler çıktı. AKP içinden gruplar bundan sonra kendi içinde ters düşebilir. Ak Parti içinden de partiler çıkabilir."

"AKP'NİN BAŞARISI CHP VE MHP'YE BAĞLI"

Yeni dönemde Ak Parti'nin geleceğinin sadece kendi içinde oluşacak kadroya değil, muhalefete de bağlı olduğunu ifade eden Bayrakçı şunları söyledi: "Erdoğan'dan sonraki AKP'nin başarısını CHP'nin seçimlere kiminle gideceğine bağlı. MHP'lider değiştirmez, Bahçeli kalır. Ama MHP bir şey yapmasa da ona oy geliyor. Bir kez % 18 aldı durup dururken Şimdi de Erdoğan'ın ardından %22-25 alırsa şaşırmam. AKP'nin kaybedeceği oylar MHP ye gider. CHP de durum kimin başa geçeceğine bağlı."

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında en çok tartışılan konulardan biri de anket şirketlerinin gerçeğin uzağına düşen tahminleri olmuştu. "En iyi biz bildik" diyen Hakan Bayrakçı seçimler için Erdoğan'ın oy tahminini 53.3 olarak açıklamıştı. Gerçekleşen % 51,8 oldu. Ekmeleddin İhsanoğlu için 38.4 diyerek nokta atış yapan Bayrakçı Selahattin Demirtaş için "% 8.3 oy alacak" demişti. Demirtaş 9.8 aldı. (Kaynak: wsj.com)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Hakan Bayrakçı Ak Parti Sonar Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

...:

YAHU DAVUTOĞLU BAŞARILI DİYE BAŞA GELMİYOR Kİ... BAŞARISI NE.... ERDOĞAN İSTİYOR DİYE BAŞA GELİYOR... ERDOĞANIN DA NEDEN İSTEDİĞİ MALUM... ...

42
9
yanıtYanıtla
vakanüvis27:

sonar (hakan bayrakçı) chp anketçisidir. bildiği bir seçim yoktur. ümitlerini anket diye paylaşır.

19
17
yanıtYanıtla
HARBİ ADAM:

Davutoğlu olursa ben ve benim 35 oyluk ailem AKP ye oy moy vermiyeceğiz bilgilrinize

16
13
yanıtYanıtla
akifaa@hotmail.com:

o partide bir tane aklı başında adam varsa o da davutoğludur. senin gibi koyunlar peşinden gidecek çoban arıyolar.

yanıt0
yanıt0
sdfsdsdfsd@hotmail.com:

yauaw sen vermezsen verme bize milletimiz yeter :D RTE

yanıt0
yanıt0
jkabc@yahoo.com:

Bugune dek verdin de ne oldu.. veririsn sen gene verirsin

yanıt0
yanıt0
kadir öztürkbronzkoz@gmail.com:

harbi adam apdullah gül şuan milletvekili olmadığı için seçilemez ama genel kurul olacak orada genel başkan seçilip akp yi 2015 seçimlerine başbakan olarak taşıyacak kimse merak etmesin apdullah gül açıkta kalmaz başbakan kardeşim dediği kişiyi genel kurulda başkan olarak göreceğiz

yanıt0
yanıt0
cemal gülm@m.m:

Dış politikada Sıfır sorun dedi sırf sorun oldu. İşide gücümüzü test etmesin dedi şimdi süleyman şahın türbesini verdi. Bakalım yarın da ne palavra ve işe yaramaz tezler geliştirecek

10
15
yanıtYanıtla
AK PARTİLİ:

BEN DE AK PARTİLİYİM.DAVUTOĞLU YANLIŞ İSİM.BEN CE DAHA DOĞRU BİR İSİM SECİLMELİ.BUGÜNE KADAR RTE a OYLARIMIZI VERDİK.BUNDAN SONRA İYİ BİR LİDER YOKSA VALLAHİ DE VERMEM...

14
10
yanıtYanıtla
AbuZiddin:

AKP bitmiştir.Türkiye kurtulmuştur.Her şeyde bir hayır vardır,başbakanın cumhurbaşkanı seçilmesi de hayırlı oldu.Böylece akp ve akp zihniyetinden böylece kurtulmuş olacaktır.

12
10
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title